שאלה

עידוק

New member
שאלה

אתמול ליד הכלוב של התוכונים שלי, הופיע תוכון, אבא שלי תפס אותו, הוא לא נפגע, אבל הוא מתבודד, הוא לא כ"כ נמצא עם שאר הקבוצה, אני מניח שיקח לו זמן להתרגל, אבל שאלתי היא כזאת: א) איך אני מבדיל אם זה זכר או נקבה [זה תוכון,צבע חצי ירוק חצי צהוב] ב)האם כדאי לקנות לו בן/בת זוג מהמין השני? כרגע הם 7 תוכונים,אז לקנות או לחכות שיהיה גוזלים שיהיו איתו?!

rawiv

New member
לפי המקור

העור עם הנחיריים שעל המקור מופיע בשני צבעים: אצל הזכרים כחול ואצל הנקבות וורוד בהיר אם יש לך כבר 7 תוכונים בכלוב אין לך למה לקנות עוד (גם אם המספרים של הזוגות בכלוב לא שווים)

אלTK

New member
למה?

האם לא מפריע שיש מין אחד שאין לו זוג? לי יש נקבה אחת שאין לה זוג וזה נראה לי מפריע כי היא מפריע כל הזמן לשאר הזוגות (יש אפשרות שזכר יהיה עם שתי נקבות?)

rawiv

New member
אם יש לו 6 תוכונים בכלוב אז

אני חושב שהזוגות לא קבועים. ואם הוא לא יודע איך להבדיל בין זכר לנקבה איך הוא יודע שיש לו 3 זוגות?? (3 זכרים ו3 נקבות).

רואי

New member
זה לא משנה שהמספר הוא אי זוגי

התוכונים כבר יתחלקו בעצמם לזוגות ויעמדו אחד ליד השני... דווקא עדיף שיש אפשרויות בחירה רבות יותר לתוכונים לבחור בן זוג

עידוק

New member
התוכון

כנראה ברח למישהוא, הם לא חיים בארץ בחופשי [עד כמה שידוע לי] אז הוא בטח ברח למישהוא, ובוא לינו כי פה יש לו אוכל של תוכונים,וחברה... עכשיו הוא לא יכול ללכת
בכל אופן- זה תוכונית

למעלה