שאלה

S A H A R 1

New member
מה עושים במקרה

שהיום בו צרי ללכת למקווה לא מסתדר עם יום הביוץ? תודה רבה

דבר ראשון הולכים.

ואם את בהסכמה על זה עם בעלך תחכו לביוץ. אבל בכל מקרה ללכת ביום שצריך. בהצלחה.

רוצה הגיג ?

כעת כבר תוכל לומר ממי זה. לא תצטרך לומר שזה מה... אינטרנט
אעביר לך במסר משהו שעלה ברעיוני שנה שעברה, וזכה לעלות על שולחן מלכים.

אתן לך משהו אחר,

כדי שיהיה לאסף עוד מה לקרוא. וכעת על החנוכה. נר חנוכה היכא מנח ליה רב אחא בריה דרבא אמר מימין רב שמואל מדפתי אמר משמאל. והילכתא משמאל כדי שתהא נר חנוכה משמאל ומזוזה מימין (שבת כב ע"א). ונראה בעיניי בטוב טעם לפי הגמרא ביומא (מה ע"א) אמר מר כל פינות שאתה פונה לא יהו אלא דרך ימין. נמצא בנר חנוכה אתי שפיר שמזוזה עיקר מצוותה לצד פנים קובעה מימין ואילו נר חנוכה שעיקר מצוותו לצד חוץ לפרסומי ניסא, משמאל. כי אותו שמאל אמנם הוא משמאל הנכנס אבל הוא מימין היוצא. וכיון שבנר חנוכה המטרה והיעד הוא כלפי חוץ, הרי שגם כאן זה מימין, היינו מימין היוצא כלפי חוץ. וממילא זהו דאמר מר כל פינות שאתה פונה לא יהו אלא דרך ימין. ואחר כך הראני ידיד טוב מאד, תלמיד חכם צעיר אבל אב. היינו אברך כמו שבפרשתינו. שמצא כזה בסידור חת"ם סופר עניני חנוכה. וברוך ה' שכוונתי לתורת אמת. חנוכה שמח

asaf2000

New member
תגובה

אני שומר את מה שאתה שולח ואקרא את זה בימים הקרובים, ישר כוח.

היום דירבן אותי ידיד

ת"ח גדול מאד שזכה כבר להו"ל ספר חשוב, וכעת הוא עובד זה שנים על משהו נוסף חשוב, דירבן אותי היום לעבוד על החומר שלי. הוא מקבל ממני כל שבוע מספר עמודים שלי לכבוד שבת... אך דא עקא : בעבר חשבתי שזה ממש קצת בשביל להוציא. כיום זה נראה לי מדאיי הרבה עבודה. צריך להחליט.

אין לי יד ורגל.

איך ניגשים לזה. יש לי בוורד מפחות משנתיים האחרונות אוסף של כמעט חצי מליון תוים. מבירור קצר העליתי כי מדובר ביותר מ300 עמודי ספר ממוצע. כל 150000 תוים שוים ל100 עמודים בערך. מה עושים הלאה איני יודע. וכבר כתבתי כמדומני שאני מוציא הרבה ספרים מידי שנה. ז"א כמה מאות ספרים אני מוציא מידי שנה בנקיון לקראת הפסח. אני מוציאם לאיוורור במרפסת. זו גם הוצאה לאור... השמש.

asaf2000

New member
תגובה

תתחיל למיין לפי פרשיות, או לפי מועדים או לפי נושאים אחרים. אחרי זה תוציא איזה קונטרס עם חידושים נגיד על חומש אחד. אחרי זה עוד אחד... ולאט לאט בסוף תוציא כבר ספר.

כל מה שאתה אומר כבר עשוי.

זה מסודר על התורה כסדרן. לפי הפרקים והפסוקים והפרשיות. אח"כ יש לי ענייני שבת קודש מוצש"ק ניסן ופסח חוה"מ שבועות בין המצרים ימי התשובה סוכות שמחת תורה חנוכה שובבי"ם פורים יום הולדת תלמוד תורה עבודת ה' נשואין. ומכאן מתחיל על חלק ממספר מסיכתות בש"ס. [לא הרבה, רק מה שלמדתי בשנה וחצי האחרונים]. ברכות שבת ר"ה יומא סוכה תענית סוטה סנהדרין. בסיום מסכת הוצאתי דווקא חוברות בכמות מסויימת. בערך כחמישים. מידי ערב שבת אני מדפיס לא הרבה עותקים. אבל מדפיס. יש לי קליינטים קבועים. אז כך שהכל מסודר. כרגע צריך לגשת לנושאים יותר משמעותיים. עימוד וכל מה שדרוש. הגהה עשיתי כמה פעמים לעצמי ולבד. יו"ט ותודה על פרסומי הניסא של שתי הנרות שלך.

asaf2000

New member
אפשר להיות קליינט קבוע?

(ברצינות). כמה עולה מנוי? (בצחוק).

בד"כ אני נותן רק חומר מודפס

פעם מישהו 'שיפץ' שלא ברשותי חומר מוקלד ממני. וממש קילקל. היה שם רק שני ווארטים. אבל אצלי זה מנופה גרש בי"ג נפות... ועדיין זה לא מספיק.

רגע.

אם הייתי יודע איך אני יכול להעביר את החומר למצב של תמונה. דהיינו ללא אפשרות דינוי בהקלדת הטסט. אז היה טוב. אני מקבל מידי שבוע קובץ מאורות של הדף היומי בוורד. אבל ללא אפשרות של שינוי והקלדה. לו נייתי יודע איך עושים את זה לדוגמא. כי אז היה טוב.

asaf2000

New member
תנסה

תנסה לעבוד עם תוכנת אקרובט-רידר... אולי אפשר איתה? אם לא אז אין לך ברירה אלא להוציא ספר

אלי ו.

New member
יש אפשרות בוורד

לאפשר שינוי במסמך רק בעזרת ססמה. תחת כלים - אפשרויות - אבטחה. (הגרסה שלי היא באנגלית, אז יכול להיות שבעברית השתמשו במלים אחרות) אתה יכול גם לשמור כ HTML שהוא פורמט קל יותר לקריאה ופחות מיועד לעריכה.

למעלה