שאלה ?

שלומי 24

New member
שאלה ?

האים בKTM 620SC ניתן להרכיב בלאנסר????ומה השוני בין הדגמים מלבד הבלאנסר וקילו שמן יותר???

KTM620SM

New member
לדעתי אולי.

תלוי בשנת הדגם. בדגמים הישנים אין אפילו הכנה במכסאות הצד לבאלנסר. בדגמים החדשים יש (זה עוד עיגול במכסה מנוע צד שמאל - אחרי העיגול הגדול של הקלאץ' והעיגול הקטן של הקראנק). הבדלים נוספים - פלסטיקה שונה (כסא מיכל דלק 9 ליטר - בדגמי 96 ומעלה). שלדת זנב אלומיניום. מתלה קדמי שונה בחלק מהמודלים (ישר "מגנום" במקום הפוך). רדיאטורים קטנים יותר - להתאים לפלסטיקה הצרה יותר. אין מאוורר ועוד חלקי חשמל מיותרים. בלם קדמי שונה (ב EGS בלם קדמי 300ממ וב SC זה פחות). זה מה שאני מכיר.

45degrees

New member
ההבדל הכי חשוב למטרות סופרמוטו:

הרבה פחות שמן ב SC מאשר ב EGS. חלק גדול מההבדלים ניתן לביטול/השוואה. את מערכת השמן לא ניתן לשנות בקלות, השלדה אינה מתאימה ב SC להתקנה כמו ב EGS. לגבי גל האיזון: ב SC עם המנוע הקטן יותר - אין מקום לשים גל איזון כפי שכתב 620SM. גל האיזון עצמו מאיט את קצב העליה בסל"ד - ולכן לא מתאים לביצועים נטו. עיקר השפעתו בסל"ד נמוך. שיפור מקובל הוא התקנת גל איזון כבד יותר מהמקורי.

XRאודי

New member
אם כבר מדברים על חלקים נעים

אפשר להוריד משקל חלקים נעים מXR650? ממש מרגישים איך המנוע לא רוצה לעלות בסל"ד, למרות שיש הרבה הספק(להזכירך אופנוע שהיה פעם של שי נווה). ביצועים או נוחות זאת השאלה.

enigo

New member
מכיר דנטל?

אם יש מישהו שלא רק ידע את התשובה, אלא גם מק"טים, זה הוא. דבר איתו. למרות שפה בפורום לפעמים הוא מצטייר כאיזה פנאט, במציאות הוא סופר-נחמד.

45degrees

New member
אפשר, אבל אז אתה מוותר על

העוצמה הנפלאה והזינוק מהמקום שיש ל XR בסל"ד הנמוך. אלה, רלוונטיים במיוחד במסלולים צפופים שם הסל,ד נמצא הרבה יותר זמן בתחום הנמוך מאשר בתחומים האחרים: שפיצרינג לדוגמא. זו שאלה שקשה לפתור: 1. אין דרך זולה לחזור אחורה. 2. אני לא מכיר כלים שזה נעשה בהם. אתה יכול לשאול את דן-טל אם הוא יודע מה המשמעות של הורדות משקל של גלגל תנופה, ביטול גלי איזון או שאר דברים בסגנון. תראה אם הוא ביצע או יודע מה קרה לביצועים באופנועים שביצעו את זה בהם. בכל מקרה - מדובר על פתיחה של חלק מנוע תחתון (בד"כ) כך שאין מדובר בכסף קטן, בייחוד אם אתה הולך על שיטת ה"ניסוי ובהיה" - ואז לחזור אחורה לקונפיגורציה מקורית גם עולה ערימה של כסף.

XRאודי

New member
איזה ../images/Emo94.gif

ודווקא חשבתי שזה יתן תאוצה יותר טובה גם בסל"ד הנמוך שדווקא שם אני מחפש יותר כח. חשבתי שזה יתן תאוצה יותר טובה לכל אורך הסל"ד (לפי מה?! לפי ידע בפיזיקה בלבד, לא מצאתי בפורומים שרשור בנושא) ובעצם שקול להורדה במשקל לענין תאוצה במחיר של וויברציות\אמינות.(בלנסר?) הסבר: נבחן שני מצבים מופשטים. אופנוע א' ואופנוע ב' שניהם עם אותו מנוע חסר מסה מכל סוג שהוא(מסתובב או לא) ובהפשטה המסה נמצא רק בנקודות המצוינות(הוספתי ציור). באופנוע א' מסה M שנמצאת על המושב(לא מסתובבת). באופנוע ב' המסה M נמצאת כולה על היקף הגלגל. למרות שלשני האופנועים אותם מנועים ומסות זהות לאופנוע ב' יהיה קשה יותר להאיץ ולמעשה ההתנגדות שלו לתאוצה גדולה יותר(כאילו שמסתו 2M). הענין נהיה יותר גרועה כאשר המסה מסתובבת בסל"ד גבוה יותר מאשר בגלגל(יחסי העברה). עכשיו 1. האם משהוא הבין משהוא ממה שכתבתי?(מוכן לנסח מחדש). 2. האם מה שכתבתי הוא בבל"ת שאולי נכון בתאוריה אבל לא קשור לאופנועים?

45degrees

New member
אתה לא מביא דוגמא טובה.

