שאלה

danny001

New member
שאלה

אני קורא קריאת שמע בשקט בלב , לפני השינה, כי זה עוזר לי. אך לפעמים כשאני תוך כדי קריאה בלב, אני אומר: "נודר...." האם זה נחשב כנדר, למרות שזה בלב אך תוך כדי קריאה? תודה

David i

New member
מה זאת אומרת...

"אני אומר נודר..."? אם אתה מתכוון לקבל עצמך נדר - זה אמנם דברים שבלב ואין להם תוקף, אבל בכל זאת מקפידים לעשות התרת נדרים על קבלות שהחליט אדם בלבו ונדר בהרהור שיעשה אותן. אבל אם אתה לא מתכוון בכלל לקבל על עצמך דבר, רק שנפלט מפיך צירוף האותיות נ.ד.ר. אין בכך כלום.

asaf2000

New member
הערה

אין ענין לקרוא בלב אם אתה לא מוציא את המילים מהפה.

loters

New member
לא כ"כ מהר

אולי לא יוצאים בזה יד"ח מה שצוו חכמים לקרוא קר"ש על המטה כמבואר באו"ח רל"ט, וודאי שלכתחילה יש לקרוא בפה, אבל מכאן ועד להגיד שאין בכך ענין - המרחק גדול. לדעתי ודאי שיש בכך עניין וזה גם לכאו' מוכח מהפוסקים.

asaf2000

New member
תגובה

אני יודע שמי שלא יכול לדבר אז אפשר לקרוא בלב.

danny001

New member
אני מעדיף לקרא בלב

אמרו לי שזה גורם להפסקת מחשבות רעות, או הפרעות, אני כל הזמן כאילו מדבר עם עצמי , אם זה .. אז מתחייב... או נודר.. ואני לא יודע איך להפסיק את זה ואני אומר את זה בלב. לכן אני קורא את זה בלב כי יש לי כל הזמן מחשבות ואני מפחד לפלוט אותם בקריאה. מה עושים ???

asaf2000

New member
תגובה

תקרא מתוך סידור מילה במילה. ואם גם זה לא עוזר אז תפנה לאיש מקצוע...

danny001

New member
תודה !

וכשיש לי מחשבות כמו שאמרתי באמצע הקריאה -כמו יצר רע, אתה אומר להמשיך ולא להתייחס? אם אומרים נודר כל הזמן בלב ובזמן קריאה זה לא נחשב?

asaf2000

New member
תגובה

לכל אחד יש מחשבות באמצע תפילה וכד', זה חלק מהחיים, פשוט תקרא מתוך הסידור וכך לא תוציא מפיך דבר שאתה לא מתכוון. ברור שעדיף שתקרא בקול רם והמחשבה שלך תחשוב משהו אחר מאשר שלא תקרא בגלל או שתקרא בלב...

danny001

New member
עדיף לקרוא בקול , כי אז פחות יש

מחשבות. צודק הבעיה שאני אומר נודר .... האם זה נחשב - אני אומר כמה פעמים בדקה . מה עושים ? יש תפילה לדבר כזה או להתרגל להגיד משפט אחר נגד מחשבות כאלה? צריך התרת נדרים ? כי אחרי התרה זה ימשיך ... תודה

loters

New member
תגובה

ראיתי שהחלטת לקרוא ק"ש בפה ממש, וזה ודאי צעד חיובי לגבי הנדרים איני יודע הלכות לכן אני לא יכול להשיב לך, אני יודע רק שבאופן כללי אומרים לא להתייחס לדברים כאלה כמדומה שיש ר' חיים שמגדיר את זה כנדר של חש"ו שאינו קיים(מישהו זוכר??)) תזכור את מה שכתוב באבות דר' נתן (פרק עשרים) - רבי חנניה סגן הכהנים אומר: כל הנותן דברי תורה על לבו מבטלין ממנו הרהורי חרב וכו' הרהורי שטות וכו' הרהורי דברים בטלים הרהורי עול בשר ודם. תרדם לאחר שקראת ק"ש, תוך כדי הרהור בפסוקים של קריאת שמע, או בפסוקים שמופיעים בסדר ק"ש כגון "יברכך ה' וישמרך וכו'" בעקרון עצה טובה היא גם להסיח את הדעת ולהשתדל לחשוב בעיקר מחשבות חיוביות שיהיה בהצלחה!

danny001

New member
תודה

זה בדיוק העניין הבנת אותי , יש לי הרגל להגיד על כל דבר את זה, ואז זה מסיח את דעתי מממש כמו יצר רע כי אני חושב על מה שאמרתי ואז כמובן אי אפשר להיפטר מזה. ברגע שאני אבין שלא להתייחס לזה כי אני אומר על דברים שלא התכוונתי , רק כך המחלה הזו תפסיק. בגלל זה אני נרתע מלקרא תפילה לפני שינה בעל פה כי אז כשיש לי מחשבה זה משבש לי את התפילה. תודה

loters

New member
תגובה

קראתי מה שכתבת, ואני שמח שזכיתי להבין במקצת את הדברים. מכל מקום, אני שם לב שאתה מודע לבעיה וכן מחפש כבר פתרונות אליה שתדע שזה כבר יותר מחצי הדרך לפתרון. אני מקוה שתצליח להתגבר על זה, ובפרט שאתה עושה כן בשביל מילי דשמייא דהיינו למען תועלות רוחניות כמו התחזקות בכונה בתפילה וכו' והבא להטהר מסעיין בידו, שיהיה בהצלחה!

למעלה