שאלה

eliShu

New member
שאלה

רצתי כבר מספר מרתונים ותמיד לקראת הסוף (פעם בקלומטר 32, ופעם ב40) סבלתי מהתקפצויות חזקות. זה לא הפריע לי לסיים, אבל גם לא עזר במיוחד לעשות זמן "טוב". יעצו לי להוסיף BCAA למשקה האיזוטוני וזה כן עזר,אבל רק לGNC, לא לי. האם משהוא יודע איך ניתן למנוע את ההתקפצויות? שמעתי משהוא על כדורי מלח, אבל אין לי מושג למה הכוונה. ותודה מראש לכל העונים. אלי.

די, באמת עדיף שתשתוק קצת

זה לא "הכה את המומחה" שאתה חייב לענות על כל שאלה. ולא. אתה לא מומחה.

Infin1ty

New member
בניגוד אליך אני מדבר מניסיון

היו לי התכווציות בשריר התאומים ברגליים ותיסוף במגנזיום סידר את זה, כנ"ל להתכווציות למיניהם שצצות בעיניים מידי פעם לאנשים שעוסקים בספורט. את העצה הזאת לא אני חשבתי על דעת עצמי, אלא קיבלתי מהתזונאי שלי, אזס בוא אתה תגיד לו לסתום את הפה.

כבר סיכמנו שנסיון במרתון אין לך

והרי זה מה שנשאל. אם זה היה (רק) חוסר במגנזיום, ההתכווצויות היו קורות גם בריצות למרחקים הרבה יותר קצרים, וגם כמובן באימונים, וזה לא המצב. גורמים אחרים שיכולים לגרום להתכווצויות הם: 1) עייפות מצטברת של השריר 2) מחסור בנוזלים לגבי העייפות, מה שאפשר לעשות זה יותר אימונים ארוכים, שבחלקם משלבים קטעים יחסית ארוכים בקצב תחרות. לגבי הנוזלים, זה פשוט - צריך לשתות יותר. גם ביום-יומיים שלפני המרתון וגם תוך כדי הריצה. הייתי ממליץ לך לשתות לפחות קצת בכל תחנת שתיה. משקה איזוטוני יכול גם לעזור. לגבי התיסוף במגנזיום, כנראה שזאת לא הבעיה אצלך, אבל אפשר לנסות. אם אתה לוקח כדור אחד של 200 מ"ג לפני השינה, זה לא יזיק במינון הזה, וזה גם לא תוסף יקר (משהו כמו 35 ש"ח ל 100 כדורים נדמה לי). ולאדון infin1ty, כדאי קצת להקדיש מחשבה לפני שעונים ולפני שמייעצים לכל אחד כאן. בעיקר כשאין לך נסיון בכלום.

Infin1ty

New member
כנראה שאנגלית אתה לא יודע לקרוא

וחבל שכך שבן אדם בגיל שלך לא יכול לקרוא כזה מאמר באנגלית, לא נורא. בכל מקרה, יפה שאתה מתנשא ורושם שאין לי ניסיון במרתון, אתה צודק, אבל יש לי ניסיון במאמץ ממושך מעל ל 3 שעות, לפחות פעם אחת בשבוע.

ילד מפגר

אתה ממש מגזים. יש לך חיים מחוץ לפורום? לידיעתך, אנגלית היא שפת האם שלי, עליתי מאנגליה כשהייתי בן 15....

Infin1ty

New member
כן יש לי חיים מחוץ לפורום

ואותם חיים הם לא בדיוק עינינו של אף אחד פה. אם אנגלית היא שפת האם שלך, אז תואיל בטובך לקרוא את המאמר שצירפתי, תקרא לעומק ותראה את הסיבות ופיתרונם. אחת הסיבות היא אי איזון באלקטרוליטים\מינרלים\ויטמינים, אחרי בדיקת דם אצלי גילו בעיה, תיסוף עזר לי. ניסיתי לעזור לאותו בן אדם, וככה אתה תוקף, יפה מאוד. ולידיעתך אותה תשובה קיבלתי מאחד התזונאים הגדולים בארץ, אז כנראה שהוא גם לא חכם מאוד אם הוא נתן לי כזו תשובה, כי הוא לא רץ מרתונים. יש לך גם שפה נאה מאוד, ויפה שאתה קורא לי "מפגר" לפני שאתה בכלל מכיר אותי, יודע מי אני, וכו'.. תמשיך כך, אולי ילדים ילמדו ממך.

