שאלה

ש ל י ק

New member
שאלה

קודם כל רציתי ליידע אתכם שהיום התפרסמה כתבה הפרוסה על 5 עמודים בערך במוסף "בריאות" של ידיעות אחרונות בנושא לקויות למידה. גם פרופ' אפטר משניידר התראיין באותה כתבה. שנית לשאול לגבי האדרונקס שאני יודעת שכבר טחנו את הנושא אבל בכל זאת... בני לוקח את התרופה כבר חודש לומר שיש שינוי אני לא רואה כל שכן שאני מקבלת שיחות טלפון מביה"ס יומיומיות על התנהגות לא טובה שלו. שמתי לב שיש לו שינויים במצבי הרוח החל מיום שישי הוא מדבר על הפחד שלו מהמוות טוען שאינו יכול להפסיק ולחשוב על זה מדבר איתי על שנים קדימה ועל מה שיהיה כשהוא יהיה אבא למשל אז הוא יודע שכלבנו האהוב כבר לא יהיה בחיים וזה מעציב אותו מעכשיו. הוא בוכה הרבה.בקיצור השאלות שלי הן: האם אחרי חודש אפשר לדעת אם התרופה הזו יעילה כן/לא האם הפריזמה=אדרונקס או שהיא יעילה יותר ואחרון חביב האם האדרונקס שידועה כתרופה אנטי דכאונית יכולה לעזור להתקפי זעם. תודה שלי

הלנה

New member
הי שלי

אני לא מכירה את התרופה...מצטערת. מאחלת לכם ימים טובים יותר ושולחת לך חיבוק גדול והרבה חיזוקים.

נטלי273

New member
היי שליק .גם אנחנו עכשיו מקבלים את

האדרונקס ,מזה כשבוע ,כך שאני אישית לא רואה בינתיים שום שינוי אבל המעבר הזה בין הכדורים נורא נורא קשה ,הטיקים חמורים מאד, הקולות חזקים יותר ,והרבה אין מה לעשות .איך זה מתבטא אצלכם ? השבוע לא שלחתי אותו לביה"ס אני מקווה שאני נוהגת נכון. נקווה לימים טובים יותר . מחזיקה לך אצבעות

ש ל י ק

New member
היי נטלי

מחזיקה גם לכם אצבעות והאם הטיקים כל כך מפריעים לילד עד כדי כך שהוא לא הלך לביה"ס או שזה בא מיוזמתך? אצלנו יש למתן טיקים שכמעט ולא מורגשים כמו משיכה באף והוא גם משמיע קולות לפעמים אבל בצורה מינורית. מתן מקבל את הכדור בשביל בעיית הקשב שיש לו. הוא מפריע בשיעורים ואומר שהוא חייב לדבר ועכשיו. הוא גם אימפולסיבי מתגרה מציק ואף אלים כלפי ילדים אחרים. בבית הוא מוציא את זעמו על אחיו הצעיר ממנו בשנה. היום דיברתי עם הפסכיאטרית וסיפרתי לה על השינויים שחלו בו ולפי סיפורי היא אמרה שכעת הOCD "שולט" אצלו ולכן קבעתי פגישה עם מתן אצלה כדי לבדוק אפשרות לשינוי כדורים. מאחלת לכם ימים טובים ואני יכולה להעיד על עצמי שאני לא נלחצת יותר מכל שינוי שיש לילד ומשתפת את מתן בכל שיחה שאני מקיימת או החלטה כי בסופו של דבר מדובר בגופו ובנפשו. שלי

שביק

New member
שליק יקרה, כאשר קראתי את ביטויי

ההתנהגות של מתן, הבינותי שמדובר ב- OCD "שתפס פיקוד" על מתן. לדעתי רצוי לקבל עזרה בכיוון של OCD, טיפול פסיכולוגי מתאים, ואולי לשנות כיוון טיפולי. אם תירצי, את מוזמנת ליצור אתי קשר "לחשיבה" מחודשת על אפשרויות אחרות. הטל: 09-7408478. לילה טוב ובהצלחה.

נטלי273

New member
היי שלי../images/Emo70.gifאיך מתבטא הocd אצל מתן../images/Emo35.gif

אצל הבן שלי איןocd אלא בעיקר משיכות באף ,חרחורים ,ותנועות עים הראש והכתפיים,והקפצות של הגוף.דווקא בהתנהגות הוא בסדר. בשבוע שלא שלחתי אותו ,מיזמתי,היו לו קולות נורא חזקים שלדעתי היו מפריעים למהלך השיעור ,זה בטוח היה יוצר תקלה בכיתה . אבל עשיתי זאת בשיתוף פעולה עים צוות ביה"ס. אני חייבת לומר שבחיים לא ראיתי כזו היענות ונכונות לעזור,כל הילדים שלחו לו הודעות ,אים הוא זקוק לעזרה ,או שיעורים ,או סתם לשאול מה נשמע. עד לאותו רגע הוא היה די בצד,ולא כל כך מעורב . זה עשה תחושה שאי אפשר להסביר ,לנו כהורים ,וכמובן לבן ,הוא ממש התרגש. לנו זה נתן המון כח. אז כל אחד מנסה למצא דברים יפים בתוך כל העצב הזה ולהפיק ממנו את מירב הכח בכדי להמשיך הלאה. איך אמרה כאן מישהי ? אים לא אהבה אז מי אנחנו ?

הלנה

New member
נטלי, אני מאד שמחה לשמוע

על היחס של הילדים ושל בית הספר. זאת התחלה נפלאה לתהליך שאתם עוברים ואני מאחלת לכם הרבה הצלחה.

ש ל י ק

New member
נטלי שמחה לשמוע על הפתיחות

וההענות של הילדים זה מאוד חשוב לתהליך שאתם עוברים. אצלנו הOCD מתבטא במחשבות סביב נושא מסויים שגורמות לו לאי שקט ובכי. כאשר אני שואלת אותו מה הוא מרגיש הוא עונה לי שהוא לא מסוגל להפסיק ולחשוב על אותו נושא למרות שהוא מנסה אבל תמיד המחשבה חוזרת לו .אני רואה את התסכול באמצעות הבכי והכעס הוא ממש נמצא בקונפלקיט וזה מורגש מאוד. שלי

החורזת**

New member
שליק, פריזמה זה שם אחר לפרוזק

והיא שונה לגמרי בהרכבה מאדרונקס, למרות ששתיהן תרופות אנטי דכאוניות.

השגיא

New member
נטלי כמה טוב לקרוא שיש שיתוף פעולה

בביה"ס, זה נותן כ"כ הרבה... גם אצל בני בביה"ס תמיד מוכנים לעזור, וזה נותן תחושה שאנחנו לא לבד אלא בתוך קהילה מחבקת. מאחלת לכם תקופה טובה יותר ושולחת כוחות. גלית

נטלי273

New member
../images/Emo51.gifלכם על ההיענות וההישתתפות

בימים אלו מאד משמח שאתם כאן , אפילו וירטואלית .

למעלה