שאלה....

Snoopyz

New member
שאלה....

האם ללמוד את שפת c# כשפה ראשונה זה טוב??? האם היא נחשבת לשפה טובה??? אני עדיין לא סטודנט,אבל הולך להיות במדעי המחשב,ששם כנראה ילמדו c++. אז אני לוקח בחשבון שאת c++ ילמדו אותי כבר.

itaym02

New member
לא - חד משמעית

אחד מהיתרונות של C# זה שיש בה הרבה דברים מוכנים - זאת אומרת אתה יותר צריך לזכור אובייקטים בעל-פה ופחות לדעת לתכנת!!! הטוב ביותר, לדעתי, היא שפת C. ממנה אפשר לפנות גם לשפות עיליות יותר וגם כלפי מטה.

צודק ,כשפה לימודית וראשונה זה עדיף

מה גם שיש מלא ספרים טובים, שמלמדים תיכנות ובסיסי בשפת C. (למשל הספר השחור של שפת C) וגם תבדוק ספרים למבוא לתיכנות ואלגוריתמיקה.

yuval k

New member
אני לא מסכים...

"אתה יותר צריך לזכור אובייקטים בעל-פה ופחות לדעת לתכנת!!!" לדעת לתכנת זה לא רק לדעת להשתמש ב-API של מערכת ההפעלה כדי לצייר את הטפסים והפקדים עליהם, או לדעת להשתמש בשכבת התוכנה הכי בסיסית כדי לגשת למסד נתונים, למשל. תכנות הוא נושא הרבה יותר רחב מזה. אולי דווקא כשלא צריך "ללכלך את הידיים" בפרטים האלה אפשר להקדיש יותר זמן לאלגוריתמיקה ושאר נושאים...

סומבודי

New member
השאלה היא C++ או C#

בשניהם יש את כל האלמנטים של תכנות מונחה אובייקטים. סיבה אחת להתחיל מ-C++ היא העובדה כי C# מיועדת לעבוד מול ה-CLR, מה שאומר שאין בה ניהול זיכרון. מאידך, ניתן בהחלט להתחיל בה, ולהרחיב את הידע ל-VC++.net. C אינה שפת OOP במובן שהמונח משמש כיום. אין שום סיבה להוציא ספרים מהארכיון.

itaym02

New member
../images/Emo6.gif

הוא אמר שC++ הוא כבר ילמד באוני, אתה אמרת שC++ עדיפה כי יש בה ניהול זכרון - מה שאין בC#. עכשיו אתה אומר C#. אתה מסתלבט עלינו?

Snoopyz

New member
c# אני קצת יודע

כבר...עכשיו אני חושב שהיא די High Level כזה וזה די מעצבן..בגלל זה אני שואל האם כדאי לי להתחחיל לקרוא ספרים של c++ שיש לי די הרבה ל Visual c++ 6??? (אבל למה רוב התיכנות הוא בConsole App!?!?!?! זה לא תורם
) ואז לעבור ב c++ ל NET...

SpecialNight

New member
ב c# יש אפשרות גם לעבוד בלי

ניהול זכרון של ב CLR (אם אתה מתכוון לפוינטרים וכו')

עדיין לדעתי רוב הספרים הטובים

נמצאים בC וחשוב לציין שיש הרבה, ומעבר מC לC# לא כזה קריטי.

Snoopyz

New member
יש לכם המלצות לספרים..

ב Visual c++ באנגלית???? ויש משהו מוזר,אני חיפשתי ספרים לVisual c++ NET אבל כדי לכתוב Umanaged Code ..כאילו לא לNET. אבל לא מצאתי..כל ספרי ה C++ NET הם רק MC ואין לי שימוש בזה כרגע כי במקרה הזה זה מאוד דומה לC#.

Snoopyz

New member
עזבו לא צריך...../images/Emo13.gif

אני ימשיך עם C#. עדיף להיתמקצע בזה...ואז לעבור לJAVA \ J2EE . בכל מקרה בלימודים ילמדו אותי c++. אז אני ינצל את הזמן הזה ללימוד שפות לא ילמדו אותי...עדיף. תודה על התגובות!!!

למעלה