שאלה?

נעה גל

New member
עלולים לפתח אלרגיות לאבק נוצות של

תוכים. במיוחד כשישנים איתם בלילה וההגנה של הגוף יורדת. גם אצלי התוכים נמצאים בחדר, אבל זהו חדר עבודה כך שרוב שעות היום אנחנו יחד אבל בלילה אני ישנה בחדר אחר.

bear172

New member
צוציק

אני לא מפחד מצוציק, הוא חמוד . היום שמתי אותו על הכתף שלי.

גן חיות

New member
תוכים בחדר

אני אישית מגדלת תוכי בחדר שלי וקודם היו תוכונים בחדר של הבן שלי, ללא בעיות . גם אצל אחי. אבל לאחרונה בתי פתאום מגלה תופעות כמו אסטמה(דווקא לא בבית). דבר ראשון שהרופא המומחה שאל :"יש כלב, חתול,תוכי?" השבנו בחיוב לכולם והוא אמר"כלב וחתול זה לא נורא אבל תוכי זה לא טוב" הוא המשיך וספר לנו שבאיזה מחקר גילו שיש אחוז גבוה יותר של אנשים שסובלים מבעיות בדרכי הנשימה בין אלה שמגדלים בעלי כנף בבית בהשוואה לכלל האוכלוסיה. הוא אמר שזה לא קשור לקלמידיה או לאלרגיות. סיבה לא ידועה. מצד שני - לא התפטרנו(גם לא מתכוונים) משום תוכי והבת סובלת את הסימפטומים רק בחוץ.

big mama 2

New member
נכון באמת יש קשר בין ציפורים לאסטמה

אבל....גם אני אסטמתית, והאסטמה שלי קשה מאד, אבל בכלל לא קשורה לתוכים.

בזוז

New member
יש סוגי תוכים

שיש יותר "אבק נוצות" כמו הקוקטיל, קקדו ו..אני לא זוכרת. אבק הנוצות הזה עלול לגרום לגירוי במערכת הנשימה. לי אישית בהתחלה כשהבאתי את הקוקטיל שהיה לי אכן היה גירוי כזה אבל כנראה שעם הזמן התרגלתי ועבר. הבת שלי גם עם אסטמה קלה, ויש לנו כלב והיו תוכים, ויש פינקים - ולא היו בעיות עם זה. בכל אופן כל החיות לא ישנות בחדרים שלנו - לא נראה לי מאוד בריא, וגם יותר נח ככה (לי). אם יש אלרגיה אפשר לברר עם רופא כי תיתכן אלרגיה לנוצות.

למעלה