שאלה

• פותח הנושא tuha
  • פורסם בתאריך

tuha

New member
שאלה

חדשה בפורום ! מבינה בתחום הADHD הן בתחום המקצועי החינוכי וגם כאם לבת 6 שהחלה לקבל טיפול בקונצרטה לפני כשבועיים. אני פחות בקיאה בהשפעת התרופות השונות. בשבועיים האחרונים נוכחתי שהקונצרטה עוזרת בבית וכן בבית הספר. לעומת זאת ראיתי שבמקומות כגון מסעדה או תור לרופא בקופת חולים . לא חשתי בהשפעת התרופה. האם לדעתכם זאת אינדיקציה לכך שהמינון (18 מ"ג ) אינו מספיק , או שעלי להיות מרוצה מכך שיש השפעה בבית ובבית הספר. בנוסף בתי מושכת כל הזמן בשפתיה , האם מישהו מכיר תופעה כזאת בעקבות נטילת התרופה?

spidergirl

New member
שלום וברוכה הבאה

האם הילדה נטלה ריטלין רגיל קודם? אם כן באיזה מינון?

tuha

New member
תודה ו...

לא בתי התחילה לקבל קונצרטה ולא קיבלה ריטלין לפני כן

zivadina

New member
התרופה לא מתכנתת את הילד

כך שבהחלט ייתכן שבמצבים מרגשים או משעממים במיוחד, הילד לא יתנהג כראוי, בדיוק כמו ילד "רגיל". שנית, כאשר בודקים את השפעת התרופה בודקים גם את ההיבט ההתנהגותי וגם את ההיבט הקשבי. שלישית, כמו שכתבה spidergirl, הדרך הנכונה היא להתחיל מריטלין רגיל ולמצוא מהי המנה שמועילה לילד, ואז לתרגם אותה לאחד מן הסוגים ארוכי הטווח: קונסרטה (עד 12 שעות) או ריטלין SR או ריטלין LA (עד 8 שעות). קונסרטה 18 מ"ג שקולה למנה של 5 מ"ג ריטלין רגיל. האם זאת המנה שנמצאה כמתאימה לילדה בבדיקת TOVA? אני מציעה לך לקיים תצפית על ההיבט ההתנהגותי של הילדה גם בכתה (דרך המורה) וגם בבית, ואז לחשוב אם יש מקום לחזור לרופא המטפל ולדון בשינוי המנה. נשמח מאוד לקרוא את השגותייך.

tuha

New member
תודה

בתי לא עברה בדיקת TOVA והחלה מיד בטיפול בקונצרטה. האיבחון נעשה על פי ידע מקצועי שלי ( לא אכנס לפרטים ) וע"פ הכרות עם רופא משפחה שמכיר אותה מאז ומתמיד. אין כרגע מקום למבחן TOVA בגלל מדדי חרדה גבוהים ובגלל שהאבחנה ברורה מספיק. מדדי הקשב מעולם לא היו כה בעיתיים אלא דווקא מדדי הקינטיות המרובה ומדדים התנהגותיים . בכיתה היא מציירת וקשובה, אין לה גם שום לקות למידה. כנראה שאחכה עד למעקב מעט יותר ארוך של המורה. אם יש לכם עוד ידע והמלצות אשמח לשמוע.

zivadina

New member
הצעה

בסוף השבוע ייעץ כאן הנוירולוג ד"ר עדי אדר. אני מציעה לך להפנות אליו את שאלתך, תוך ציון גיל הילדה, משקלה והמינון שהיא מקבלת. כמו כן, כדאי לך לפרט בנוגע לתנועתיות היתר שלה ושאר ההתנהגויות שנראות לך בעייתיות.

למעלה