שאלה

EverMan

New member
שאלה

האם אתם חושבים שהדעה הפוליטית של בן אדם מייצגת יותר ממה שהוא שם בקלפי ? שזה מעיד על האופי שלו ? שזה מעיד על איזה מן בן אדם הוא ? אני לא מסוגל להפריד בין השניים באופן אישי. אני מאמין שקפיטליסט הוא אדם החושב על עצמו. אני מאמין שאדם ששם מבטחו באלוהים - הוא אדם שלא לוקח אחריות. אני מאמין שאדם שמאמין בא"י השלימה , חושב רק על עצמו. ומה אתם חושבים ?

תשובה

החשיבה התבניתית שלך היא חשיבה של אדם התופס את המציאות בתבניות, ולכן גם נתפס מאוד לסיסמאות,וסליחה אם הדברים נשמעים קצת קשים... אנשים הם מן 'יצורים' מאוד מאוד מורכבים, ולכן יכול להיות אדם ימני וליברלי, אדם מהשמאל מקובע שחשיבתו אינה גמישה, ולהיפך... לכן לפעמים אתה יכול להתקל גם בפרופסור שהוא מומחה בתחום מסויים אך נעדר חוכמת חיים בתחומים אחרים, ועוד המון דוגמאות שהן לא צפויות כנראה מבחינת אנשים עם דפוס חשיבה כשלך... אני לא מכירה אותך ואת דעותיך ויכול להיות שאני טועה וגם נתפסת לתבנית חשיבתית במקרה שלך... אבל באופן כללי אנשים שקובעים דעה על אנשים על סמך נתון אחד או שניים,הם אנשים שנתפסים לסיסמאות כי סיסמאות הן שטחיות וגם הן בנויות על מרכיב אחד או שניים ולעולם לא מקיפות את מכלול המרכיבים של מצב מסויים... דבר אחד בטוח, יש הרבה מן המשותף בדפוס החשיבה של קיצוניים מהשמאל והימין, נכון שאתה מופתע?

EverMan

New member
חחחחח , לא בדיוק.

כי ההגדרה שלי לימני ושמאלני שונות בתכלית מההגדרות של החברה סביבנו. אני לא מגדיר כ"ימני" מי שמצביע ליכוד/למפדל/.... אני גם לא מגדיר כ"חכם" פרופסור. אני מאמין שמי שדוגל בא"י השלימה , יש לו לרוב 3 סיבות שונות : 1.זה שהוא לא שם זין על אחרים , השטח שיש לו כי סבא של סבא של סבא ...X10 2.כי הקב"ה נתן לו את השטח. 3.כי הוא שונא ערבים , אז זה מתאים לו בסיבוב לכבוש קצת שטחים אף אחת מהסיבות לא לגיטמיות בעיניי. אני חושב שקפיטליסט הוא אדם שחושב על עצמו ועל רווחיו. ולא על החלש ועל האביון. אני חושב שזה מעיד על אגוצנטריות. או לפחות על חוסר אלטרואיזם. וכן , בכלל בחיים - לכל כלל יש יוצאים מהכלל. מדובר על הרוב.

אממ...בדיוק בדיוק....

