שאלה?

danidanidin

New member
שאלה?

הפרעות בראייה. האם משהו חש בהפרעות ראייה אקראיות, כגון: תמונת מסך מחשב שזזה הצידה, היפוך כתב בדף בספר לאחר קריאה. המצב לא קבוע וקורה כאמור באופן אקראי, ימים שכן וימים שלא ואף כשזה קורה זה ענין למספר שניות בלבד. אודה על התשובות.

זה באמת קורה, או שזה תעתוע?

לי יש כבר שנים נקודות שחורות מרצדות - לפעמים מאוד בולט, לפעמים בכלל לא. בבוקר יש לי טשטוש ראייה נוראי שעובר אחרי שאני מצליחה להתעורר. אני נוטה להישאר עם עיניים עצומות או לשטוף אתצ העיניים זו כנראה איזו הפרשה מהעין שמכסה את הרשתית. ויש לי מין עננה שלפעמים מפריעה לי (בעיקר בחושך) ולפעמים לא (גם לא בחושך) מעבר לזה, יש לי ראייה מצויינת ואני היחידה במשפחתי ללא משקפיים. (והיחידה עם פיברו
)

dorgad

New member
הפרעות ראייה, עם ובלי קשר לפיברו

מניסיוני וידיעותיי: ההפרעות בראייה שאני סובלת מהן, חלקן קשור לפיברו, וחלקן - לא. נקודות "שחורות" - נקודות צפות בתנועה, נראות שחורות בעיקר על רקע לבן ובהיר, הן נקודות שמצויות אצל רבים, בלי קשר לפיברומיאלגיה. אלו הם מעין חלקיקים שאכן צפים בקדמת עדשת העין וגורמים ל"סובלים" מהם לראותם כנקודות שחורות (למעשה אינן שחורות) או ככתמים צפים. לא כל הזמן "מבחינים" בהם, תלוי בצבעי הרקע, וכל מקרה הם אינם מזיקים, רק מטרידים לפעמים. קראתי על כך בספר מרתק (אינני זוכרת את שמו) העוסק בתופעות גופניות מוזרות. מי שימצא - מומלץ ביותר. טשטוש בראייה - יכול להיגרם גם (מעבר לבעיות אופטיות "שגרתיות") כתוצאה מנטילת תרופות; רצוי לבדוק עם הרופאים המטפלים. טשטוש ראייה בבוקר, או אחרי שכיבה ממושכת - גיליתי אצלי קשר בין השכיבה לטשטוש הראייה, שהולך ומתפוגג בהמשך. לא בדקתי עם הרופא, אבל ייתכן שיש קשר ללחץ המופעל על הראש בעת השכיבה, וכידוע - הרגישות שלנו, הפיברואיסטים, גבוהה בהרבה משל האחרים. דור

אלהכה

New member
../images/Emo12.gifזה באמת קורה- ולא תעתוע

באחד השיעורים המורה לפתולוגיה הזכיר את התופעה הזו ואני לא זוכרת בדיוק אם זה היה בהקשר לחסר של ויטמין או מינרל מסויים או בקשר ל(חס וחלילה)בעיה ברישתית/קרנית, כדאי לבדוק אצל רופא עיניים ולעשות בדיקה של כל הויטמינים והמינרלים אצל רופא המשפחה.
לבריאות וגמר חתימה טובה

השאלה: "זה באמת קורה?" מתייחסת

לעניין עצמו. האם המסך באמת זז או שמא זה תעתוע? מילותייך אומרות: זה באמת קורה. כוונתך היא: זהו תעתוע = בעיה של העיניים. את יכולה לחפש בחומר הלימוד שלך את ההקשר התזונתי?

