שאלה

fighter21

New member
שאלה

האם אפשר לעבור במילואים מיחידה ליחידה? איך מסדרים ג'וב טוב במילואים?

אפשר לעבור בכמה תנאים...

...יש לך פרוטקציה... יש דרישה מסויימת למקצוע שלך... היחידה שלך ניסגרה ופוזרה... או פשוט בקשת, התמזל מזלך ועברת... מה זה ג'וב טוב?...טייס אפאצ'י?...

vinney

Well-known member
מה זה ג'וב טוב?

תבקש מאבא שלך שיהיה שר התיירות, יוכל לסדר לך יחידת אלפיניסטים. או, אם תהיה לך חברה חברת כנסת כי לאבא שלה יש הרבה קזינו, אז היא תוכל לארגן לך יום בשנה בתל השומר. חוצמזה, לדעתי, ג'וב טוב זה לא לעשות מילואים בכלל, אבל אם כבר - עדיף ביחידה אורגנית, עם אבא ואמא ותוכניות ברורות שלא משתנות מיום ליום (כמו במפקדות/פיקוד העורף/פולים למיניהם)

vinney

Well-known member
מה כל כך העליב אותך?

אם זה הציניות, אז סליחה, אתה כנראה עוד לא היית בפורום כשהיה פה דיון על אפי איתם וענבל גבריאלי, לכן לא הבנת את הבדיחה. תכל'ס אני באמת חושב שהכי טוב להיות במקום בו יש לך למי לפנות, יש הגדרה ברורה למה לצפות, וזה בד"כ נכון לרוב היחידות האורגניות, ולא נכון לכל הפולים, כל המפקדות ויחידות פיקוד העורף. עד כמה טוב יותר ביחידה כזאת מיחידה אחרת זה כבר דיון על טעם וריח, וגם לעבור יחידה בלי שמישהו ימשוך אותך, זה די קשה.

fighter21

New member
בלי קשר לדיון שערכתם

אני מכיר את השוער ומכיר את הבן של הח"כ הימני קיצוני. אבל אם כבר אתה עונה אולי תיתן פעם אחת תשובה לעניין ?

vinney

Well-known member
אז עכשיו אפשר לענות עניינית ../images/Emo13.gif

הבעיה היא שהמילואים זה טיפה שונה מהסדיר, ולא סתם אמרתי שמפקדות זה לא המקום הטוב להיות בו. אם בסדיר מי שיושב במפקדת החטיבה אכן לא עושה כלום, אז במילואים זה לא מדויק. בהגדרת תפקיד מי שיושב בחטיבה, לא עושה כלום (דהיינו - במלחמה). אבל, וזה אבל גדול, מדובר בהרבה כוח אדם, שעושים מעט אימונים. נחש מה הם עושים אז? יפהההההה, טוחנים אבט"שים. כל פעם במקום אחר, כל פעם עם מפקד אחר. חוץ מאולי כל אחת מהיח"טיות, שזו יחידה אורגנית לכל דבר. הא, עוד דבר לגבי מפקדות (בכל הרמות, וזה כולל מפקדת גדוד) - הם עושים הרבה אימוני מפקדות : שלוש ימים בבאל"יש או שבוע בשטח, או יום פה, יום שם, וכמה כאלה בשנה, בניגוד לפלוגה, שעושה אימון אחד בשנה גג וזהו. במצטבר יוצא לך איזה 5-6 פעמים להיות מגויס לתקופות קצרות (שזה בא גם בהתראות קצרות), וזה יכול לשגע פילים הדבר הזה, וזה לא טוב אם הבוס שלך משתייך לפילים. סמב"ץ/חמ"ליסט בגדוד זה ג'וב טוב, אבל מגיעים לשם אנשים שלא יכולים לבצע תפקיד אחר, אבל בכל זאת רוצים להשאר בגדוד (אחד הסמ"צים שלנו עבר התקף לב לאחרונה, מסכן), או לחלופין אנשים שמקומבנים עם המג"ד/קמב"ץ (מה לעשות, קורה). רס"פ זה לא ג'וב טוב (אם הבנתי את הכוונה, ג'וב טוב זה ג'וב קל אצלך) כי זה הבן אדם שעובד הכי קשה בפלוגה. אם, מצד שני, אתה רוצה לעשות קצת מעבר ללהיות חפ"ש, וגם להמנע מעמדות שמירה וכו, זה יכול להתאים - אתה מסתובב עם הג'יפ בין העמדות, מביא אוכל/תחמושת/ציוד כל היום, עובד הרבה מול מטה גדוד, ונחשב לשלישי בפלוגה אחרי המ"פ והסמ"פ מכל הבחינות.

