שאלה.

lirandr

New member
שאלה.

כרגיל גם הפעם אתן שאלה על גבול ההזויה\מציאותית ... אני בשנתי האחרונה בצבא , התחלתי לחשוב מה אני ארצה ללמוד , הגעתי למסקנה שאני אוהב את תחום הכלכלה ושוק ההון בכלל ... השאלה היא : באילו תפקידים אפשר להשתלב עם תואר ראשון בכלכלה ? באילו תפקידים אפשר להשתלב עם תואר שני בכלכלה ? וכמו-כן , מהם התנאים בתחום ? תמיד אהבתי כלכלה , קיבלתי 99 ב5 יח"ל כלכלה ומנהל ותמיד אמרו לי שאהיה שר אוצר (אני בספק גדול
) ... מישהו אמר לי שאפשר "להתקע" כפקיד בבנק במשך שנים ארוכות , האם זה נכון ? בתודה , לירן .

כלכלה

תואר ראשון בכלכלה נותן את בסיס הידע ומאפשר להציג מועמדות לתפקידי כלכלן, אלא שרמת ההשכלה עולה והיום יותר ויותר נדרש תואר שני. כלומר אם על אותן משרות מתחרים בעלי תואר ראשון ושני, האחרונים יועדפו. בין הארגונים המעסיקים כלכלנים ניתן למנות: הסקטור הציבורי - משרדי ממשלה שעיקר עיסוקם בבעיות כלכליות כמו משרד האוצר, משרד המסחר והתעשיה, אגף התקציבים באוצר, בנק ישראל, מחלקות כלכליות במשרדי ממשלה שונים, ברשויות ציבוריות, בחברות ממשלתיות ועוד. הסקטור הפרטי - חברות כלכליות ומסחריות, חברות חקלאיות, מפעלי תעשיה, חברות תחבורה, ביטוח, חברות העוסקות בייעוץ כלכלי, חברות העוסקות בייעוץ השקעות, בנקים ועוד. בהוראה ובמחקר - החל בהוראת מקצוע הכלכלה במגמות החברתיות בבתי ספר תיכוניים וכלה במכללות ובאוניברסיטאות. השכלה ורקע כלכלי מהויים בסיס טוב לעיסוק בתפקידי מינהל בדרגים שונים ורבים מבין בוגרי החוג לכלכלה עוסקים בתפקידים מנהליים במוסדות, במפעלים, ברשויות ציבוריות ובחברות שונות. בכל מקצוע אפשר להתקע. התואר אינו מבטיח לך שתתקדם לפסגה. כדי לא להתקע צריך כשרון, השקעה , מוטיבציה וכו'.

למעלה