שאלה

TheRedEye

New member
שאלה

אני עובד על visule c++ , pascal הייתי מעוניין לדעת על מה מתבסס התנועה של הנחש בסנייק? מה הכיוון ליצור את התזוזה שלו כיוון שזה טיפה מסובך תודה מראש

itaym02

New member
שתי תשובות אפשריות אז קודם כל...

תענה על השאלה הבאה: אתה מדבר על גראפיקה של מקשים? יעני ********************:) או גראפיקה של פיקסל פיקסל?

itaym02

New member
כמו באנימציה

אתה כל פעם מוחק את המסך, ומדפיס את מחרוזת התוים במקום חדש - לפי הקלט. קלט: למשל הקשה על מקשי החיצים במקלדת.

Guy24Gold

New member
זה ממש ממש קל (מנסיון):

אני אומנם הכנתי את סנייק בVB, אבל אני בטוח שבשפות אחרות זה עובד על אותו עיקרון: עושים מערך, כל חלק של הנחש הוא מקום אחד במערך. כשרוצים שהנחש יזוז לכיוון כלשהו, קודם כל מקדמים את האיבר האחרון בנחש לאיפה שנמצא האיבר האחד לפני אחרון, את האחד לפני אחרון לשני לפני אחרון, ככה עד שמזיזים את האיבר השני לאיבר הראשון. אח"כ מעבירים את האיבר הראשון לאיפה שאתה רוצה שהוא יהיה. פשוט מאוד. אם אתה רוצה להוסיף איבר לנחש, אתה פשוט מייצר איבר חדש לנחש באותו מערך, ואוטומטית האיבר האחרון גם יזוז באותה דרך.

De-Panther

New member
לא יותר פשוט להוסיף|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

איבר לפני האיבר הראשון ולמחוק את האחרון?? ככה לא צריך להזיז שום דבר...

Guy24Gold

New member
אבל בכל מקרה כבר מזיזים את כל הנחש

אז זה לא ממש משנה.

De-Panther

New member
אבל זה עניין כזה של|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

יעילות לא רק מבחינת כתיבה גם מבחינת זיכרון במחשב...

itaym02

New member
הםםם

בC# ליצור אנימציה כזאת - לוקחת מספר שורות בודד. משתמשים באוסף FILo שיכיל Points, מנקים מסך ומדפיסים את האוסף

TheRedEye

New member
ובפסקל?

איך אני יכול לעשות את זה תן לי כיוון ניסיתי עם מערך דו מימדי אבל אני לא יודע מה הכיוון

De-Panther

New member
איזה תוכנת פסקל אתה|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

עובד?? אחת בדוס(נניח טורבו פסקל)?? או אחת בווינדווס(נניח דלפי)??

itaym02

New member
לא מערך דו ממדי

יש אפשרות לstructs בפסקל? אם לא הייתי עושה מערך חד ממדי שכל זוג איברים בו מציין נקודה על המסך. (זוג של int). כדי לפשט את התיכנות - כל תזוזה הייתי מעתיק את כל איברי המערך הישן למערך חדש, מלבד האיברים במקום 0 ו1. לאחר מכן הייתי מוסיף את שני האיברים החדשים בסוף המערך החדש. מצייר את המערך החדש, וחוזר חלילה.

Fantasy WRC

New member
עבודה עם אנימציה בVISUAL C++

, לדעתי, אם היית מכיר את וויזיאל סי ++, לא היית שואל איך עושים תזוזה של עצם בתכנות
, כי ויזואל סי ++ מתמחה בעיקר בממשק גרפי ויש להבדיל אתת זה מסי ++ רגיל... בכל מקרה, אתה משתמש בפונקציות של מקשים ומקשר את דמות שזה רצף תמונות תזוזה של אותו דמות(תמונת אנימציה קוראים לזה).. אני אישית מזמן לא נגעתי בזה, כך שלא יוכל לתת לך פתרון.. אבל מה שכן, תתבסס על מה שלמדת על מקשים ושימוש בתמונות אנימציה(אם למדת את זה), אז לא חושב שיהיה לך בעיה לעשות זאת תוך כדי לימוד מהספר למשל או מאתר אינטרנט שמלמד את זה.. לפי דעתי בקשר למשחק סנייק בוא שיש לך כמה תנוחות(תמונות) של סניק 1. סנייק לכיוון ימין 2. סנייק לכיוון שמאל 3. סנייק לכיוון למעלה 4. סנייק לכיוון למטה, 5. סנייק לכיוון ימינה ולמלה(יוצר זווית של 90 מעלות) וכך הלאה.. ואז בעזרת פקודות של מקשים אתה מתאים את כל אחד מהתנוחות + חישובים מסויימים לפעולות של המקשים ואז בעזרת פונקציות רנדומליות, אתה מפזר את דברים שסנייק אוכל ובודק את מיקום של תמונות סנייק לתמונת החפץ ואז עושה פעולה של יעלמות של חפץ באותו מקום.. זה רק מה שאני חושב, אתה יכול לחשוב על זה גם בצורה האחרת, זה היופי שבתכנות
בהצלחה...

De-Panther

New member
../images/Emo9.gifהוא בן 14 לפי...|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

הכרטיסישי שלו ככה שאני לא חושב שהוא למד דברים בצורה מסודרת וכמו שצריך
בכל מקרה נתת הסבר נחמד לרעיון הבסיסי של סנייק סידר לי את המחשבות בראש

De-Panther

New member
או מוקדם יותר../images/Emo3.gif...|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

תלוי כמה אתה משוגע לדבר

למעלה