זה לא משנה מה ההגדרה שלך, מה שמשנה הוא, שעל סמך שני פרמטרים אתה מגדיר אנשים, וזה מאוד לא נכון לעשות זאת, ויש סכנה שעם חשיבה כזו תיתפס בקלות לסיסמאות שעובדות בדיוק על הגיון כזה... אז בא נראה למה אני מתכוונת, הולך?... באוכלוסיה בשטחים שרובה דוגלת בארץ ישראל השלימה, יש הכי הרבה גמח"ים בהתנדבות ובה נמצא האחוז הכי גבוה (יחסית לגודלה של האוכלוסיה הזו) של המתנדבים ליחידות קרביות... אז איך כל ההתנדבות הזו מסתדרת עם "אנשים שחושבים רק על עצמם?" או קח את פרץ למשל, הוא אמור להיות ה'סוציאליסט ה'גדול' ביותר המדינת ישראל, לא? ובכל זאת הוא הניח לעובדי הרשויות המקומיות להיוותר בלי משכורות חודשים ואף יותר משנה בלי להלחם עבורם, ולעומת זאת כש4 הועדים הגדולים כמו של חברת חשמל וכו' השכירים העשירים במשק לחצו עליו הוא מיד פעל עבורם, הוא גם פיטר מאות עובדים בהסתדרות... אז איך זה מסתדר מבחינתך?... ומה לגבי התעשיין סטף ורטהיימר, הוא קפיטליסט מושבע, שדורש הקלות מהאוצר שיבואו על חשבון שכבות נזקקות בסופו של דבר, ומצד שני הוא המעביד האכפתי ביותר במדינת ישראל: מבחינת משכורות, מבחינת תנאי עובדים (הקים מעונות וגני ילדים לעובדיו בצמוד למפעליו) הוא גם בעל תודעה חברתית ומקפיד להעסיק גם ערבים וגם עולים חדשים ועוד... אז איך זה מסתדר מבחינתך?... לעולם אל תגדיר אנשים על פי שניים שלושה נתונים, אנחנו קצת יותר מורכבים מזה, אתה לא חושב?...

EverMan

New member
את שוכחת שיש דבר שנקרא "אינטרס"

זה שאדם אגוצנטרי ובו זמנית הולך להתנדב לקרבי - לא אומר שהוא לא אינטרסנטי. ושהוא לא חושב רק על טובתו של הציבור שלו , או של חבריו. פרץ לא סוציאליסט. מאוד פשוט. כנ"ל לגבי סטף ורטהיימר. משתלם לו לתרום כסף פה ושם. זה תואם את האינטרסים שלו. חוצמיזה , מי אמר לך שהוא קפיטליסט ?

זה כל כך מצחיק.... ../images/Emo8.gif

יש לך פטנט נהדר, כשמשהו לא מסתדר לך עם התיאוריה שבנית, אתה מיד מסביר אלו מחשבות לא 'טהורות' מניעות את האדם לנהוג בניגוד לתיאוריה שלך, ואופס...הכל מסתדר... אז עכשו אתה לא רק קולט אנשים על פי תכונה או שתיים, עכשו אתה גם קורא את המחשבות שלהם, מצחיק... לא ידעת שאופיו של אדם קובע על פי אלו אינטרסים הוא יבחר לנהוג בחייו? אם אתה היית עומד בראש ההסתדרות גם אתה היית בוחר לנהוג על פי האינטרסים שפרץ בחר? אני רוצה להניח שלא כי אני מקווה שיש לכם אופי שונה, נכון? מכאן שאופיו של סטף ורטהיימר הוא חלק בלתי נפרד מהחלטותיו, וכך של המתנדבים במתנחלים ועוד ועוד ועוד דוגמאות, קפיש? זה מזכיר לי איך השמאל תמיד טען שעראפת לא התכוון לדבריו כשהוא שיבח את מות השהידים. תמיד היו לשמאל הסברים לכך שהיה לו אינטרס להגיד את זאת, אבל בעצם עראפת בליבו חשב אחרת, עד שנפל לכם האסימון.... אז יש לי חדשות בשבילך, אי אפשר להגדיר אנשים על סמך נתון או שניים ואי אפשר להתיימר לדעת אלו מחשבות עברו במוחם ודחפו אותם לנהוג שונה מהתדמית שלהם בעיניך. ובכל אופן זו עובדה שאנשים הרבה יותר מורכבים מכדי שתכונה או שתיים יאפיינו אותם... ברור לי שההגדרות שלך לפעמים קולעות, בדיוק כמו שהורוסקופ לפעמים קולע באופן מקרי (אני מקווה שאתה לא מאמין בהורוסקופ) אבל לא יותר מכך... (אני לא מתייחסת כרגע למקרים ששייכים לתחום הקרימינולוגיה או קיצוניות פתולוגית)

EverMan

New member
לא.

