שאלה

• פותח הנושא tu4u
  • פורסם בתאריך

tu4u

New member
שאלה

אני נמצאת כרגע במצב של בין דתיה לאומי לחרדית כאשר אני בשלבי התחרדות. הרגש אומר לי שנכון לי המצב הזה ולהתחרד, אבל עדיין אני חוששת ומרגישה שאני צריכה עוד חיזוקים ע"מ להיות חרדית לגמרי. מישהו יכול לתת לי מקורות ומאמרים המדברים על דרך החרדים כדרך הנכונה (זה ברור לי אבל זקוקה להוכחות)?

תשמעי הרצאות של הרב אמנון יצחק..

הוא מבליע שם בין היתר למה חרדי עדיף מדתי לאוצי. בתור התחלה אני ממליץ לך לעבור על המאמרים העוסקים בנושא באתר שופר של הרב אמנון יצחק.

אלי ו.

New member
מדובר בעיקר בהשתיכות חברתית

ולאו דוקא ענין של שמירת תורה ומצוות. אם את מעונינת להיות חרדית זה מצויין, אבל אפשר להשאר דתית לאומית ולהקפיד על קלה כחמורה. חרדים כדרך הנכונה? נכונה למי? הוכחות לא יעזרו לך. את צריכה למצוא את הדרך המתאימה לך.

tu4u

New member
אני מרגישה שזה יותר בשבילי

אני חיה כל הזמן בחברה דתית לאומית ומסתכלת בקנאה בחברה החרדית. קשה לי להסביר מה מושך אותי לשם, גם שחברות שואלות אותי למה, אין לי תשובה מדויקת, רואה את עצמי חיה ומתחתנת עם בחור שהוא תלמיד ישיבה וחיה את חיי כחרדית. אני משתדלת כל הזמן, צניעות, תהילים ותפילות וכיו"ב, ב"ה אשאר ככה..

עזבי את המושג דתי/חרדי

הרי אינך תרה כעת אחר איזה בית ספר ללכת ללמוד. קיימי מצוות כהשתדלותך. לימדי, היי בחברה טובה. באמצעות החברה בה הנך שוהה תוכלי להכיר עוד ועוד. תוכלי ללמוד עוד ועוד. יש חרדיות שיחבשו פאה נכרית ויש שלא יסתפקו אלא יעדיפו תוספת על הפאה. יש שסוכתם תיקבע במסמרים בדפנות, ויש אשר יחששו אף למעמיד דמעמיד... בקיצור, התחילי לצעוד, ואל תעצרי. ויהי אור החנוכה לכולנו לאורה ולשמחה.

nectar1

New member
נשמה עזבי שטויות

אחותי היקרה כל השמות והסיסמאות והכל זה באמת שטויות. מה שחשוב באמת זה מה שקורה אצלך בלב השם יתברך רוצה אמת פנימית הוא רוצה אותך פשוטה בלי כל מיני הגדרות ודעות כל ההגדרות והסיסמאות זה שטויות והבלים של העולם הזה והתפקיד שלהם הוא לבלבל אותנו... והתפקיד שלנו הוא לא להיתבלבל... ולהישאר פשוטים בעבודת השם פשוטים ותמימים... שלחתי לך לינק יש שם שיעורים להאזנה כנסי אם בא לך http://www.levhadvarim.com/

למעלה