שאלה

שאלה

ישנן שלוש אותיות המרכיבות ביחד (עם חזרה של האות "ה'") את השם המפורש. אינני יודע אם אסור להגות אותו, או לכתוב אותו כלל, אבל אמנע מזאת מפאת הכבוד שאני רוחש לפורום המארח אותי, על אף שאני בכלל לא מאמין באלוהים. למרות זאת, תמהני, מדוע זה הדת מחד גיסא כ"כ מקפידה באי-אמירת השם המפורש, לרבות שינוי התאריכים 15 ו16 בגימטריה לטו ו-טז, תאריכים המרכיבים בסה"כ חצי מהשם המפורשם, ומאידך, אין לה שום דבר כנגד שמות כגון *יהו*נתן, נר*יה* וכדומה, שמזכירים הרבה יותר מכל אזכור בתאריכים את השם המפורש. יש תשובה כלשהי?

לשאלתך..

בדיבור אין הקפדה שלא לומר מילים בהם קיים צירוף של שם ה' כאשר ברור שהכוונה היא שלא להזכיר את השם אלא כמילת חול. בכתיבה רבים מקפידים שלא לכתוב צירוף האותיות הזה אלא בתוספת מקף.

אלי ו.

New member
יש כאלה שמקפידים גם בדיבור

וידועה הבדיחה על החתונה של אליקקו עם בתקה.

asaf2000

New member
תגובה

יש כאלה שכותבים גם יודא או יהודא במקום יהודה. עמרי, אתה מוכר לי מאיזשהו מקום, לא?

הכל טוב

עוד מעט צה"ל. אם אתה רוצה להמשיך אתה מוזמן לכתוב לי במערכת המסרים האישית כי חבל להטריח את הנאמן למקורות בהודעות אותן הוא צריך לאשר.

אין שום בעיה בהזכרת שם שמים

בשמו של האדם. הנה לך מתלמוד בבלי מסכת סוטה (י' ע"ב) אמר רב חנין בר ביזנא אמר רבי שמעון חסידא, יוסף שקדש שם שמים בסתר, זכה והוסיפו לו אות אחת משמו של הקב"ה, דכתיב עדות ביהוסף שמו (תהילים פא. ו). יהודה שקדש שם שמים בפרהסיא, זכה ונקרא כולו על שמו של הקב"ה. יש לי על זה חידושים מאד יפים. על זה בסעצם בתוספת כמה עניינים הקשורים לנושא. אבל בכל מקרה, העניין הוא לא כה פשוט לתגובה כאן. מה שבטוח, שאלו שכתבו יודא לדוגמא, חששו להתרגל בכתיבת יהודה, פן חלילה יחסירו אות דלי"ת, ואז יהיה שם הקודש ככתבו מפורש וחלילה עלול להגיע לבזיון. פרט לזה, בעיקרון, דווקא נראה טוב להזכיר שם ה'. וסימן לדבר : בכל המקום אשר אזכיר את שמי אבוא אליך וברכתיך (שמות כ. כ)

אבל יש הטייה של הפועל

להוות בעברית... בעתיד זכר.. שנכתב ממש כמו השם המפורש במשמעות חולין לגרמי.. אני לא חושב שיש איסור לכתובו, לא כן.?

s t a r k

New member
תשובה

בשמות האנשים שהזכרת האותיות לא מופיע נפרד בתור מילה בפני עצמה אלא כחלק ממילה אחרת, ולכן הן בפשטות מרכיבות את המילה ולא חלק מהשם. לעומת זאת בדוגמה של התאריכים האותיות עומדות בפני עצמן, וחוץ מזה- גם לצמדי האותיות עצמם יש משמעות(קבלית).

למעלה