1. המאמרים האלה לא חידשו לי דבר

2. מה עזר לך כנראה התאים לבעיה שהיתה לך, אבל זה לא אומר שזה מתאים לכל אחד שהסימפטומים שלו מזכירים לך את שלך. שלא ברצוני, נחשפתי קשות לעצות שאתה מחלק כאן על ימין ועל שמאל, הפורום פשוט מוצף בהן. המשותף לכולן הוא "גישת השטנץ" - מה שהיה לי זה מה שיש לכולם ומה שמתאים לי מתאים לכולם, והסגנון הנחרץ והקובע (שכבר העירו לך עליו לא פעם!). 3. מה שכתבת לגבי יאיר להב רק מראה שהוא תזונאי טוב, אם הוא התאים לך את התוסף המתאים, אבל ההקבלה למה שאתה עשית איננה רלוונטית. 4. אני מצטער שקראתי לך "מפגר" אבל זה הרושם שמתקבל מההודעות שלך. הן שטחיות ופשטניות. העצות שאתה נותן לאנשים לעיתים אף מסוכנות, ואתה לא לוקח אחריות עליהן. אני מציע לך שוב, לפחות למתן את סגנונך.

Infin1ty

New member
טוב

אני יכול להגיד לך שאותה בעיה, לא נוצרה רק אצלי, אלא אצל מתאמנים רבים שאני אישית מכיר, לרוב זה בעיה בתזונה, איזון המינרלים שנאבדים תוך כדי מאמץ. אם הבן אדם רץ מרתון, אני בטוח שכדי להתאמן הוא קודם כל ישן טוב וזה בטוח, לגבי שתיה, זה כבר דבר בסיסי שהגוף יודע לאותת לנו במצב שאנחנו צמאים, ככה ש 99% שרץ מרתון ישתה במהלך היום\אימון\אחרי אימון. אצל רוב האתלטים הבעיה היא דווקא בתזונה, אי איזון במינרלים,חוסר תזונתי, דבר הגורם למלא תופעות, ולא רק לכיווצים, אלא זו תופעה חיצונית בלבד שבו הגוף מאותת לנו על בעיה כלשהי. ולאותו בן אדם, הוא מוזמן לעשות בדיקת דם, דבר שיגרתי שכל אתלט צריך לעשות מידי כמה חודשים, ולבדוק באמת מה הבעיה. ולידיעתך, עודף בויטמין B12 אינו גורם לנזק, היות ואותו ויטמין מופרש בשתן.

Infin1ty

New member
עכשיו תשכיל קצת

תקרא את זה לי אישית הייתה בעיה וגם עשיתי בדיקות דם, וזה עזר לי.

אתה שותה מספיק?

אצלי שריר התאומים מתכווץ כשאני לא שותה מספיק. (מים, עם או בלי תוספות).

eliShu

New member
תודה, לכל העונים, אבל

אני זקוק להבהרה קטנה. האם הכוונה שצריך לקחת מגנזיום גם תוך כדי ריצה?

pincasbk

New member
לא לא

אם אתה בסוף תחליט (מכל התגובות שהיו פה) לקחת מגנזיום אז לוקחים טבליה אחת לפני השינה כל יום.

raichel

New member
היפונתרמיה

גם לי היה כיווץ כנ"ל במרתון טבריה האחרון מקריאה וניסיון להבין (מצורף מאמר מביטאון הרפואה) יתכן שמדובר במצב של היפונתרמיה- כלומר חוסר איזון בין מים למלח(חוסר במלח) שנוצר עקב הזעה רבה (איבוד מלח) ושתיית מים (ללא מלחים) רבים לאורך הריצה. הפתרון לכן הוא אכן תזונה/שתייה איזותוניים (נוזלים המכילים מלחים) ו/או כדורי מלח. שים לב לא לנסות זאת בפעם הראשונה בתחרות!!! מים רבים זה טוב רך בהגזמה (כמו כל דבר) הם יכולים להזיק. דוגמא קיצונית למצב זה- צעירים במסיבת אסיד ששותים המון, מזיעים המון- ומגיעים כמעט מתים (במקרה הטוב) למיון... ריצה נעימה ליאור

למעלה