שאלה

ד ו ב י ר

New member
שאלה

ב"ה שלום יש לי דף ASP.NET שמכיל בתוכו iframe. אני רוצה שהתוכן של ה iframe יקבע על פי
Request.QueryString("src")​
איך אפשר לעשות את זה? (אני שואל כי אני לא מכיר פקד שרת שמתנהג כ iframe) תודה רבה מראש

YardenST

New member
אוקי,

דבר ראשון אני מקווה שאתה יודע שעבודה עם פריימים לא מומלצת אבל לשאלתך, את החלק הזה אתה שם איפה שאתה מעוניין לבצע את ההחלפה:
yourElement.Attributes.Add("onclick", "ChangeIframeSrc(Request.QueryString("src") )");​
כאשר youElement הוא הפקד שעליו במקרה הזה ילחצו אתה יכול לעשות גם onload ואז כאשר הוא נטען וכנ"ל לגבי כל האפשרויות. לאחר מכך אתה יוצר הפונקציה בjavascript:
function ChangeIframeSrc(IframeSrc) { document.getElementById("YourIframe").src=IframeSrc }​
מקווה שהבנת

ד ו ב י ר

New member
בהקשר למה שאמרת

שעבודה עם פריימים לא ממולצת, אני רוצה לשאול משהו. אני יודע שהרבה מעדיפים לעבוד עם טבלאות מכיון שבפריימים לא ניתן לשמור על מועדפים, אבל אצלי התפריט נבנה באופן דינמי, כאשר הפריטים מאוחסנים ב DB, לכן, האם לא עדיף לטעון את התפריט רק פעם אחת ולשים בפריים, מאשר לשים בכל דף את התפריט מחדש?

nirtheking

New member
...

תברר מה התחליף ל-SSI בטכנולגיית .NET כי זה אמור להיות הפיתרון

YardenST

New member
חפש מידע על user control

זהו מאין תחליף לפריימים בגרסה הבאה של asp.net יש משהו שנקרא master pages שהוא כבר ממש שימושי ויעיל

ד ו ב י ר

New member
עד כמה שאני יודע

user control זה קטע של דף asp.net, שנשמר בצד, ובכל דף שרוצים להכניס את הקטע הזה, פשוט מציינים את הקטע, וזה נכנס. למעשה זה ממש כמו לכתוב את הכל בדף אחד, לכן אני לא רואה איך זה פותר את הבעיה של זמן הטעינה.

nirtheking

New member
SSI זה

Server Side Include . טכנולוגיה קצת ישנה. משתמשים בה לרוב בדפי SHTML או ASP למשל ע"י פעולת ה-include אפשר ליצור (אני מדבר כרגע על ASP קלאסי) עמוד שיוצר אובייקט קונקשיין ופותח אותו ועוד פונקציה שסוגרת אותו. ואז שמאנקלדים אותו לעמוד מסויים אפשר להשתמש באובייקט ולסגור אותו כשלא צריך ע"י הפוקנציה שכתבנו באותו קובץ

למעלה