שאלה

• פותח הנושא yrlp
  • פורסם בתאריך

yrlp

New member
שאלה

בני בן 4.5 חולה בצליאק (רגישות לגלוטן) הוא אובחן בגיל 2.5 שמתי לב שבחודש האחרון יש לו איזה יומיים שילשולים ועובר ושוב חוזר עוד נושא הילד מתלונן ששורף לו בטוסיק ואני בודקת אולי יש משהו והכל נקי ובסדר מה עליי לעשות הן בנושא השילשולים והן בנושא הצריבה בטוסיק אציין שאני שומרת על דיאטה נטולת גלוטן בנושא השילשולים אז למה הם בתקופה האחרונה מויעים השילשולים הם פעמיים ביום עד שלשוה וכשהוא עושה את זה (ובאמת סליחה על התיאור) זה יוצא לו עם גזים מה עלי לעשות? אודה על תשובתך

שלשולים שורפים

והרבה גאזים יכולים להעיד על אי סבילות ללקטוז שאצל בנך יכולים אולי להיות סימן שיש טעות בדיאטה חשוב לחזור לגסטרו שלכם- לעשות נוגדנים בדם לטרנסגלוטמינז ולבדוק עוד גורמים לשלולים אם תרצו אשמח לנסות לסייע

yrlp

New member
תגובה

אני כבר ביום ראשון יגש לעשות בדיקת דם של הצליאק אך השאלה שלי איזה עוד רגישויות צריך לבדוק? בשמחה ארצה שתעזור ותמליץ עד שתגיע הבדיקה של הצליאק ומה דעתך על הצריבה בטוסיק של הילד כי רופא הילדים שלנו אמר אם השלול הוא פעם עד פעמים ביום לא צריך להתיחס ואני חושבת אחרת...

צריבה

כאשר הצואה חומצית ושורפת יש לחשוב על חוסר עיכול של סוכרים כמו לקטוז שמתפרקים במעי הגס על ידי חיידקי המעי וגורמים לשריפה החמוצה המרעישה והשורפת היות ובצליאק עסקנו - יש לוודא שבדיקת הדם תקינה- כי די הגינוי שבהיסה לשלול הנה לקטוז שלא מתעכל בהצלחה

למעלה