שאלה

שאלה

שלום לכולם אני ממש אוהב לטייל והאפשרות היחידה שלי לטייל זה שבתות וחגים אבל עכשיו אני עובד בימים האלה. אני כיתה י"א. המסגרת היחידה שנותרה לי לטייל היא המשצים - אבל אני לא מש"צ. יש לי חבר שהוא משצ"ק => מש"צ קומבינה, יענו הוא לא מש"צ אבל יוצא לטיולים...מישהוא יודע מה ניסגר איתו?? אני יכול גם להצטרף?!

ophirein

New member
תדבר עם המורה שאחראי על המשצים

*בביה"ס שלך, בד"כ הם מסכימים..... אבל אתה תצטרך לעשות עוד דברים כדי להיות מש"צ, מש"צ זה לא רק לצאת לטיל!!!!!!!

מה עוד זה כולל??

פשוט יש לי 2 חברים ממש טובים, אנחנו מקרית ביאליק, (מנואל פישמן והד מור שהיו בקורס סיוון וזה ומנואל בכלל מוזר כזה יוצא לגיחה כמעט כל יום והוא בכלל חיי את זה יענו בלי זה אין לו חיים) ואני רואה שכל השיעורים הוא יושב כזה ומתכנן פעילויות והפעלות ומתכנן ומחשב ואנערף מה עוד הוא עושה.... אני גם אצטרך??

אבל יתנו לי??

גם אם אין לי את ההכשרה?!?! לא עשיתי קורס משצים אבל אני מטייל הרבה לבד ואני מבין בטיולים אבל הדרכות וזה לא ממש...אבל אני יכול ללמוד

ophirein

New member
זאת לא בעייה../images/Emo6.gif

אצלינו יש כמה שהצטרפו, ופשוט המשצים הכשרנו אותם.... יש כאלה שעברו אצלינו את קורס סיו"ן בלי קורס משצים!!!!!!!!!!

ophirein

New member
זה לא בדיוק נכון.....

לפני שאמרנו להם תצטרפו שהם יכולים להצטרף, קיימנו כמה ישיבות, והם בסך הכל ילדיםמהשכבה שלנו, אז הבענו את דעתינו,לדוגמא: האם הם מתאימים? האם הם יוכלו לתרום ואיך? אח"כ הם היו איתנו בכמה פעילויות של הפש"צים, כדי לראות איך הם מסתדרים, ואם הם מתאימים. רק אם הם באמת הסתדרו, העברנו להם "קורס" מזורז. היו גם כמה שרצו ולא צירפנו, אנחנו לא לקחנו כל אחד!!!

Spidi man

New member
אני דווקא התייחסתי יותר לקטע של

סיור וניווט. אם יש איזה מבחן מעבר כמו שאתה אומר, אז אחלה. למרות שלא כולם פועלים באותה צורה
וחבל... אני חושב שצריך להקשות את דרך הכניסה של אנשים למשצי"ם. אם זה בקורס עצמו, או אחרי הקורס.

ophirein

New member
בוא אני אגיד לך משהו ששמעתי../images/Emo13.gif

כשהייתי בקורס סיוון, הגיע לשם נראה לי האחראי על המש"צים בכל הארץ, או על השל"ח אבל אני לא בדיוק זוכר. בקיצור שלחו לשיחה איתו אחד מכל צוות, ובשיחה הוא שאל אותנו איך הקורס, אם יש תלונות הארות או הערות, ולא רק על הקורס.... במהלך השיחה הוא אמר, שפעם היו 900 ילדים כל שנה שעברו קורס מש"צים, והרמה שלהם ושל הקורס הייתה נחשבת גבוהה מאוד. היום הוא מעדיף להוריד את הרמה של הקורס, אבל להוציא 3000 ילדים בשנה לקורס. אני אישית לא יודע מה עדיף, כי מצד אחד עדיף שהקורס יהיה רמה גבוהה כדי שתהיה הכשרה טובה, אבל מצד שני בקורס מקבלים המון ידע, אם זה משהו שקשור למנהיגות, לדוגמא, ואם זה משהו שקשור בצורת ההתנהגות. אבל באמת עדיף שנפסיק את הויכוח, כי אף אחד לא צודק ב-100%

Spidi man

New member
אני אגיד לך מה עדיף...

עדיף 900 משצי"ם שיוצאים לכל פעילות, מאשר 3000 משצי"ם שלא עושים כלום. וכנראה דיברתם עם אלי שיש.

חצרמוות

New member
אני עם עוז...

המצב היום שמעדיפים כמות על איכות הוא פשוט בלתי נסבל... נכון שעדיף לצרף כמה שיותר אנשים, אבל יש דברים שאי אפשר להתפשר עליהם.... אני הדרכתי השנה את הקורס של מחוז צפון.... והגדילו אותו מ120 בערך ל250 ילדים.... וזה היה ברור לכוווווווולם שיש שם מספיק אנשים שלא צריכים להיות שם.... והקורס פשוט התנהל על הפנים.... אני מניח שגם לנו כצוות הדרכה יש חלק בזה, אבל אי אפשר לומר שאין לעובדה שהיו שם אנשים לא מתאימים שום קשר....

ophirein

New member
אתם צודקים אבל יש לזה גם משקל אחר

הקורס משצים משנה לרוב מי שנמצא בו את התפיסה החברתית.... ואם אתה זוכר (חצרמוות) בקורס שלנו היו קבוצה של ילדים מקרית ים, שאם לא היית מכיר אותם לא היית אומר שהם משצים, וזה מה שניסו לעשות בקורס שם, לצרף אנשים מה שמוגדר ע"י החברה "ערסים", ולשנות להם את התפיסה החברתית. וגם אם הקורס לא יוצא משהו מדהים, בסך הכל את המיומנויות רוכשים בקורס, ואחריו עם הזמן אתה משפר את הדברים, כי אחרי שבועיים של קורס אתה לא תצא "המש"צ הכי מוכשר". ורוב מי שמתפרע בקורס, לא ממשיך עם המשצים, בדרך כלל גם מרצנו!

חצרמוות

New member
תראה...

נכון שהקורס יכול לשנות אנשים..... אבל אתה לא יכול להרשות לעצמך לפגוע באלו שכן מתאימים..... כשהדרכתי בקורס האחרון אני הרגשתי שבגלל אותם חבר'ה שלא מתאימים ואין לי מושג מה הם עשו שם בקורס, סתם הרסו לכל השאר.... ולכן עדיף לדעתי שתהיה איכות ולווא דווקא כמות....

למעלה