שאלה!

noGav19

New member
שאלה!

אמר ר' נחמן: "אני נהר המטהר מכל הכתמים" למיטב ידיעתי, האדם נדרש לעבוד עבודה רוחנית קשה מאד כדי להיטהר. שמעתי אומרים,כמה חשובה הנסיעה לאומן,כי ר' נחמן הבטיח, שמי שמגיע אליו,מטהרים כל עוונותיו. הכיצד?

noGav19

New member
רבינו הקדוש

ללא ספק יש לו כוח כמו למקובלים רבים, אבל לאף מקובל גם לא לבעל שם-טוב אין קרדיט כמו שמקבל המוהר"ן,זה לא נראה לך תמוהה ביותר? הרי האדם נדרש לעבוד עבודה רוחנית קשה ביותר,אם בכלל כדי לטהר את עצמו מרוב חטאים,התיקון שהצדיק עושה,היא טובה ומועילה אבל לא לאורך זמן. את נראית לי חוזרת בתשובה,ואין מטרתי לערער את אמונך בצדיק,מה גם שאני יודעת שר' נחמן צדיק גדול,אבל יש גבול למה שאנשים קטנים מייחסים לרבניהם.ומכאן מתחילה הנפילה,לראייה, הנפילה באומן עם ה,,,, לא אהבתי את מה שניכתב בעיתונים על אילו שמבקרים את הצדיק. אסור להגזים בחיים,יש לראות הכל מתוך פרופורציות נכונות. שבת-שלום

kanaloner

New member
לא קראתי מה שנכתב בעיתונים

"על אילו שמבקרים את הצדיק" וזה גם לא מעניין אותי האמונה שלנו ברבינו הקדוש ידועה , ואם אתה מתעניין נשמח לספר ולבאר, ואם אתה רק רוצה לקנטר - אז בבקשה לא פה

noGav19

New member
אני מתעניינת מאד.

לא קראת בעיון את מה שכתבתי,אחרת לא היית מגיב כך,ובוודאי שהיית מגלה שאני מאמינה בצדיק,לא באתי לקנטר או לערער על אמונתו של אף אחד,רציתי תשובות,ובינתיים לא קיבלתי.

kanaloner

New member
לצערי הרב

אני נאלץ לעזוב ברגע זה את המחשב לפרק זמן לא ידוע תשובות תקבל ב"ה בינתיים משאר החברים וממני לכשאחזור

רבינו הבטיח

בס"ד בר"ה לא קראתי פה את כל הדיון אבל דבר אחד אני אכתוב לך פעם איזה רבי נסע לאומן לציון של רבינו הקדוש שאלו אותו התלמידים שלו רבי למה אתה נוסע כל כך רחוק ?? מה, חסרים ציונים של צדיקים גדולים בארץ ?? הוא אמר להם תלמידי היקרים.. אספר לכם משל.. היה איזה עני שהלך לעיירה... שכולם היו של עשירים אדירים.. והוא היה עני.. בא אליו איזה עשיר אמר לו.. כל מה שאתה רוצה.. תבוא אלי תבקש ממני.. טוב.. העני המשיך לדרכו... בינתיים העשיר עבר מהעירה. אחרי כמה זמן שהעני הצטרך לזה העשיר הלך וחיפש אותו בעירה הזאת ושאל את בני העירה איפה הוא זה העשיר. אמרו לו שהוא עבר מהעירה ואמרו לו איפה הוא. אז כל העשירים שם אמרו לו.. למה אתה נוסע כל כך רחוק ?? יש לך פה כל כך הרבה עשירים אדירים.. ענה להם.. רק הוא הבטיח לי.. כמו כן עם רבינו.. רק הוא הבטיח לנו דברים.. תיקון וכו'. אשרינו..

פראזניק

New member
הכתבה בידיעות?

לא קראתי אותה, אבל דווחתי (בפורום "בחדרי חרדים" בהייד פארק היה דיון בענין) עליה. ראשית, הכתבה הזו מבוססת על שקרים וכזבים, שכל מטרתם היא השמצת הקיבוץ הקדוש באומן. יזמו אותה בודדים שכבר יזמו בעבר מסע השמצות זהה בביד"צ העדה החרדית, אבל אחרי בירור הם נזרקו מכל המדרגות. למרבה הבושה, אותם בודדים מכנים עצמם בשם חסידי ברסלב. ולענין עצמו: מתוך האלפים העולים לאומן, עולים לציון רבינו גם אנשים שרחוקים מאוד מכל זיק של קדושה, ורק האמונה בכוחו של רבינו להושיעם, רוחנית, מביאה אותם לאומן. אנשים כאלה, שנכשלים - לדאבונינו ולדאבונם - גם בארץ, יש שנכשלים גם באומן. ובכל מקרה, מדובר בבודדים ממש, במספרים מוחלטים. כתבת: "לאף מקובל, גם לא לבעש"ט, אין קרדיט כמו שמקבל [רבינו] מוהר"ן ... הרי אדם נדרש לעבוד עבודה רוחנית קשה כדי לטהר את עצמו". אכן. ורבינו לא רק שלא הפחית מהעבודה הזו, אלא הוא גם הוסיף עליה כהנה וכהנה (בתורת ההתחזקות, שהיא קשה עד מאוד לביצוע, ליודעיה, בשמחה, בהתבודדות, בקימת חצות, בלימוד ובתפילה בכלל וכו'). ואולם, הבטיח רבינו, שמי שיאמין בכוחו וישתדל בכל יכולתו לקיים את עצות רבינו וללכת בדרכו (בעבודת ה') רבינו יעזור לו גם אם לא יצליח ח"ו. ואגב, רבינו אינו היחיד שהבטיח ישועה רוחנית לעולים על קברו. הנועם אלימלך, הצדיק מוולדניק ועוד רבים אחרים, הבטיחו גם הם.

noGav19

New member
הכתבה בידיעות

תודה פראזניק על ההסבר המפורט,החכמתי.

למעלה