שאלה

שאלה

שלום קיבלתי הצעה לתפקיד של אחראי על מיחשוב והרשת בחברה בינונית/קטנה (בערך 40 עמדות XP ועוד כ-3 שרתי 2000). הם רוצים שאעבוד בהקף של 30-50 שעות בחודש כפרילנס. העבודה כוללת טיפול ברשת וטיפול בתחנות העבודה ובשרתים במבחינת חומרה ומערכת הפעלה כולל ניהול הרשת. השאלה כמה אפשר לבקש על עבודה כזו. שוב - מדובר כעבודה פרילנסר כלומר אני צריך לשלם מס הכנסה, ביטוח לאומי ושאר ירקות כעצמאי. בתודה מראש.

Glitter Gold

New member
שאלת התמחור איננה קלה אף פעם, אבל

שורה תחתונה - מה שיקבע את התעריף זה בטח המו"מ שינוהל עם הלקוח. חשוב לקחת בחשבון מס. דברים: 1. פרילנס כחברה או כעוסק מורשה. 2. אילו מרכיבים חשוב שיהיו בתעריף (נסיעות, מיסים, ביטוח לאומי, ועוד). 3. האם עובדים לפי שעה או לפי שכר ריטיינר. 4. חשוב גם לקחת בחשבון אסטרטגיה של מו"מ ושל חדירה ללקוח. כלומר אולי לתת תעריף סביר ע"מ לקבל את העבודה ואחרי חודשיים או חצי שנה לעלות אותה. 5. העלות האלטרנטיווית: כמה הייתי מרווחי במקום אחר. 6. ואולי הכי חשוב: איך הם משלמים: ב 1 לחודש שאחרי? שוטף 30, שוטף 360!!! ועוד ועוד ועוד בכל מקרה, אני מברך את כל מי שלוקח את עצמאותו בשתי ידיו ויוצא לדרך עצמאית. חזק ואמץ.

תשובות

קודם כל תודה על התגובה המהירה. לעצם השאלות: אני אעבוד כעוסק מורשה. הסכום צריך לצאת מתוך מחשבה שאני צריך לכסות את כל ההוצארת והתשלומים הנלווים. הנושא של גלובאלי/לפי שעה לא סגור. אני אישית נוטה להעדיף העסקה לפי שעה או במסגרת של "פול" שעות ולקבוע מחיר מתאים לשעה. העסקה גלובאלית זה פתח לטענות על נצלנות שלהם ותחמנות שלי ואין לי ענין בזה. התעריף יהיה קבוע לפחות לשנה הראשונה. הם משלמים שוטף +30. הענין שכשכיר כל חיי אין לי כל כך מושג כמה לדרוש עבורי כעצמאי. אני לא רוצה לבקש סכום מגוחך שיראה את חוסר הנסיון שלי ומצד שני אני בהחלט לא רוצה להגזים ולהראות את חוסר הנסיון שלי
. בכל זאת יש לי נסיון של 10 שנים ויותר בצד הטכני של המחשב וניהול הרשת וזה צריך להתבטא גם בצד הכספי. חשבתי לדרוש כנקודת פתיחה במו"מ 35$ שעה ולרדת אם צריך עד 25-27. השאלה אם זה נשמע הגיוני? תודה מראש על התשובות

dandavid05

New member
שים לב

כשאתה שכיר אין לך אחריות. למה אני מתכוון? נניח שאתה מלצר, שברת בטעות צלחת, מבחינת החוק לא ניתן לנכות משכרך את עלות הצלחת. אם המעסיק תובע אותך עליו להוכיח שגרמת לנזק בזדון וזה כבר משהו פלילי. כשאתה עצמאי, אתה גוף עסקי ומשפטי נפרד מהמעסיק. אתה צריך לכסות את האחריות שלך. אפשר לעשות ביטוח. נניח שתוך כדי עבודה אתה גורם למערכת מחשב יקרה לנזק. הכוונה לנזק שנגרם בתמימות. הצד השני יכול לתבוע אותך על נזקים. אז כעת שאתה עומד להפוך לעצמאי תחשוב על ביטוח לעצמך וגם תדאג שבהתקשרות בינך לבין הצד השני, תשתדל לצמצם דברים כמו "אחריות" או "פיצוי" וכו'... וכמובן, בהצלחה

dandavid05

New member
כלל אצבע

הנה כלל אצבע, ידוע ומקובל לקביעת התעריף. קח את השכר שהיית מבקש בתור שכיר (פר שעה) ותכפיל בערך פי 2. זה לא כולל חומרים וכו. על חומרים אתה יכול לבקש מחיר + 30%. על הוצאות כמו הוצאות נסיעה אתה יכול לדרוש החזר. אם השכר שלך כשכיר היה לדוגמה 50 ש"ח לשעה ברוטו אז עליך לבקש 100 ש"ח ולהוסיף כמובן 17% מע"מ. בהצלחה.

למעלה