שאלה

ApA1800

New member
איזו שאתה רוצה

בעיקרון אם אתה רוצה משהו התקפי לפרוץ את הבונקר, אתה יכול לשחק 3-4-3. אבל אין שיטה שטובה נגד שיטה אחרת, הכל תלוי בשחקנים שלך ושל היריבה.

tomash11

New member
עקרונית אפא צודק

יש שיטות שמומלצות יותר נגד טקטיקות מסוימות, אבל עקרונית עדיף להסתכל על הציונים של היריב ואיפה הוא חזק והיכן חלש, איך זה משתלב עם המערך שלו ובמקביל להסתכל פנימה, מה המערך שלנו ומה היתרונות והחסרונות בו מול היריב. מתוך שני אלה לבדוק מה ניתן לעשות כדי לחמוק מהחסרונות בקבוצה שלנו מול היריב ומה ניתן לעשות כדי לחדד את היתרון שלנו מול היריב. במקרה של 4-5-1 אני מניח שליריב שלך יש קישור טובה והגנה חזקה אבל אין לו מי יודע מה כח אש במרכז ההתקפה. 3-5-2 אם הקבוצה שלך מורגלת בו, יכול להיות פתרון טוב אני מניח כי השחקנים שלך יתנו פייט טוב לקבוצה השניה בקישור מבחינה מספרית, בנוסף, לא תצטרך יותר מבלם אחד טוב במרכז ההגנה כדי להתמודד עם החלוץ הבודד שלו, וכן, שני החלוצים שלך אמורים יהיו לעשות את העבודה מול ההגנה שלו. לדעתי, במקרה כזה המפתח שלך הוא שליטה בקישור. שליטה בקישור, אפילו ברמה אחת יותר (בציונים הישנים) תעניק לאחד מכם שליטה מכרעת במרכז השדה. בטקטיקה מעט הגנתית שכזו, היריב שלך יצטרך לדעתי יותר מרמה אחת יתרון בקישור כדי להבטיח נצחון ולך לדעתי זה יספיק. בכל מקרה, אל תשכח גם לבדוק מזג אוויר צפוי למשחק, ואם אין איזה צונמי בדרך שעלול לשטוף לך את שחקני הקוויק או כל דבר בסגנון...

מחבר בין שניכם...

אם אתה משחק בבית, סביר שתוכל להשיג יתרון בקישור עם 3-4-3 מתוחכם (בלם כקשר נוסף, וינגר כחלוץ נוסף. במשחק חוץ, קשה יותר להשיג יתרון בקישור, ואז עדיף 3-5-2. שיחקתי נגד קבוצה טובה ממני שעולה 4-5-1. בחוץ ניצחתי עם 3-5-2, בבית דווקא הפסדתי ב-3-5-2 (כנראה עלה מוץ). 3-4-3 היה נותן לי בדיוק עוד שער שניים לניצחון גם בבית.

ApA1800

New member
וואלה?

תראה, אני בבית, אבל הקשר שלי ירד קצת בפורם, אז אפשר 3-4-3 או שהקישור שלי לא יספיק? גם הקשרים שלו בפסבל פסבל וסוליד פורם, שזה די גבוה, אז אני קצת מפחד. מה לעשות?

ובמחשבה שנייה...

היה לי חור בהגנה שהוא ניצל, והיו לו חורים שאני ניצלתי, עוד קצת לחץ בהתקפה, ואני מעריך שהייתי מוציא תיקו. הפער בקישור בין 3-4-3 ל-3-5-2 לא גדול. מצד שני, היה לו יתרון בקישור. הנה מספר המשחק, מה דעתך? 25188958

למעלה