שאלה

a987

New member
שאלה

אוקיי השאלה שלי היא פשוטה: אם (וברור שזו האמת) אין משמעות בעולם - למה אנשים עדיין מחפשים משמעות? הם לא יכולים לחיות עם זה שאין משמעות? אשמח מאוד עם מישהו יצליח לענות לי על השאלה הזו

conatus

New member
קבל ח"ח

החיפוש אחר משמעות לחיים הוא משמעות בפני עצמה לאנשים מסויימים.

a987

New member
זאת אומרת

שאנשים מאמינים בשקר למרות שהם יודעים שהוא שקר? כנראה זה המצב. אבל השאלה היא למה צריכים להאמין במשהו?

conatus

New member
רק דגים מתים שוחים עם הזרם

אתה לא יכול לטעון שאנשים אשר חיפוש משמעות לחיים עבורם הוא המשמעות לחייהם שהם עוסקים בשקר כי אז אתה טוען שאתה מחזיק באמת המלאה מה ששנינו יודעים שאינו כך. ולשאלתך - אמשיל זאת במשל - נניח שאתה נמצא בהפלגה באונייה בלב ים ומישהו משום מה מחליט לזרוק אותך למי האוקיאנוס. מה תעשה ? תתחיל לשחות כמובן כדי שלא לטבוע (האם זהו שקר לשחות כי הסיכוי שתטבע הוא גבוה ביותר ואפילו ודאי !!!) ואז אבוא אני ואשאל אותך מדוע בכלל צריך לשחות לאנשהו ? למה שלא תפסיק לנסות ותטבע וחסל. כך היא בדיוק שאלתך. אנו בני האדם נמצאים כל אחד מאיתנו וכול אחד לחוד בלב ים משום מה נזרקנו (נולדנו, הגחנו איך שתרצה) ובאינסטינקט אנו מתחילים לגשש את דרכנו בעולם. אמונה חבר היא עניין של בחירה. בחרת להאמין במשהו ואתה תאמין בו עד יומך האחרון או עד אשר תחליט להמיר את אמונתך במשהו אחר...

על מה

New member
אשריך שהכל כל כך ברור לך....

אני תמיד מקנאה בכל אלו שכל כך יודעים את הכל... ובכל זאת, רגע לפני שאתה פוסק סופית- עיין עיון קךל אצל ויקטור פרנקל- האדם מחפש משמעות. תאמין לי - אחר כך כבר לא תעיז לשאול את השאלה הזו שוב....

a987

New member
לאט לאט

אני עוד לא באתי להכנס לקשרים בין האידיאליזם הגרמני לדילמת מלכוד 22 והקשר של כל זה ליהדות ולתלמוד. רק רציתי להגיד: הנה בן אדם. הנה הרפואה. הרפואה רואה את הבן-אדם בתור ייצור ביולוגי. אז למה אנחנו מסתבכים בכל כך הרבה שאלות?

זה "עיוות" אבולוציוני.

זה פשוט ככה, וזהו. כל עוד לפרדוקס בין התפיסה בדבר חוסר המשמעות לבין בקשת המשמעות - אין השפעה על הברירה הטבעית, הוא יישאר על כנו. זה נייטרלי מבחינה אבולוציונית, ולכן נשרד. כמו הצורך במוסיקה, נייטרלי מבחינה אבולוציונית.

זה באמת מוזר שאנשים

לא מסתפקים במוסיקה ומבקשים את "משמעות החיים". בכלל, אינני מצליחה להבין, מדוע אין מבינים כי החיים זה אוסף רב של משמעויות(חשובות יותר וחשובות פחות)- ולא איזו משמעות אחת "גדולה".

זה עניין של חינוך

ואני מאד רציני עכשיו. הפרצוף הסמכותי של האב או האם או הגננת הוא גורם משמעותי מאד בהתפתחות הפילוסופית של האדם. ואני כבר שחכתי איך קראו לגננת שלי, אבל אין לי ספק שחלק גדול מאד ממה שאני כעת, זה היא. שרמוטה.

../images/Emo13.gif נכון . ולא נכון.

לבטח היה לך שלב של נשל הגננת ופרצופה הסמכותי

מפני

שאנו יצורים חושבים ומדברים ( בוא נהיה אופטימיים...) ולכן זה לא רק עניין ביולוגי.

Manveru

New member
למה ברור לך?

את זה אני לא מבין. אבל כפי שאני רואה את זה לביטוי "משמעות החיים" אין משמעות, וצריך להגדיר אותו. משמעות יש רק לביטויים מילים וקונספטים, וכמו שלא שואלים "מה משמעות כדור הארץ" או "מה משמעות הכלב שלי" כך לא שואלים "מה משמעות החיים". אם הכוונה למה "המטרה בחיים", אז התשובה פשוטה- כל אחד בוחר את מטרתו והמטרה היא תמיד בשביל מישהו.

ל נ צ ח

New member
בחילוף-האותיות המשמעות = המת שומע

את שלא השכיל לשמוע כאשר היה בחיים. כן, במציאות של תופת האיומות והנוראות שבשאול-תחתיות הגיהנם שם ובהן מתייסרת נשמתו, באמצעות הייסורים האכזריים הנוראיים שבכזאת המציאות, ברורות, באופן חד-משמעי המת שומע(יודע) ש החיים ! הם הם המשמעות.

תתפלא אבל

הרבי מקוצק נשאל על כך ותשובתו הייתה שאין זה מעניינך משום שלא אתה בראת את העולם. החסיד פרץ בבכי מר ואמר לו שאם כך אין לתורה וליהדות בכלל כל משמעות שהיא כאן אמר לו הרבי מקוצק - שאם כך אתה בן אדם אמיתי - והוא התכוון לכך במלוא המילה.

סלח לי, אבל השפיות היא ממך והלאה.

אין כזה דבר חיים בלי משמעות. אם אתה קורא את מה שאני כותב, זה אומר שאתה עושה איזו פעולה. ואם הפעולה הזאת לא הייתה משמעותית בשבילך, אתה לא היית עושה אותה. כין מה לעשות, ככה זה. כל דבר שעושים נדחף על ידי משמעות. לפעמים המשמעות היא רק שעמום או תענוג מטופש, או דחף כפייתי, אבל זו בכל זאת משמעות. אין כזה דבר חיים בלי משמעות, השאלה היא רק עם איזו משמעות חיים, ואת זה אנשים אכן מחפשים. משום שאם כל החיים שלנו הם רק משמעות, אז שווה שזו תהיה משמעות רצינית.

למעלה