משקל המערכות הנעות הוא תמיד קריטי, ואכן אופנוע ב' יתקשה להאיץ בהשוואה לאופנוע א'. איך זה רלוונטי לשאלה המקורית שלך? לאלוהים פתרונים..... 1. אתה מדבר על הורדת משקל כללית באופנוע - ברכיבים נעים בתוך המנוע. הורדה כזו היא קטנה ביחס למשקל כל האופנוע, ועל העלות שלה לא תקבל תמורה נאותה בשום צורה מבחינת ביצועים. 2. אתה מדבר על הפחתה במשקל המסות המסתובבות בתוך המנוע. את התמורה לזה אתה מקבל מיד בצורת ביצועים. העניין הוא האם אתה מוכן לשלם את העלות הגבוהה, האם יש לך גב טכנולוגי ובסיס נתונים מספק לביצוע העבודה הדרושה, והאם אופי השינוי בביצועים הוא באמת זה שאתה מחפש. באופן כללי לפי הכותרת לתגובה שלך אני מניח שהשתובה ל 3 שאלות אלה היא אחת: לא. מנגד, יש לי פטנט בשבילך שבאופן הרבה יותר זול, ויעיל, יגרום לאופנוע שלך לעלות בסל"ד כמעט כמו דו"פ.... במסרים בלבד.

enigo

New member
למה מסרים למה?

מה, לא חוקי? כאילו דא... כל הפורום הזה (חוץ מכרובי ושי) לא חוקי... רוצים ידע ועכשיו! די לאפליה!

enigo

New member
תראה טריק - CTRL+C

אחורי זה CTRL-V. ממה שכתבת במסר אל דף "הוסף הודעה" ואתה מסודר פיקס. לא מיגע מדי, נכון? בקיצור - ידע להמונים ועכשיו! (בחייאת פורטי - צריך להתחנן שתז$%# לנו ת'שכל...
)

enigo

New member
הבעיה בדוגמא שלך היא...

בזינוק מהמקום, האנרגיה שאצורה במסה המסתובבת עוזרת להאיץ את המסה הלא מסתובבת. בעיה שניה - המסה המסתובבת תורמת לחלקות ורציפות העבודה בסל"ד נמוך, במיוחד בסינגל מרובע פעימות. מנוע עם מסה מסתובבת קלה מדי יהיה לא שמיש בכל דבר מתחת לסל"ד בינוני.

XRאודי

New member
אוקיי

לגבי זינוק מהמקום אם אתה מתכוון להעלאת הסל"ד וזריקת קלאץ' אני בהחלט מבין. לגבי החלק השני אם תוכל להסביר קצת. ותתחיל בזה שתסביר מה תהיה ההשפעה על הסל"ד הנמוך.(חלקות ורציפות זה כללי מדי).

enigo

New member
אוקי, בא נראה...

קח מנוע תאורטי, עם מסה מסתובבת אפסית. מה בדיוק אמור להעלות את הבוכנה למעלה? מבין את הרעיון? המסה המסתובבת היא מה שצובר את האנרגיה בפעימת העבודה ומשחרר אותה בשאר הזמן, היא ממתנת את פרץ הכח, מחלקת אותו על זמן רחב יותר. בגלל זה מנועים של מוטוגוצי או ב.מ.וו, עם גלגל תנופה ששוקל כמו קטמ 200 קומפלט, יכולים למשוך חלק ב-1000 סל"ד, ולעומת זאת מנועי היפר-ספורט משתגעים בסל"ד נמוך, למרות שיש להם כפול צילינדרים. תחשוב שבמנוע סינגל מרובע, פעימת הכח אורכת פחות מרבע הזמן הכולל, וב-1000 סל"ד יש לך בסך הכל 500 פעימות עבודה בדקה, פחות מ-9 בשניה! מקווה שהייתי ברור, תמיד קשה לי להסביר דברים שנראים לי מובנים מאליהם...

XRאודי

New member
אבל

האופנוע כולו מחובר לבוכנה דרך התמסורת וצובר את האנרגיה בפעימת העבודה וישחרר אותה בשאר הזמן. מצד אחד נראה לי שאתה צודק בקשר למסקנה הסופית ומצד שני נראה לי ש there's more to it than that. בקשר למרובעי צילנדרים, דווקא שם יש פעימת עבודה כל 180 מעלות מה שאמור להקל על שאר הבוכנות לעלות. אבל (מה שיכול להסביר למה הם משתגעים בסל"ד נמוך) האנרגיה הקינטית שמייצרת פעימת עבודה עולה עם עליית הסל"ד.

enigo

New member
תחשוב שוב...

האופנוע ל-א מחובר לבוכנה. לפחות לא בצורה קשיחה. יש את השרשרת. ומעבר לזה, ברגע שהכנסת גלגלי שיניים למשוואה (אלו שבגיר) הכנסת כבר קצת חופש תנועה, זו כבר לא יחידה אחת. רוצה הדגמה טובה של העסק? תשיג מישהו עם TTS לסיבוב ראש בראש מול TTR. אחד ההבדלים המשמעותיים בין המנועים הוא גלגל תנופה קל בהרבה ב-R. ה-R פשוט מסרב לעבוד בסל"ד נמוך באותה חלקות של ה-S, ולא מדובר רק בחלקות של ויברציות, אלא גם ביכולת משיכה בסל"ד אפס. מצד שני - אני לא יודע כמה זה משמעותי לסופר, מעבר לזינוק מהמקום, כי רב הזמן נמצאים בסל"ד בינוני ומעלה, למיטב שמיעתי.

למעלה