fighter21

New member
אוקיי, עכשיו נשאל אותך

מהו הג'וב הכי טוב שאפשר לסדר במילואים?

vinney

Well-known member
קשה לי להגיד לך

אני יכול להגיד לך על תפקידים בגדוד, שזה מה שאני מכיר, וזה גם מה שהכי פשוט לך לקבל. אם אתה רוצה תפקיד "קל", שלא דורש מאמץ פיזי - לך על מבצעים. סמב"צים צריכים להיות מ"כים, רצוי עם ראש גדול ותחושת אחריות, משום שמשתתפים בפעילויות תכנון ששאר הגדוד לא משתתף בהם (קפ"קים וכו), אבל חוץ מלצייר מפות ולשבת בחמ"ל כמעט ולא עושים כלום. סרס"פ יכול להיות תפקיד טוב, כי אתה הסנג'ר של הרס"פ מצד אחד, כך שאין לך שום אחריות משלך, אבל לא שומר/עובד יחד עם שאר החיילים מצד שני. הבאסה היא שאתה בד"כ מועד להחליף את הרס"פ בבוא היום, ואז הופך להיות האחראי על כל העסק, בלי זה לא תקבל תפקיד סרס"פ מלכתחילה. כל התפקידים האלה קיימים גם במפקדות, אבל שם אין לך קצין ממונה שידאג לך לפתרון בעיות (נו טוב, יש את קצין החמ"ל, אבל זה בד"כ מישהו שברח מהגדוד שלו כי נמאס לו להתעסק עם חיילים, והוא האחרון שתרצה לפנות אליו), ויש הרבה גיוסים שלא קשורים לתפקידך - אבט"שים למינהם או עבודות ימ"ח. בפלוגות שלנו יש גם פקידים, נראה לי זה נפוץ בהרבה יחידות מילואים. זה חייל שיושב בתפקיד פקידה פלוגתית, ועושה את כל הפעולות שלה. אתה יכול לנסות את זה גם. בכל מקרה, כדאי לך להגיע לאימון שלך בדצמבר, להסתכל מסביבך, לדבר עם האנשים, להבין מה הג'וב שכבר יש לך ומה האופציות שהיחידה נותנת לך, ואז שוב לשאול את השאלה אחרי שתהיה קצת יותר מאופס על מה בדיוק לא טוב לך בתפקיד הנוכחי שלך, כי לחפש תפקיד אחר בלי לדעת מה רע לך עכשיו זה לא כזה מועיל...

vinney

Well-known member
לא בדיוק

בד"כ אלה אנשים מהגדודים, שזה עוד סנג'ור שהם מקבלים. יש לי שניים כאלה במחלקה, אחד מהם מפקד אזור. תיק פלילי, חוץ מהגיוסים שאני עושה להם, מרכז גיוס מגייס אותם פעם-פעמיים בשנה לאימונים ותדריכים. זה בנוסף לסיורי כתובות וכו, שבזמן האחרון הם לא ככ עושים, תודה לבלת"מ.