אלהכה

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo91.gifזהו אינו תעתוע אלא

פגיעה בלובן העין. בדקתי במרק (בתרגום לעברית)עמ'650 ו655, זה קורה בגלל חסר בויטמין A (רטינול), המחסן העיקרי שלו בגוף נמצא בכבד והוא אחת מאבני הבנין של הרטינות בעין הפוטו-רצפטורים ברישתית העין(למי שלא מבין ברפואה: תאי עצב הרגישים לאור בעין), חסר של ויטמין A (של חומצה רטינואית) לא רק פוגע בעיניים אלא גם ברפידת הריאות, בעור, המעיים ומערכת העיכול. הכל קשור לבעיית ספיגה במעיים שאינם סופגים ויטמינים מסיסים בשומן. אם תתני לי מקום שאליו אני יכולה להעביר כמות גדולה של חומר (10 דפים בוורד) אעביר לידיעת כולם תמליל של הרצאה המלמדת כיצד לרפא ולשמור על בריאות המעיים דרך התזונה (הרצאה הקשורה לפילוסופיה של הרפואה הסינית, היות והמעיים אמורים לספוג ולהעביר לגוף חומרים שצריך, אם יש בעייה של ספיגה - זה יוצר בעיות של בריאות כי חומרים שהגוף זקוק להם לא מגיעים).
גמר חתימה טובה לך למשפחתך ולכ-ו-ל-ם באהבה מישראלה

תהפכי את זה למאמר

אני אדאג לשים את זה ככתבה במאמרים שלנו - באדיבותך תעבירי לי למייל - בכרטיס האישי שלי תודה!! וגמר חתימה טובה!!

