שאלה...

Snoopyz

New member
שאלה...

הידע שיש לי בתיכנות הוא בעיקר בC# ... הדוט נט. SQL ו ASP(קצת..אבל ממשיך ללמוד) השפות שאני טוב בהן,אין להם כמעט שום קשר אחת לשניה...האחת מאוד LOW LEVEL והשניה HIGH LEVEL אבל אני מאוד אוהב אותה..והיא C#. השפה השניה היא Assembly השאלה היא כזאת,אני לא יודע C++ (אני לפני לימודים אקדמאיים,ואני לוקח בחשבון ששם ילמדו אותי C++,אז אני חוסך ממני את הטירחה הזאת) האם יש בכלל צורך כיום איפה שהוא בשוק בתיכנות בassembly??? אני מאוד אוהב את השפה,ואני עד היום קורא עליה ספרים גם.

® רן

New member
מעט... מעט מאוד

קודם כל קח בחשבון שאסמבלי אינה שפה אחת אלא שפה שונה לכל מעבד. אסמבלי של x86 לא דומה במיוחד לאסמבלי של Motorola PowerPC או לאסמבלי של מעבדי ARM, למשל. ידע באסמבלי של הארכיטקטורה שאתה עובד עליה עוזר לפעמים לדבג, אבל הקטעים היחידים שאני ראיתי שממש נכתבו באסמבלי היו השורות הראשונות של ה Boot loader של מערכות embedded - קטעי קוד שרצים כדי לאתחל את הסביבה הבסיסית ביותר של המעבד (שעונים, זכרונות וכו'). ברגע שיש משהו "חי" במערכת, עוברים ל C (או ++C).

Snoopyz

New member
הבנתי...

אז אני ישקיע יותר זמן בNET.... בכל מקרה השימושים העיקריים שלי באסמבלי הם ביחד עם SoftIce

pixiER

New member
לא מכירה הרבה

אבל אני מכירה אנשים שעובדים ברמת ה LOW LEVEL בכתיבת דריברים. אני בטוחה שיש עוד שימושים לאסמבלי בתעשיה, אני פשוט לא מכירה אותם.

Snoopyz

New member
קצת לא קשור אבל...

לא רציתי לפתוח ת'רד חדש. לדעתכם MFC הולך "למות"???? פשוט מיקרוסופט לא מתפחים לזה יותר,ולמרות שאני לא מפתח בסי++...אני קצת מכיר את זה. השאלה היא האם שווה להשקיע בזה??? פשוט הדוט נט מחליף בין היתר את הMFC

eck

New member
תראה סנופי

כדאי לך לפתח ספקנות בריאה לגבי טכנולוגיות עם שם כמו "דוט נט". רוב הפעמים זה פשוט עוד גירסה של הדבר הישן עם כמה גימיקים שיווקיים. דוט נט זה בעצם הגירסה של מיקרוסופט ל web services שזה חבילת פרוטוקולים וAPIS למימוש RPC, כלומר דרך לממש אפליקציות מבוזרות ללא תלות בפלטפורמה. web services קיים כבר כמה שנים אבל היה צריך את המנוע השיווקי של מיקרוסופט כדי לתת לזה את הבאז הרציני שזה קיבל. זה דבר חשוב ומעניין, אבל בניגוד למה שמיקרוסופט רוצים שתחשוב, זה לא רלוונטי עדיין לכל מה שמפתחים בתעשייה ולא הופך את כל מה שהיה קודם למיושן או מיותר. דבר דומה קרה עם ג'אווה, אני מכיר חברות שפיתחו מוצרים שלמים עם זה ואז נפלו והיו צריכים לעשות הכל מחדש עם MFC. רוב העבודה שתעשה בהתחלה תהיה תחזוקה של קוד קיים שסביר להניח שנכתב בMFC או משהו ותיק אחר. זהו, אני לא יועץ תעסוקתי או משהו כזה אבל זה מה שהנסיון שלי בפיתוח ובתעשייה בכלל אומר.

eck

New member
עוד הערה

הדבר הכי חם במיקרוסופט היום זה תחום אבטחת מידע, שזה ממש לא קשור לדו נט אלא להפך, יותר לנסיון שלך באסמבלי ו C. כנ"ל לגבי מולטימדיה, משחקים וכו'.

למעלה