fighter21

New member
שאלה נוספת

ראיתי מילואימניקים שהוצבו בתפקידים שונים בתה"ש במתחם הבקו"ם בגיוסים הקרביים כמפקדי פלוגות או בתפקידים אחרים. הם נשאו דרגות למרות שלא היו קצינים מעולם, מעין דרגות ייצוג. מי שמכיר את זה יודע.. שאלתי איך מגיעים לג'ובים האלה בבקו"ם?

vinney

Well-known member
אני זוכר אותם מאז שהתגייסתי

לדעתי (התרשמות אישית) הם לא היו ביחידות קרביות מעולם, ועשה רושם שהיו בוגרי קורס נגדי משמעת, אבל בכל מקרה זה מסוג התפקידים שבלי הרבה קשרים לא תגיע אליהם.

deathcaster

New member
אני אתקן אותך כי אתה טועה

למרות שאמרת בד"כ אתה לקחת מקרה פרטי והכללת אותו , אני לדוגמא ביחידת מפיצים אוגדתית של אוגדת מילואים , אני לא אגיד מה הסד"כ של היחידה שלנו אך זה מס' לא מבוטל כלל , עיקר הפעילות של היחידה הוא בחירום , ובמצב שגרתי , האימונים / תרגילים / שהיחידה מבצעת אינם עולים על 3 ימי מילואים בשנה . לנוכח הקיצוץ התקציבי היחידה לא גם לא עשתה יום בודד של מילואים ( לא משנה כמה זמן זה כבר נמשך ) , כדי להיות ביחידה הזו אתה צריך להיות אחד מהדברים הבאים : א. בעל פרופיל רפואי נמוך . ב. בעל בעיות ת"ש חמורות - כן , כן תתפלאו גם במילואים . ג. בעל פרוטקציה .

צמרת1

New member
אם אתה מתאים-רס"פ יש כבוד ועבודה!!

לדעתי רס"פ זה תפקיד קשה , הרבה עבודה והמון כבוד. רס"פ מילואים טוב יכול לעשות המון. התפקיד דורש ראש של "עצמאי בשטח". עובד 25 שעות ביום, חלק לשון ,גנב בחסד , חבר של כל העולם ואישתו . רצוי גם רשיון ג צבאי . רס"פ טוב הופך פלוגה לממלכה קטנה ומאושרת . כך אפשר לעבור כל באסה בסבבה .

agnostic

New member
אם הבנתי את הראש שלך פייטר , אז

רס"פ זה לא משהו שיתאים לך. רס"פ במילואים זה תפקיד שונה מאוד במהותו מרס"פ בסדיר. רס"פ בסדיר מאציל סמכויות, ולמעשה מלבד האחריות הרבה עליו, אין לו כמעט עבודה. לעומת זאת רס"פ ביחידת מילואים לוחמת, נושא באחריות גדולה מאוד, הוא חתום על המון ציוד ( מציוד לחימה כגון האמרים,ציוד קשר, מכשור לראיית לילה וכו' וכו' ועד לכלי אוכל וכדומה ), ההבדל הוא שבמילואים אין סד"כ כמו בסדיר, ולכן הרס"פ הוא זה שבד"כ מבצע כמעט לבדו את העבודה, אם זה בהזדכויות, משיכת אוכל, החלפת סוללות בלאי וכו'... הסרס"פ לעומת זאת בד"כ מבצע גם את תפקיד השבצ"ק, וזה גם כאב ראש לא קטן בכלל. בהנחה שלצאת מהיחידה יהיה לך קשה, הייתי ממליץ לך פשוט להיות לוחם חפ"ש... ואם אתה בכל זאת מחפש תפקיד מסויים, אז ללכת בכיוון של מש"ק היסתוות, או משהו בסיגנון הזה.

fighter21

New member
עוד שאלה בנושא תפקידים במילואים

שמעתי שיש אפשרות להגיע למערך ההדרכה ולהיות מדריך במילואים. המדריכים כפי שהבנתי רק מעבירים שיעורים, לא עושים תעסוקות ואימונים.. האם מישהו מכיר או יודע את הג'ובים האלה ואיך מגיעים אליהם??

למעלה