שאלה

עמימ1

New member
שאלה

שלום אני כל הזמן אומר בלב ובמחשבה אם .... אני ינדור .... האם זה תקף , זה מתסכל, איך מפסיקים עם זה ? מה עושים ? צריך לעשות התרת נדרים ? שהרי זה רק במחשבה, זה כמו יצר רע. תודה

לידי כעת ספר קדוש מאיש קדוש

ספר עבודת הקדש להחיד"א - הרב חיים יוסף דוד אזולאי, שאם איני טועה, השבוע יחול ההילולא שלו. בנושא שהעלית הוא כותב בחלק צפורן שמיר. אם הנך מתעתד לעשות דבר טוב ומצוה, השתדל לומר בלי נדר. ואם לא מדובר בדבר מצוה, אלא בדברי הרשות כמו 'מחר אסע ל...' אז תאמר אם ירצה השם. נווו, מה הבעיה.

עמימ1

New member
ידידי

ידידי המלומד, הבעיה שאצלי אם לא הבנת זה כמו מחלה , אני אומר את זה על כל דבר כל כמה דקות ולכן אני שואל האם כשאומרים בלב צריך לעשות התרת נדרים שהרי זה לא יעזור כי זה ממשיך אחר כך. השאלה שלי האם נדר תקף כשאומרים בלב ובמיוחד כמו אצלי כשאומר זאת בלי סוף (כמו מחלה). תודה

אל תחשוב המון על זה.

התרת נדרים תעשה רק על משהו ספציפי שקיבלת עליך במפורש בנדר. האומר : הריני נודר ש... ואח"כ חוזר בו, הוא הוא יפנה להתיר נדרו כדין.

עמימ1

New member
תודה ידידי

אתה צודק, הבעיה שלי שפתאום אני חושב על משהו ואומר את זה ואז כשבעצם לא התכוונתי לזה אי אומר את זה שוב ושוב ושוב בכוונה ההפוכה. המחשבה מהירה מדי אם אתה מבין אותי. וזה כל היום משגע אותי. מה אתה ממליץ לעשות? האם קריאת שמע שעל המיטה תעזור לי ? מה עושים?

אל תעשה כלום.

תפסיק לחשוב על זה. פתח ספר הלכות בנושאי שבועות ונדרים. קבע לך לימוד כל יום למשך חמישה רגעים. לא בשביל לדעת, אלא בשביל קביעת עתים לתורה. ותראה שכשהכל יתבהר בצורה עדינה ולא בלחץ. כי אז תירגע לגמרי. תלמד להכיר את הנושא וזהו.

עמימ1

New member
אתה קצת מרגיע אותי

למה אתה מתכוון ,הכל יתבהר ? אז אתה אומר לא להתייחס לזה , כי זה כל הזמן מנסה להכשיל אותי כמו יצר רע, אני רוצה לקנות משהו ואז כל הזמן אומר בלב אם.... אז ינדור.... ואז זה משפיע על ההחלטה , ממש כמו יצר רע. אתה אומר לא להתייחס לזה ולא לתת לזה לנצח אותי? למרות שאני אומר את המילה הזו בלב ? תודה

אני חוזר ואומר.

תפנה מחשבותיך וראשך לדברים תועלתיים ותכליתיים. ובכדי לא לברוח מנושא הנדרים שזה כ"כ במוחך לדבריך, הרי טוב תעשה אם לא תדחיק את ענין הנדרים. אלא השאר עמם, אבל במובן החיובי. למד להכירם תוך כדי קביעת עתים לתורה בנושא. חוץ מזה, מה שמורגל בפי אנשים לומר, הרי אם תאמר ותדבר בלשון בני האדם, אין זה נדר. כי כך נוהגים האנשים לדבר. ובקיצור, אל תחשוב על כל משפט שאמרת. חשוב על משפט לפני שיוצא מפיך. וממילא תזכה שייצאו מפיך רק דברים טובים. ובהצלחה.

עמימ1

New member
יש איזה משפט שעוזר להרחיק את זה ?

שעוזר , ככה אולי אני יגיד אותו וזה יעזור להרחיק את היצר רע הזה. כבר חשבתי לשאול מקובל לגבי זה אבל מפחיד אותי הדברים האלה ולא רוצה להגיע לזה . אני רק רוצה לדעת שאני לא צריך לקיים את מה שאני אומר בלב ובמחשבה למרות המילה נדר כי אני אומר את זה שוב ושוב... וכשאד שאין לזה משמעות כך זה יפסיק...

D BOOK

New member
אם אתה אומר את זה בלב

הרי נדר בלב ,הוא לא נדר. אין לך מה לדאוג .

danny001

New member
שאלה

כשאני הולך לישון אני קורא בלב את קריאת שמע של המיטה, לפעמים תוך כדי הקריאה אני גם אומר:"נדרתי ...." וגם זה בלב, מה קורא לגבי מצב כזה ?

שפן1

New member
מה פתאום איך הגעת אליו?

יומא דהילולא דהחיד"א הוא יא' אדר וכן הרש"ש שטארשון וכן הרוגטשבער ביא' אדר.

סליחה. צודק. והטעות נבעה כנראה

מכך שלא החיד"א רבי חיים יוסף דוד אזולאי, אלא רבי אברהם אזולאי זקינו של החיד"א ובעל החסד לאברהם. שנפטר בכ" חשון שנת ת"ד. סליחה.

למעלה