שאלה

sharkill

New member
שאלה

ברשותי מגבר של מכונית ואני רוצה להשתמש בו בבית. יש לי שנאי שמחליף מ230v ac 50hz 60w ל 12v AC 3.3A השאלה שלי האים זה מתאים. עוד דבר רציתי קצת ידע בסיסי בחשמל.. לגבי וואט וולט וכל המוסגים הנ"ל.. יש לכם איזה לינק?

לא מתאים . כי זה מתח חלופין

אתה צריך ספק מיוצב של 12V לפחות 5 אמפר . מה שחשוב זה מיוצב שלא יהייה לך הם בצליל

כמו שהוא ,לא. מגבר של רכב עובד על מתח ישר (DC) של 12 וולט. נדרש לדעת מה ההספק שלו(וואט). השנאי שלך מוציא מתח חילופין(AC) , ונדרש ליישר אותו בכדי לקבל מתח ישר (DC). ישור מתח נעשה ע"י מעגל אלקטרוני .וכל המכלול נקרא ספק כח . כשתדע מה ההספק הנצרך של המגבר שלך (וואט) , אפשר יהיה לחשב מה הזרם שנדרש מספק הכח. ועוד מידע , חפש על חוק אום.

wil

New member
תביא את נתון ההספק של המגבר שלך

או לפחות את נתון הזרם המקסימלי של הפיוז שלו. אתה צריך ספק שמוציא 12V DC יציב, ויעמוד בעומס הדרוש. ספק של מחשב (אפשרי בהחלט גם מחשב ישן!) יכול להיות אופציה טובה, חסרונו הוא שהוא לא שקט כ"כ - יש לו מאוורר.

sharkill

New member
מגבר

על המגבר כתוב לי 50W X2.. האים הספק של המחשב מוציא 12V dc? אם אני מחבר את הספק של המחשב זה לא ישרוף לי את המגבר.. נכון?

wil

New member
ספק של מחשב זה טוב

מוציא (בין היתר...) 12V מיוצב ומדוייק (מתח הרבה יותר נקי ממה שיש באוטו), ועומד בצריכת זרם גבוהה במקרה הצורך. הקו של ה-12V בספק מחשב הוא הצהוב, ואותו יש לחבר לפלוס של המגבר. את השחור (0) יש לחבר למינוס של המגבר (מה שברכב היה מתחבר לגוף הרכב) בספקי מחשב חדשים יחסית (ATX) צריך לקצר את החוט הירוק לשחור.

אתה יכול לנסות לנתק את המאוורר

התפקיד שלו יותר לסלק את חום המחשב מאשר את חום הספק. בכל מקרה בשימוש שלך הספק עובד פחות קשה מאשר בעבודה במחשב ומפיק פחות חום וסביר שהמאוורר לא נחוץ כלל. שים לב! אם אתה פותח את הקופסה חובה לנתק מהמתח קודם ולחכות שעה (ליתר ביטחון) לפריקת קבלים שאולי נשארו טעונים. גם אז לעבוד בזהירות רבה.

wil

New member
ויש אפילו קומבינה נוספת

אם לא רוצים לנתק את המאוורר לחלוטין אלא רק להפחית את עוצמתו - אפשר לחבר אותו בין קווי ה5V וה12V, במקום בין 0 ל12V. כך הוא יקבל 7V ויסתובב לאט = פחות רעש. רק לנסות ולוודא שהמאוורר מתחיל להסתובב ללא קושי במתח של 7... אפשר גם לארגן כל מיני מתחים אחרים, כמו חיבור בין פלוס 5 למינוס 5 = סה"כ 10V, או +3.3 למינוס 5 זה 8.3V וכו' וכו' - ספק מחשב מוציא כל מיני מתחים

למעלה