dorgad

New member
לא מכירה תופעות כאלה, מציעה לך

להתייעץ עם רופא עיניים / נוירולוג. דור

yamit23

New member
מזדהה|משקפיים|

בעיקר איתך נאוה (טשטוש ראיה כשקמים בבוקר). הרבה פעמים אני צריכה כמה פעמים לפקוח ולסגור את העיניים עד שמצליחה לקרוא משהו. ומצד שני, כשזה עובר - רואה 6/6, ואפילו מס' + צילינדר שהיו לי בעבר עברו עם השנים. קצת מלחיץ ומוזר, אבל הימרתי שזה קשור אלינו. ההימור שלי, נאוה, בשונה משלך, הוא כזה: גם חדות הראייה קשורה לפעילות השרירים שמצמצמים את האישון ומפנים את גלגל העין וכו'. כשמתעוררים כל השרירים רפויים וחלושים. יכול להיות שגם השרירים האלה, ובהמשך הם "מתאפסים", ואז רואים טוב. בזמן האחרון (או בעצם - כבר חודשיים?!) התחיל לי קטע חדש שקשור לזה - טשטושים ספורדיים בחק משדה הראיה, שבהמשך התפתחו לטשטוש בהיקף וחדות במרכז שדה הראייה. בהתחלה זה היה מלווה גם בלחץ על העין (מש כאבים בכל הארובה) וכאלה. בהתחלה הנחתי שזה קטע חדש של הפיברו', והתעלמתי. כשזה נמשך כעשרה ימים בלי שינוי, פרט להחמרה בזמן מאמץ פיזי (בד"כ דברים שקשורים לפיברו' נעלמים אצלי בתוך כמה שעות / נודדים למקום אחר). ניסיתי להיזכר גם בכל התלונות ששמעתי מחולי פיברו', והגעתי למסקנה שבכזה עוד לא נתקלתי.. בקיצור, אחרי התלבטות החלטתי לקבוע תור לרופאה שלי, שבד"כ טוענת שאם יש פיברו' מאובחנת, אז לא צריך לעשות יותר מדי בדיקות, בעיקר לא לדברים שנראים קשורים. הפעם היא היתה חד משמעית, שאני צריכה לפנות לרופאת עיניים בהקדם
(אך לא בדחיפות = היא נתנה לי שבוע). ביציאה היא בקשה שאעדכן אותה מה קורה. עד שהגעתי לרופאה (כבר יותר משבועיים מתחילת הענין) הלחץ על העין פחת, אם כי הטשטוש עדיין לא לגמרי עבר. היא די התעללה בי, פעם ראשונה שהרחיבו לי אישונים (וכבר הייתי אצל רופאי עיניים בעבר, והם לא חשו צורך..). מה שהיה מתיש, לא נוח ובעיקר - הגדיל מאוד את הרגישות שלי לאור ולסינוור (וזה היה בצהרי היום). מה שמוזר זה שלא הרבה זמן אח"כ יכולתי לשוב לקרוא ספר בצורה סבירה, אך במראה ראיתי שהאישונים עדיין מורחבים, והרגישות לאור נשארה. חוץ מזה היא שמה לי בערך כל סוג טיפות שיש לה, והסתכלה לי אלף פעם לעין, עם כל מיני סוגי פנסים ועניינים. בסוף היא הודיעה (כמובן) שהכל תקין... אבל ליתר בטחון היא רוצה שאלך לבדיקת שדה ראיה. בימים שאח"כ לא יצא לי להתקשר לקבוע תור, ובינתיים, הפלא ופלא - הטשטוש חלף עבר לו! בשלב הזה הגעתי למסקנה החד-משמעית, שאכן כל מה שיש לי זה פיברו', ולא קבעתי את התור כלל. זמן מה אח"כ הגעתי שוב לרופאה שלי בעניין אחר, ועדכנתי אותה שהכל היה תקין, ובינתיים הכאב פחת. היא שמחה לשמוע.. אבל - הודיעה לי חגיגית שאת הבדיקה אני עושה! בלית ברירה קבעתי תור לבדיקה. לקח בערך חודש. הבדיקה עצמה (למי שלא התנסה) היא סיוט ארוך מעייף וכואב. כל פעם מכבים לך עין אחת, ועם השניה צריך להסתכל על חרוט לבן, שבקצהו המחוד, מולך, יש נורה. המטרה היא לא להתיק את המבט מהנורה, כשברחבי החרוט מסביב נדלקים אורות לבנים בעוצמות משתנות. כשמזהים נורה כזאת, צריך ללחוץ על הכפתור. מותר למצמץ כמה שרואים. מכיוון שההודעה ארוכה גם כה לא ארחיב עוד. ההיי-לייטס
הם: עד סוף הבדיקה, הנורית הראשונה הכפילה את עצמה כמה פעמים (בד"כ התפצלה ל-4), והייתי צריכה לעצום עינים כל פעם ליותר זמן כדי לאחד אותה בחזרה, וכן באיזה שהוא שלב הפסקתי לדעת אם אני באמת רואה אורות, או שאני רק מדמיינת אותם / רואה סינוורים והשתקפויות. היה נהדר! ביציאה מהבדיקה הבטיחו לי תשובה בדואר תוך שבוע. רופאת העיניים בקשה שאחזור אליה אחרי חודש, אבל עם תשובות הבדיקה ביד. בינתיים עברו כבר שבועיים, התשובות עדין לא אצלי, וכבר 3 פעמים דחיתי את התור לרופאה. לא יודעת למה, אני בכל זאת מאמינה שהן תקינות. ומרוב התלהבות כמעט שכחתי לספר, אבל זה משהו שכבר נידון באריכות באחד הפורומים לאורך השנים, על העיניים היבשות והשורפות, בעיקר אחרי עבודה מושכת על המחשב, אבל גם כתוצאה מעייפות ועוד. שתהיה לנו שנה טובה ובריאה, וגמר חתימה טובה, ימית. אפילוג קטן - בחג יצאר לי לדבר עם מכר סטודנט לרפואה, והסביר לי שלא פחות ולא יותר, אני מתארת תיאור קלאסי של גלאוקומה
(טשטוש בהיקף וחדות במרכז). נדמה לי שזו הפעם הראשונה בחיים שלי שאני מתארת משהו בצורתו הקלאסית (תמיד התלונות שלי הן ליד), אבל למה דווקא משהו שאופייני לבוגרים ממני ב-30 שנה בערך? לא יכולתי למצוא משהו של צעירים (אני בת 27)
יום טוב, אשתדל לעדכן בהמשך.

B Positive

New member
התיאור שלך לבדיקת שדה ראיה - כל כך

נכון ומשעשע , יצאתי ממנה מבולבלת לחלוטין , וגם זו שביצעה את הבדיקה היתה כל כך לא סימפטית שבכלל זה חירפן אותי. לפי מה שהבנתי מהרופא שלי (רופא נהדר - דרך אגב) שעל מנת לקבל תוצאות מהיימנות - יש לבצע את הבדיקה מספר פעמים- ולכן יש לי בתחילת אוקטובר בדיקה נוספת אני הגעתי לבדיקה עקב כך שיש לי כאבי ראש חזקים ולחצים באיזור העין השמאלית ומדי פעם יש לי טשטוש בראייה.

danidanidin

New member
תודה על התשובות לשאלתי ...

