שאלה...

nir p1

New member
שאלה...

בצורות ציווי ממשקל יִפְעַל הנו"ן בדרך כלל חסרה (למשל: טַע, סַע). למה זה קורה? תודה מראש ניר.

nir p1

New member
אמממ...

לדוג': בגזרת חפ"ן האות נו"ן נופלת בבניין קל בעתיד בגלל שבמצב זה הנו"ן היא שוואית וחלשה, ולא בגלל תכונות של בניין קל. נכון שהבניין גורם לה להיות שוואית, אבל היעלמותה של הנ"ון ייחודית לנו"ן לא כל כך עוזר לי...
אני צריך יותר פרוט על מה קרה, מהן התוכונות של הנו"ן שבגללן היא נעלמה

streetball

New member
ניר,

הנו"ן חלשה מכיוון שהיא אות אפית ואותיות אפיות נוטות להיות חלשות. נסה, להגיד "ינפול" 10 פעמים רצוף במהירות ותראה שאחרי הפעה החמישית תגיד: "יפול". באשר לצורת הציווי בהּ הנו"ן אמורה להיות מנוקדת בשווא נע: בצורה יוצאת מהכלל הנו"ן תעלים ודגש לא ישלימהּ. ואם כבר, שאלה: שורש נט"ל ציווי נוכחת בבניין קל "נטלי"? או טלי?

Yuvalenko

New member
אגב, דניאל, נ' היא אכן אות אפית -

ולראייה - המילה "אפית", מדוע יש דגש בפ'? כיוון שבמקור היתה שם גם נ'! (בערבית - אנף), והנ', בתור אות אפית (או אנפית.... לא הציפור..) נפלה ובמקומה בא דגש משלים (כאשר הפ' אינה האות האחרונה כמובן. אחרת, זה נשאר אף, בלי דגש). לגבי "טלי"- הנ' נופלת בצורות הציווי והעתיד.

Yuvalenko

New member
עוד דבר מה -

אנף - פועל בבנין קל שמשמעותו כעס. והרי מהיכן הגיע הפועל הזה, אם לא מהמילה אף? "חרה אפו" = כעס, ומכאן - אנף.

legion

New member
נצל"ש, שאלה

יש לי שאלה שאינני בטוח אם היא קשורה ישירות לפורום זה, אבל בכל זאת... האם יש שם מדויק(בעברית או לועזית) לראשי תיבות היוצרים מילה או שם בפני עצמן(לדוגמא:רחל=רעות,חרות,להט)?

למעלה