שאלה...

Clint Eastwood

New member
שאלה...

אני רוצה להשיט מפרשית מ-A ל-B, כאשר נקודה B ממוקמת צפונית לנקודה A. הרוח - צפונית. אני אמור לשוט בזיגזג לנקודה B, נכון? אם כך, באיזה זוית ביחס לקו המחבר את הנקודות? ו... מישהו יכול להזכיר לי (נשמע יותר טוב מ:להסביר לי) את ההסבר הפיזיקלי לשיוט כנגד הרוח? אני לומד פיזיקה, ומשום מה לא מצליח להבין לגמרי את העניין הזה... בתודה מראש.

zerez

New member
בזווית 30 לרוח בערך

הסבר בקישור המצורף http://baysail.com/keelboat/k_lessona.htm

מממממ ../images/Emo26.gif

מפרשית ממוצעת מפליגה ב 45 מעלות לרוח האמיתית. ובערך ב 30-35 מעלות לרוח המדומה. בפועל הזוית האמיתית בין הקידמיות בתוספת הסחיפה היא בערך 100 מעלות.

ההסבר הפיסיקלי על "רגל אחת"

הכוח הלוחץ על ההמיפרש ניתן ללמוד אותו בעזרת אוירודינמיקה (כנף מטוס כנף ציפור - מעין דאון ניצב) בעוד שהרמון להבין איך סירה נעה קדימה זאת תערובת של הידרודינמיקה ומכניקה. שילוב המוצלח של השלשה יקדם את כלי השייט מהר יותר וחד יותר. כעט ידידי הפיסיקאי צא ולמד.

d19511

New member
הסבר פיסקלי +פיסיקה מכנית..

פרופיל המיפרשים דומה לזו של כנף מטוס,ציפור,החלק העליון קמור והתחתון ישר,מכאן שזרימת האוויר בחלק העליון מהירה יותר מהתחתון(שתי פרודות האוויר בשפה הקידמית "חייבות" להיפגש בקצה השפה האחורית).ולפי הפיסיקה,ככל שמהירות האוויר עולה לחץ הסטטי יורד והדינמי עולה,מכאן,שהלחץ הסטטי על המיפרש או על כנף מטוס בחלק התחתון גדול יותר מהעליון(כוח עלוי באוירודינמיקה) הלחץ הזה "מחזיק" את המטוס באוויר ואילו בספינת מיפרש הכוח הזה מועבר ל"קיל" ,שזה מין "קיר" שנימצא מתחת לספינה ולאורכה,עכשיו דמיין גוף בצורת משולש ישר זווית ,שע"י הפעלת כוח לחץ הסטטי)על היתר כאשר הצלע ממול("הקיל") מתנגדת(המים) המשולש (הספינה)לפי שקול הכוחות ינוע קדימה,להגברת מהירות האוויר על החלק הקמור של המיפרש(לצורך קבלת יותר לחץ סטטי..)מקרבים את המיפרשים אחד לשני(לא יותר מדי כי אז נקבל הפרעות..),בדומה לצינור ונטיורי,(ראה קישור למעלה) נקבל זרימה מהירה יותר בחלק הקמור של המיפרש. כל זה יכול להתרחש מזווית 40 מעלות(תלוי גם בספינה) לרוח,מקווה שעזרתי לפיסיקאי הסקרן...

Clint Eastwood

New member
ראשית תודה על ההסבר...

פרופיל כנף המטוס ידוע ומוכר לי. מה שאני לא מבין הוא, כמה עילוי (הצידה) הוא כבר יוצר במהירויות בהן מפרשיות שטות (גג 30 קשר)?

למעלה