נראה לי מיתיימר
הנושא שמעניין אותי בדיון הוא זכויות, לפי שיטתך צמח שאינו במצב הפיך או מפגר, הם בעלי אינטרס קטן יותר לחיים וכל כך של שום מה? כיוון שאינך רואה או מצליח להבין איזה ערך יש לחייהם. התפיסה שלי בנושא זה שונה לחלוטין, אני מסכים שלעניות דעתי הדברים אכן נראים כפי שאתה מתאר, אבל, מכיוון שמדובר כאן בחיי אדם הרי שלא אנקוט פעולה שיש בה משום פגיעה בזכויות על סמך עניות דעתי. במילים אחרות - אני מודע לקוצר דעתי, ולא אפעיל אותה כאשר על המאזניים יושבים חיי אדם, את הגישה הזו זכיתי לשאוב מהתורה, העונש על נטילת חיי אדם באשר הוא אדם הנו מוות, אין זה משנה אם מדובר במפגר, בתינוק או בקשיש על ערש דווי, החיים הנם קדושים והפגיעה בהם אסורה. בעניין זה רציתי להרחיב מעט- למצוות שניתנו בתורה קיימים טעמים, ואולם אף אחד אינו מיתיימר לדעת את כל הטעמים והסיבות באשר להן ניתנו המצוות, עיסוק בטעמי המצוות הוא דבר רצוי, אך אין לכך כל משמעות אופרטיבית, מצווה מקיימים לא כי מבינים או לא מבינים אותה, אלא כי היא מקודשת. מעניין לעניין ובאותו עניין, החיים הנם ערך מקודש והבנתנו-הערכתנו את שווי החיים של אדם אין בו בכדי להעלות או להוריד. ברור לי, שמה שכתבתי לעיל רלוונטי רק למי שקדושת החיים היא ערך ראשוני אצלו, אבל אתה למעשה גוזר את קדושת החיים מאינטרסים אחרים, אין לי טענה אפשרית לגבי זה, מדובר על דברים הנתונים לליבו של אדם, יש ואדם רואה את הדברים כך ויש והוא רואה אותם אחרת. בהזדמנות הזו אני מבקש להודות לאמiר ולהדממה שכן עד לא מזמן, הייתי מנסה "לשפוט" במובן שחייבת להיות הכרעה, ואילו אט אט אני מנסה יותר להקשיב ובמקביל לשתף. לגבי נושא הצמחונות והטבעונות - זהו נושא שאיננו קרוב לליבי, ואיך שאני מבין באופן כללי את נושא המוסר - על כל אחד להתמקד בנושאים שקרובים אליו.