שאלה

כחילה

New member
שאלה

אני מניח שרובכם פה בפורום הם מדריכים או הדריכו, כלומר עברתם כמה דברים ואתם בעלי ניסיון. השאלה היא כזאת: חזרתם מפעולה שעבדתם עליה המון זמן, והחניכים הרסו אותה, השתוללו, לא הקשיבו לכם ובקיצור דפקו לכם את התכנון, מה גורם לכם להמשיך הלאה ולשכנע את עצמכם שאתם עושים דבר חשוב, ואתם צריכים להמשיך לעשות את זה, למרות שבפועל כלום לא יוצא מהפעולה? (סליחה על האורך של השאלה). אה ועוד דבר, אני מבקש לא לענות לי ב:"מתגברים" "ממשיכים" או:"לא נורא זה קורה לכולם"(את זה אני יודע), אני רוצה שתגידו לי(אתם לא חייבים זו רק בקשה) איך ממשיכים?

לפי דעתי

אם אתה מאמין במה שאתה עושה, אם אתה מאמין שאתה באמת תורם, אם אתה מאמין שאתה עוזר ותורם לחברה, אם אתה מסתכל על עצמך כאיש חינוך- אתה תמשיך. תחשוב מה גרם לך להדריך מלכתחילה, מה גרם לך להיכנס למערכת הזאת. נכון שלפעמים יש ימים שפשוט בא למות כי החניכים הרסו פעולה, כי הצוות הדרכה לא מתפקד, כי הגרעינר אידיוט, כי אין תמיכה מהמושב או כל מיני סיבות כאלה, זה קורה לכולם אבל זה לא אומר שמה שאתה עושה לא חשוב. אתה נוגע בחניכים בכל כך הרבה דרכים, בכל כך הרבה רמות שאפילו אם הפעולה הלכה משהו מחלחל. יש דרכים לגרום לחניכים [לא תמיד זה עובד] להבין שחבל. אתה יכול לדבר איתם ולהסביר להם שאתה עושה את מה שאתה עושה בשבילם ומי שרוצה להרוס שפשוט לא יבוא. אם הם מאחרים כל הזמן, בהרבה זמן תאחר אתה להם פעם אחת. אם הם הורסים לך פעולות תהרוס אתה להם. לדוגמא פעולת פרפרים: החניכים מציירים פרפרים, משקיעים בהם המון ואז בסוף הפעולה אתה קורע להם אותם. או פעולת אורז: החנכים מסדרים גרגירי אורז בשורה ארוכה מאד ואתה הורס להם אותה. ואז אתה אומר להם כמו שאני הרסתי לכם ככה אתם הורסים לי. אני מקווה שיהיה בסדר.

אני מסכימה עם יפעת.. ככה שאין המון

מה להוסיף מלבד עוד הצעה- אחרי משהו כזה חשוב לעשות (מחדש, אם כבר עשית פעם) תיאום ציפיות שכזה.. ולהתמקד ב- מה לא התסדר להם בפעולה שבגללו הם פנו ללעשות שטויות למשל- קרה לי שנה שעברה שהקבוצה התלוננה על זה שהתכנים של פעולה היו די משעממים ומזכירים בי"ס. אז עובדים יותר על המתודיקה. מדברים איתם על- מה יהיה עכשיו אם הם בוגרים מספיק לדעתך, אז אתה יכול גם יותר להפתח אליהם תכנס לזה ככה.. בגובה העיניים תגיד שכל העסק הזה אכזב אותך.. תגיד מה אתה מצפה מהם להמשך וכו' מקווה שעזרתי

Get up,Stend up...

Stend up fore your rights... Get up,Stend up... Dnot Give Up The Fight עוד לא נתקלתי בכזה דבר, לי אישית... אבל לדעתי....אם זה היה קורה לי... זה רק היה מעביר בי עוד מוטיבציה... למהשיך לנסות.. עד שזה יסתדר או משהו... בקיצור..לוקחת את זה כאתגר
צום קל לצמים.... וגמר חתימה טובה לכולכם

kedeman

New member
מבאס - אין ספק

להשקיע שעות על פעולה לחשוב, לתכנן, לקנות ובסוף להגיע לפעולה ויש חמישה חניכים סך הכל שלא מוכנים בשום צורה לשתף פעולה קורה, קרה ועוד יקרה מה עוזר להמשיך הלאה? קודם כל מחשבה של מה אני לא עשיתי נכון. כי הבעיה היתה בהתאמה ביני לבין הקבוצה (כנראה שהדרך שבה עשיתי את הפעולה לא היתה טובה או שהחניכים חזרו אתמול מטיול והם עייפים במיוחד או אנרגטיים יותר מהרגיל) ואפשר גם להיזכר בפעולות קודמות ויותר מוצלחות.... אני לא יודע מה אצל אחרים אבל אצלי פעולה שהלכה טוב יכלה להרים אותי לשמיים ופעולה שהלכה רע יכלה לגרום לי לרצות להיכנס 8 מטר באדמה עוד דבר שעוזר להמשיך זאת הרגשה של שליחות אם אני לא הייתי עושה את זה - מי כן היה עושה את זה??? אז אחרי שפעילות שהעברת הלכה לך רע צריך להסיק מסקנות - מה בכל זאת היה טוב? מה היה רע? מה לשפר ואז להמשיך הלאה אני לא אוהב פעולות נקמה כמו שיפעת הציעה. יש פעולה שנותנים לחניכים להשקיע הרבה זמן על משהו ואז הורסים להם ואומרים "אתם עשיתם את זה קודם" אני יותר אוהב לדבר עם החניכים כמה שיותר בגובה העיניים. בשיחות אם כולם או בשיחות אישיות יותר (ללוות חניך דומיננטי הביתה אחרי הפעולה ולדבר איתו, לשאול למה הפריעו, מה הם היו רוצים שיהיה בפעולות) שיהיה בהצלחה!!

למעלה