שאלה:

שאלה:

האם אתם נוהגים לתקן שגיאות דיבור לחברים/בני משפחה/מכרים או שאתם מתעלמים? יש לי כמה חברים שהעניין כבר התחיל להמאס עליהם, אבל זה נורא מפריע לי ואני פשוט מרגיש חייב לתקן.

גנגי

New member
אני לא מתקנת.

נראה לי חוסר כבוד להתייחס ל*איך* הדברים נאמרים במקום ל*מה* נאמר. מצד שני, לבנות שלי תיקנתי המון שגיאות במהלך השנים, כי יש גבול - לא הייתי מוכנה לסבול שגיאות של זכר/נקבה (לא רק במספרים, גם בצומת, מחבת וכאלה) וגם לא את ה"הֶפעיל" המזעזע. עם זאת, זה תמיד קרה בבית, לא בנוכחות אנשים אחרים, וגם לא כשהשיחה היתה חשובה ורצינית, אלא רק בדיבור לא מחייב, כי לשיחה רצינית יש להאזין, כלומר, להאזין לתוכן ולא לצורה. לאמא שלי, שהעברית שלה לא-מי-יודע-כמה, כמו שאומר אריקאיינשטיין, לעולם לא תיקנתי מילה. איכשהו זה נראה לי מעליב ומתנשא. וגם לחברים אני לעולם לא מתקנת מיוזמתי, אלא רק אם שואלים אותי איך נכון לומר (וגם זה די מביך אותי).

Yuvalenko

New member
מוזר, אני כמעט להפך...

אני נהנה לתקן אנשים שאני מכיר, בעיקר אלה שיודעים שאני עושה את זה מאהבת השפה, ובגלל זה שאני אוהב שזה יישמע נכון. כמובן שיש כאלה שלא כל כך אוהבים את זה, ואני לא מתקן אותם. אבל אמא שלי? אמא שלי נולדה באמריקה ועלתה לפני המון שנים (משו כמו 45 שנה) לארץ, ועדיין יש לה המון טעויות בעברית, אז אני מתקן אותה כל הזמן והיא נהנית שאני מתקן אותה כי אני עוזר לה ללמוד! בקיצור, אם עושים זאת שטעם, עם "טאקט", לא צריכה להיות בעיה.

friend9

New member
../images/Emo26.gifלתוצאות הסקר

צריך לפתוח את הסקר הנוכחי. ללחוץ על הצג תוצאות. ללחוץ על לארכיון הסקרים. ללחוץ על "האם אתם נוהגים לתקן..." עכשיו ללחוץ על הצג תוצאות. וזהו זה. מי שיודע דרך יותר קצרה, שיספר לנו.

גרי רשף

New member
לדעתי זה מיותר

בכלל אינני אוהב אנשים מלאי כוונות טובות שמעירים לי על איך שאני מתלבש או אוכל או מסדר את הבית או מכין קפה, והכל מרוב כוונות טובות כי הם יודעים מה טוב ומה לא טוב או מה נכון ומה לא. מי שמתקן את הזולת גורם יותר נזק מתועלת מכיוון שבכך הוא הופך את אהבת השפה שלנו לפארודיה. כמובן שיש יוצאים מהכלל- ואני מכריז בזאת שאני שמח אם מעירים לי על שגיאות לשוניות שנפלו בדברי ואף טורח לקחת זאת לתשומת ליבי.

תלוי.. אני מבינה אותך

גם אני בן אדם עם נטיה לתקן אבל לפעמים התיקון יכול לשתק בן אדם. למדתי שעליי לתקן בראש ולנסות להבליג. קשה להבדיל למי זה יפריע ולמי לא. אם את רואה שלחברייך מפריע אל תתקני.

אני זכר.

זה באמת קורה לפעמים. אני מתקן אנשים באמצע משפט וחוט המחשבה שלהם נקטע או שהם סתם מתעצבנים עלי. אבל נורא קשה לי לשתוק.

dogli3

New member
מענה:

עד לפני חנוכה תיקנתי את כל מי ששמעתי טועה, אך אבוי! המורים התלוננו עליי אצל המחנכת והמק"סית וביקשו ממני חד משמעית להפסיק. להגיד שזה מציק לי? זה מציק. הפכתי אובססיבית לעניין. כלומר, אני מתקנת בלי רצון. כמעין אינסטינקט חוזר ונשנה. כיום אני צריכה פשוט לעצור את עצמי
ויש לי סיפור משעשע בעניין: באחד משיעורי "מדע וטכנולוגיה" המדריכה אמרה אינה והתכוונה להינה. העמדתי אותה על טעותה (ואני חושבת שעשיתי נכון) והסברתי את ההבדל בכתיבה, במשמעות ובהגייה. היא החליטה שלא מתאים לה שאני מעירה לה ופקדה לצאת מהכיתה. לא התווכחתי והייתי בדרכי החוצה כשלפתע היא קוראת לי להשאר והודתה בטעותה. אם יש כאן מורים, האם מוריד או יוריד מכבודכם שתלמיד/ה יתקנו אתכם?

אני לא מורה אבל מבינה את הראש...

לפי דעתי המורים צריכים להתגאות שתלמידים יודעם עברית! כיום אין הרבה כאלה! אני גם אוהבת לתקן אבל לפעמים בן אדם חבר בטחון יכול לקחת את זה כסוג של לעג..

כשהייתי בכיתה ה'

כתבתי משהו עם המילה צבאים. המורה לא האמינה שילד בכיתה ה' מכיר את המילה לצבי ברבים וניסתה לשכנע אותי שהתכוונתי לצבעים. אז קצת התווכחתי, אבל בסוף ויתרתי לה. שיהיה צבעים...

לוקר

New member
אני מתקנת...

בלי לחשוב, אוטומטית , אבל יותר לעצמי מאשר בשביל מי שמדבר, לפעמים אני מתקנת כ"כ בשקט, שהטועה אפילו לא שם לב, העיקר שאני נרגעת ..... לעומת זאת את הבן שלי אני מתקנת בקול רם ובתשומת לב , גם בנוכחות אנשים (כמובן, שלאחר שיחה שבה הוא הרשה לי לעשות כן) , ואני גאה לומר שיש לו אוצר מילים נרחב ומדוייק....

Yuvalenko

New member
מעניין איך שהשרשור הזה תפס עוצמה

במהירות ולכל אחד יש מה להגיד פתאום - למה לא כתבתם כשזה היה הסקר?

למעלה