שאלה

Srolik2004

New member
רספרידל

אני בן 22 עים קשב וריכוז מאז היותי ילד היתי משמיע קולות מהגרון וכן תנועות לא רצוניות התחלתי לקחת קונצרטה לבעית הקשב.וגם הלכתי לפסיכיאטר לגבי הטיקים והוא הסביר שאצלי התסמונת קלה יחסית ורשם לי רספרידל חצי מיליגרם תספרו לי על התרופה תופעות אים זה עוזר אני הולך לקנות ואני חושש כי שמעתי שהיא נורא מעייפת .

Srolik2004

New member
עוד שאלה

יש לי טיקים גם בלי שאני לוקח קונצרטה אבל שאני לוקח קונצרטה הם מתגברים .אני מתחיל לקחת רספרידל השאלה אים הטיקים יפחתו אפילו שאני לוקח קונצרטה

שחר1983

New member
תרופה טובה

היי, שמי שחר,אני בת 21 גם עם טוראט. לקחתי רספרידל במשך זמן רב לי אישית היא מאוד מאוד עזרה,בהתחלה היא אכן מעייפת אבל זה רק עד שהגוף מתרגל אליה... זו תרופה באמת טובה.. ממליצה בחום.. אני הייתי צריכה להפסיק אותה בגלל תופעת לוואי של פרולקטין מוגבר...משהו שאצל גברים לא מהווה בעיה. יום טוב, שחר

סמדר 21

New member
מחיר הרספרדל

קניתי 10 כדורים של 1 מ"ג בסופר- פארם במחיר של 70.21 ש"ח.

הלנה

New member
זה אמור להיות העיקרון

אני מכירה כמה אנשים שלוקחים קונצרטה או ריטלין וריספרדל בשביל הטיקים (גפ כאלה שאין להם טוראט)..אבל לא אצל כולם זה עובד.

ערן קו

New member
אני רק מציע לך להיזהר מאשמנה כי אני

לכחתי ריספרדל והיה לי תופעת לוי של השמנה ושמנתי איזה 10-15 קילו

Srolik2004

New member
תודה

ממי תודה אני לא יודע מה היתי עושה אים לא היה אנשים כמוך שעונים על שאלותי.

Srolik2004

New member
עוד אחת

מתי עדיף לקחת את התרופה בוקר ערב? והאים קשה להירדם שלוקחים אותה

הלנה

New member
לדעתי בערב

אלא אם כן אתה הולך לארוע ורוצה להיות ערני...אבל אם אתה בבית, קח אותה בערב, כשעתיים לפני שאתה הולך לישון (שלא היה לך קשה להתעורר בבוקר). אני ממליצה לך בהתאם למה שהיה לילד שלי..יכול להיות שאצלך לא תהייה עייפות בכלל.

קונצרטה....

אני עם טוראט אבל אין לי ADHDA הפרעות קשב וריכוז אך שמעתי וראיתי אנשים שלוקחים קונצרטה זה כן מעייף בשבוע הראשון ולאחר מכן הגוף מתרגל אני לא רופאה אומנם להמליץ או לתת חוות דעת אבל לפי מה שראיתי את ה"אנשים" שאני מכירה לפני ואחרי קונצרטה זה אדם שונה לגמרי. יותר מתון יותר מרוכז יותר מאופס עוזרת מאוד לפי מה שראיתי לפי דעתי שווה לנסות. בכבוד ואהבה אלין

ברוך הבא Srolik2004../images/Emo24.gif

גם הבן שלי נוטל ריספרדל במינון קצת יותר גבוה ממך...בתחילה זה השפיע על העירנות..אך בהמשך הוא התרגל..תרופה די טובה אך התופעות אינדיבידואליות.

הלנה

New member
הי שרוליק

הבן שלי קיבל את התרופה להתפרצויות זעם והיא אכן עזרה לדעתי. בקשר לעייפות נתנו לו אותה בערב, אז לא היתה בעיה. מה שכן...היא גרמה לו להשמנה מאד רצינית (בגלל תיאבון מוגבר) ואצל ילד מאד קשה לשמור על משטר של תזונה נכונה...אולי לך זה יהיה יותר קל. זאת הסיבה שהפסקנו. כרגע הוא לוקח רק אומגה 3 ומצבו מצויין (אבל טיקים כמעט ולא היו לו אף פעם).

סמדר 21

New member
שרוליק שלום

הבת שלי מקבלת ריספרדל היא לוקחת בערב בגלל שהיתה נרדמת בכיתה.זה גורם באמת לתאבון, אבל אתה יכול לשלב בפעילות גופנית. אגב היא היתה מקבלת 1 מ"ג הורדנו לה לחצי ועכשיו היא חזרה לתאבון הרגיל. לגבי הקונצרטה נתתי לה כדור אחד שגרם לה לטיקים ומיד הפסקתי, אבל כל אחד מגיב אחרת ולפעמים מתרגלים אחרי מספר ימים. בהצלחה

חגית35

New member
ערוך פה חיפוש יש המון מידע

על התרופה הזו בשם הלועזי או העברי שלה בעקרון זה מינון מאוד נמוך ונכון שיש עליה בפרולקטין עליה כתבתנו פה המוןןןןןןןןןן וזה גם גורם להשמנה ולעתים במקומות לא יפים בגברים כמו המותניים והבטן וה...ציצי (בגלל ההורמון פרולקטין שעולה) יש עליה בתיאבון וזו אחת מתופעות הלוואי הלא נעימות כי משמינים שני ילדיי טופלו בה- אחד הפסיק בשל ההשמה והשני לוקח 1 מ"ג והוא בן 5 וזה בינתיים בסדר. היתה עליה חדה בתיאבון והאכילה וזה התמתן לאחר כחודשיים - היא מסייעת הן לטיקים שלו והן להיפריות ולהתקפי הזעם. אגב, גם בני הגדול לוקח קונצרטה ומשולב עם תרופה נוגדת טיקים (במקרה שלו זו קלוניריט כי הריספרדל כפי שציינתי לא התאימה) באשר למחירים אם זה לא מוכר לך דרך הקופה (ולרוב זה לא כי ההתוויה הרשמית שלה זה סכיזופרניה וכל דבר אחד לא מאושר כי הקופות יעדיפו שניקח האלידול ותרופות ישנות עם טווח תופעות לוואי רחב וקשה יותר כי הן בסל התרופות ) אז המחיר מגיע למינון של 1 מ"ג לחודש לכ-220 ש"ח. בהצלחה ואל תשכח לקרוא כתבנו באמת המון על התרופה הזו פה ואוכל לשלוח לך מידע רובו באנגלית אם מתאים לך רק תאמר.

Srolik2004

New member
קודם כל תודה

לגבי הציצי זה ממש גודל הרבה? ולגבי החומר יש לי בעיה אני ניכנס לפורום דרך הפלא פון ולכן אין לי אימייל וגם כמות המידע שיש דרך הפלא היא מצומצמת .את לא יודעת כמה אני סקרן לדעת אבל אין לי דרך לדעת על הנושא

Srolik2004

New member
שאלה

קניתי את הרספרידל היום ובעלון שלה כתוב שהיא יכולה לגרום לעלפון לחוסר ריכוז ועוד למי שניסה האים כל מה שכתוב באמת קורה .אני לוקח חצי מילגרם זה יכול להרדים אותי

למעלה