עידכון בקשר לשאלה שהפניתי אליכם/ן: למזלי הדיקוריסטית שלי היא גם רופאה נוירולוגית בבית חולים. ניצלתי את הפגישה של הדיקור להתייעצות גם בנושא העיניים. היא המליצה קודם כל על בדיקת רופא עיניים. ומכיוון שלהגיע לרופא עיניים לוקח מספר ימים הלכתי לבדיקת ראייה. שם מצאו את מה שהזכירו בעבר בפורום, המספר של עדשות המשקפיים ירד, ויכול להיות שזו הסיבה לטשטוש, אך גם האופטימטריסטית יעצה להמתין עם שינוי העדשות עד לסיום הבדיקה אצל רופא עיניים.

yamit23

New member
שונאת מפלצת פורומים../images/Emo70.gif../images/Emo31.gif

כתבתי כאן עדכון שהיא בלעה לי. נאוה - יש סיכוי לשחזר? תודה מראש, ימית

../images/Emo13.gif כנסי לכרטיס שלך והעתיקי משם.

מצאתי שם עוד הודעה שלך שלא ראיתי קודם. אם צריך, שחזרי גם אותה. גמר חתימה טובה, חמודה ו-
רק בשבילך

yamit23

New member
../images/Emo51.gif רבה מותק ../images/Emo24.gif בחזרה

האמת, בלילה חשבתי על זה שבטח יש לי הודעה בכרטיס, וכדאי שאבדוק שם, אבל ענית לי לפני שבדקתי (בהודעה הקודמת מישהי קבלה מסר שיש לה תגובה להודעה, וענתה לי במסר, היא חשבה אז שאת מחקת בכוונה, אח"כ הבינה שזו המפלצת. ככה ידעתי שיש סיכוי שההודעה קיימת איפה שהוא).
אגב, תוך כדי העלאת ההודעה מחדש אני שמעתי ברדיו דיווח על האירוע במורג. תוך כדי הדיווח אחד העיתונאים נפגע מירי.ופשוט הכתבים החצופים המשיכו ודיווחו על זה בשידור חי, אפילו בלי לנסות לטשטש זהות. אפשר להגיד "מישהו נפגע", לא חייבים להגיד עיתונאי, שזה מקטין את האפשרויות. ועוד בנמגישה החכמה, מוסיפה חטא על פשע, ושואלת את הכתב שלה בשטח -"אתה יכול להגיד לנו מי העיתונאי?" ס-ל-י-ח-ה, זה שהוא עיתונאי, והיה לו חוסר המזל היפגע בשידור חי, אומר שאין לו זכות לפרטיות? שלמשפחה שלו לא מגיע לקבל הודעה מסודרת? אני מש גאה בכתב, שבתוך הבלאגן,ושנהאדם נפל מילימטר לידו, הצליח לענות לה "לא! אסור לי לפרט!" אח"כ הוא בכל זאת המשיך את הדיווח, והתחיל להגיד איזה טיפול הוא מקבל. מי שיודע להקשיב, גם מבין מהטיפול פחות או יותר מה המצב. זה פשוט דבר שאסור להגיד אותו בשידור!!!! מאחלת לכולנו יום יותר מוצלח, ועם הרבה בשורות טובות, ימית

yamit23

New member
הבטחתי עדכון../images/Emo35.gif../images/Emo8.gif

קיבלתי היום בדואר את התוצאה של השדה ראייה. כפי שהבטחתי בסוף התיאור של הכיף לעשות את הבדיקה. נו, מה? "שדות ראייה תקינים". כאילו, היה למישהו ספק בכלל? כזכור, יש לי פיברו'
מה דעתכם להגדיר קריטריון לאבחון פיברו' - סמפטומים ברורים ואופייניים, אך בדיקות תקינות? שתהיה לכולם גמר חתימה טובה, ימית.

yamit23

New member
צ"ל: הבטחתי עדכון, מישהו מנחש../images/Emo35.gif../images/Emo8.gif

למעלה