שאלה,

lior05

New member
שאלה,

רציתי לשאול וגם לעורר דיון על נושא הפיגועים. תנועות השמאל טוענות כי הכיבוש מביא עימו פיגועים. אבל פיגועים היו גם לפני 1967, במלחמת העצמאות ועוד בתקופת המנדט הבריטי. כיצד נוער יחד ואתם כחברים בנוער יחד רואים את העובדה הזו<? יאללה, קדימה דיונצ'יק.

eviv

New member
לפי דעתי

פיגוע, הוא מעשה שאתה פוגע בחפים מפשע. האם פיגוע צריך לבוא בהכרח מכיבוש? לא, אפשר לראות המון מקומות בעולם ובהמון מקומות היסטורים שכיבוש לא היה הסיבה לטרור. אפשר להביא את הטרור היהודי ולשאול האם הוא היה בגלל הכיבוש ואפשר לראות את הטרור הערבי לפני 48 ולשאול האם היה בגלל הכיבוש. אחרי שהבהרנו שפיגוע הוא לא בהכרחח מכיבוש אפשר לדבר על מיקרים ספציפים ולמה יש פיגועים. מיקרה ספציפי כמו כיום הסיבה שלו היא הכיבוש.

"פיגועים היו גם לפני 1967"

טענה נפוצה. יש בה אפילו אמת רבה. אבל הכמות והאיכות השתנו דרסטית - יש הבדל בין הפדאיון לבין הפצצות האנושיות. אפשר גם לומר שהכיבוש שובר את גב האוכלוסיה הפלסטינית (כמו עם הגמל), ודוחף חלקים מהם לרצח.

Deathatred

New member
אבל רובם באו רק אחרי אוסלו

בגדול היו שני תקופות גדולות של פיגועים רצחניים מאז 1967. הראשונה היא בשנות ה 70 עד אשר אש"ף גורש מלבנון. השנייה היא התקופה שאחרי הסכם אוסלו (פיגועי ההתאבדות ב 1994 וגל פיגועי ההתאבדות ב 1996 וכמובן: 4 שנות אינתיפדת אל-אקצא - גל טרור שפרץ לאחר פסגת קמפ-דיוויד וההזדמנות של הפלשתינים לקבל מדינה).

Deathatred

New member
אי אפשר להפיל את כל האשמה

על גולדשטיין ולהסיר את האחריות והאשמה לגמרי מהפלשתינים. תוכל להסביר רק פיגוע אחד או שניים כנקמה על מה שעשה גולדשטיין, אבל לתרץ בכך את פיגועי 1996 ואת פיגועי 2000-2004 זה כבר מגוחך.

Alexco

New member
למה להטיל את האשמה על הפלסטינים!?!?

הכל בגלל ביילין.

Deathatred

New member
הבני זונות האלה רצחו כרגע תינוק

שום דבר לא יכיל להצדיק את הרצחנות הזאת, ואני אפסיק כאן מרוב זעם.

MichelleS

New member
שום דבר לא יכול להצדיק רצחנות

אני מסכימה איתך על כך באופן מוחלט. שום דבר לא יכול להצדיק הרג של חפים מפשע, ולא משנה אם זה ישראלי או פלסטיני. הכיבוש הוא לא הגורם לטרור, הוא רק אחד מהם. אי אפשר להטיל את כל האחריות על ברוך גולדשטיין או/ו על המעשים של ישראל. בטח שגם לפלסטינים יש אחריות, ואחריות די כבדה לעניין. אבל אי-אפשר להגיד שאין כל קשר בין העובדה כי הם חיים תחת כיבוש כבר 37 שנים, לזה שהם מבצעים פיגועים בתוך ישראל. כמו שהאצ"ל והלח"י ביצעו פעולות טרור נגד השלטון הבריטי, כך הארגונים הפלסטינים מבצעים פעולות טרור כנגד הכובש הנוכחי שלהם- ישראל. העיקרון נשאר זהה.

DodoZar

New member
גורם יחיד ועיקרי

לטעמי קיים רק גורם אחד ויחיד שמשותף לטרור שאפיין את היהודים והפלשתינאים וזו הלאומנות. הלח"י ביצע פעולות נפשעות בגלל קנאות לרעיון המדינה כרעיון שייפתור את היהודים מבעיותיהם, ולפיכך ביצע הלח"י רצח של אזרחים וכוחות חירום. אך האצ"ל והפלמ"ח ביצעו פעולות גרילה נגד גורמים צבאיים בכדי לשחרר את המדינה ואף יותר חשוב את שערי הארץ לעליית קורבנות הנאצים. אי אפשר להשוות את הצרה שבה נמצא כל אידוידואל פלסטינאי לזמן השלטון הבריטי. אך את השנאה חסרת המעצורים אפשר להשוות ללאומנות הלח"י. והשנאה הזו ביחד עם הכיבוש יוצרים את הפיגועים, לכן כאמור אל אדם ישלה עצמו שהפיגועים יגמרו הם כאשר תהיה מדינה פלסטינאית. אך כאמור הגורם העליון שבסופו של דבר שולט על השנאה הלאומנית ופיתוח הכיבוש היא הלאומנות, ואותה צריך לכרות מהשורש.

Deathatred

New member
תקרא מתי כתבתי את זה

בדיוק כאשר שמעתי על הרקטה שנחתה בשדרות ורצחה 2 ילדים. גם אני בנאדם, גם לי כואב, גם בי צריכים להתחשב. לא רק בפאנאטים שרוצחים בשם אללה או בשם "פלשתין" או בשם האנטישמיות שהונחלה להם עוד מימי המופתי.

DodoZar

New member
אל נא קח זאת קשה

לעיתים אנשים מגיבים בצורה אימפולסיבית, משמעים קולם על דבר שאינו דבר. אל נא קח זאת קשה ולכיוונים לא נכונים. על המדפיס לשים הלב למילותיו. לכולנו קשה, אדם אינו מותר מחברו.

DodoZar

New member
לא התכוונתי שתיקח את הרצח

לא התכוונתי שתיקח הרצח בסלחנות, אלא את תגובתו של האדון. סלח לי על שלא הייתי ברור.

Alexco

New member
את הזוהמה שלך תטיל במקום אחר

שים לב איפה אתה מתארח

נכון.

זה לא גורע ממה שכתבתי ואני חושב ששנינו מסכימים על כך. טבעי שבני אדם מתעצבנים, כואבים ולוקחים הכל באופן אישי, השאלה היא האם החלטות צריכות להתקבל במצב כזה. אני חושב שהחלטות לא צריכות להיות מבוססות על הרגש אלא על המח, דבר שלא מתקיים בזמן סערת רגשות.

Deathatred

New member
בעקרון אתה צודק

אבל בהרבה מקרים הדבר החכם הוא לעשות את הדבר הצודק, למרות האימרה הידועה "אל תהיה צודק - תהיה חכם". לפעמים יש יתרון בלהתנהג כמו משוגע ולשחק בגישת "תחזיקו אותי".

למעלה