פשוט הסברתי לך , שזה שיש יוצאים מהכלל - לא אומר שהדבר משנה הרבה. יש מצב שבגלל רקע של אדם - הוא יהיה קפיטליסט ויתרום לחברה (כי זו מסורת משפחתית , כי יש לו אינטרסים , כי ככה , כי ההוא). שוב , תפנימי - לא אמרתי שהדעות הפוליטיות של אדם = האופי שלו. אמרתי שהן מעידות על חלק מהאופי. יש מבינה ? יופי.

גם זו דרך לסגת מדבריך ואני מקבלת

אותה אבל למה? בכל אופן יש לי הסתייגות קלה, זה נשמע לי קצת מצחיק להתכחש לדבריך ולהטיח בי את דברי ועוד לבקש שאפנים אותם... אנשים הם מאוד מורכבים, זה לא עניין של יוצא מן הכלל, נקודה... לכן, לא נותר לי אלא להסיק שאתה סובל מזכרון קצר במיוחד או סלקטיבי במיוחד, ולכן כמו כל אדם אדיב ששמח לעזור לזכרון פרובלמטי שכזה, החלטתי ש... הרי דבריך לפניך, אני מקווה שאין לך בעיות בהבנת הנקרא ENJOY ... "האם אתם חושבים שהדעה הפוליטית של בן אדם מייצגת יותר ממה שהוא שם בקלפי ? שזה מעיד על האופי שלו ? שזה מעיד על איזה מן בן אדם הוא ? אני לא מסוגל להפריד בין השניים באופן אישי. אני מאמין שקפיטליסט הוא אדם החושב על עצמו. אני מאמין שאדם ששם מבטחו באלוהים - הוא אדם שלא לוקח אחריות. אני מאמין שאדם שמאמין בא"י השלימה , חושב רק על עצמו." התרשמת? לאיזה מסקנה הגעת לגבי עצמך? זו שאלה רטורית
...

EverMan

New member
אלו היו דוגמאות.

לא חריצת דין. צאי מהגישה ההתקפית. היא באמת מציקה ועל גבול המטרידה. את באמת רוצה להיכנס לסמנטיקה ? שננסח הכל בצורה פוליטית ? "קפיטליסט הוא לרוב אדם שחושב על עצמו" יותר טוב לך ?!

לסיום וסיכום...WHATEVER

נשאלת שאלה רטורית, אם תשובותי מכבידות עליך מדוע ענית? הממ?... קבל עצה חינם לחיים: מה שאתה אומר זה מה שמגדיר אותך, מה שאתה אומר על עצמך, זו דעתך שלך בלבד.... תחילת השירשור היתה דעותיך עד לשירשור וסופו התפתלות מוזרה בנסיון להתכחש להן ע"י הטפה מגוכחת שכדאי שאפנים את דעותי... שיהיה לך שבוע נחמד, ובבקשה, כבר התבקשת לא להשיב (שאלה רטורית) ושנינו נשמח אם הפעם תכבד את זאת...

EverMan

New member
קיצר כל הדיון הזה

היה את תוקפת על גבי שטויות , מניחה הנחות שווא , ואני מנסה לרוץ אחריך בניסיון למנוע ממך להוכיח את בורותך. אבל מי אני שאהרוס לך תיאוריה.

מה שתגיד...

אנחנו משדרים על תדרים שונים, מי שיטרח, אם יטרח לקרא את השירשור, יבין בדיוק לאלו תדרים שונים אני מתכוונת... גם אם אני לא מסכימה לחלוטין עם הדרך שבה אתה מסיק מסקנות לגבי בני אדם, היה לי מעניין לקרא את דבריך...
ואם השארתי לך חומר למחשבה זה גם טוב, ואם לא, לא נורא...

למעלה