שאלה...

שאלה...

בחרתי לעשות את העבודה על פסיכה וקופידון אבל אני אצטרך לעשות גם השוואה בין השוואה בין הדמויות/ הסיפור... לסיפור אחר מהתנ"ך או ממיתולוגיה אחרת (לא הרומית). אם אתם יכולים לעזור לי למצוא סיפור שאפשר להשוות איתו אני אודה לכם מאוד.

אררר.... אהבה בלתי אפשרית?

סיפור על תככים, משפחות מפורדות, משימות בלתי אפשריות ואהבה בלתי ממומשת? רומאו ויוליה כמובן....

Bartal j

New member
סתכלי יש מלא סיפורים על אהבה נכזבת

חחחח לא חסר תאמיני לי .. רומיאו ויוליה זה הכי קלאסי שיש ורומנטי.. אבל את יכולה גם לקחת את הסיפור של קלאופטרה ,שאיבדה את אהובה מרקו אנטוניו אחרי שמהאהבה הראשון קיסר נרצח והיא כמובן התאבדה מהכשת נחש .. או את הסיפור של התנכ"י שלנו הידוע על יעקוב שקיבל את לאה במרמה במקום את רחל אהובתו ונאלץ לעבוד עוד 7 שנים בשביל לקבל את רחל (זה סמל לאהבה כנה לדעתי ) את יכולה להתמקד בנקודת הראייה הנשית של פסיכה או של יוליה או של קלאופטרה למשל נגיד את לוקחת את יוליה ופסיכה... אז את יכולה למשל להשוות ככה: סתכלי למשל: רומיאו אהב מאוד את יוליה, הוא הוקסם מיופייה , למרות שהוא והיא בני שני משפחות אויבות , אבל הוא הסתכן ונפגש עימה בסתר מבלי שההורים שלהם ידעו מפני שהוא לא יכל לחיות בלעדיה ... גם קופידון שהיה אל התאהב בפסיכה היפה למורת רוחה של אימו האלה אפרודיטה שקנאה ביופייה של פסיכה ורצתה בכלל שבנה ישדך לפסיכה גבר כמוער , וגם קופידון נפגש עם אהובתו פסיכה בסתר ובלילות והסתכן בשביל האהבה למרות השוני במעמדות שלהם .. מהבחינה הנשית את יכולה להשוות: שיוליה אהבה מאוד את רומיאו והייתה מוכנה למות למענו והיא שתתה את "הרעל" במחשבה שכך תוכל לחמוק מנישואים עם גבר שלא אהבה אך רצה הגורל וזה ש"גילה" אותה היה דווקא רומיאו שלא ידע על התרמית ,ליבו נשבר כשהוא חשב שאהובתו מתה והסוף כבר ידוע אחרי שרומיאו התאבד פקחה יוליה את עינייה ראתה את המחזה המחריד והתאבדה בעצמה... גם פסיכה אהבה מאוד את קופידון ,אך בניגוד ליוליה היא בהתחלה לא סיכנה כלום למען האהבה שלה , כי יוליה שמעה לדברי רומיאו , ואילו פסיכה לא כבשה את סקרנותה ולמרות אזהרות אהובה בעת אחיותיה היא הציצה בו בשעה שישן וגילתה שאהובה הוא בעצם אל , ובעצם גרמה לכך שאהובה נטש אותה ואילו פסיכה המסכנה נדדה ימים ארוכים בדרכים כדי למצוא את אהובה שהלך, ועברה תלאות רבות עד שמצאה אותו. ואת יכולה גם לקחת את סיפור יעקוב ורחל: למשל כשיעקוב מצא את אהבת האמת שלו: רחל ,הוא לא נכנע ,הוא המשיך לעבוד עוד 7 שנים בשביל לקבל אותה מאביה שרימה אותו והביא לו לאישה את אחותה הבכורה לאה .. ובעצם זה די מתקשר למסעה של פסיכה למציאת קופידון אחרי שהוא נטש אותה כי הסיפור הזה הוא בעצם אלגוריה על החיפושים והחיבוטים שעובר האדם עד שהוא מוצא את ייעודו האמיתי ואהבתו האמיתית. ופה בעצם המסקנה שאם מצאת את האהבה האמיתית שלך אל תוותר עליה לא משנה מה יקרה (שוני מעמדות , סקרנות וכו,) כל אחד רוצה לאהוב ומעטים מוצאים אהבת אמת בחיים שלהם , ולכן זה קשה כשמאבדים אותה , תחשבי על הנקודה הזאת ותפתחי אותה פשוט אם בא לך.. קיצר זה רק כמה רעיונות לא ממש מעמיקים על רגל אחת ממש , מקווה שתצליחי העבודתך ושעזרתי לך.. בהצלחה בעבודה.. שלך: בר..

כמדומני...

שמו היה מארק אנטוני Mark Antony(באנגלית האות-A מבוטאת כמו התנועות צירה או סגול- אבל אני מניח שבלטינית שמו מבוטא דווקא עם פתח). בכל מקרה, נכון שאנטוני זה השם הכי מגניב שיש???
הו, ושמו המלא של מאהבה הראשון של קליאופטרה הוא יוליוס קיסר Julius Caesar (כמובן שבלטינית ה-J מבוטאת כ-י'...). אגב, התואר הרוסי המסורתי "צאר", והתואר הגרמני המסורתי "קייזר"- נגזרו שניהם מן התואר הרומי "קיסר"...

שמו לא היה מארק אנטוני (אנגלים, בע)

שמו היה מרקוס אנטוניוס.... האנגלים הפכו את זה למארק אנטוני... גועל נפש.....

סקיפי

New member
לא ולא

הסיומת אוס היא נפרדת, ובאה רק במקרים מסויימים. מארקוס ייכתב כשם עצם; מארקסי כשרוצים לציין שייות, וכו'.

Bartal j

New member
חחחח שמתילב שהתבלבלתי קצת אבל

באמת מארק אנטוני זה נשמע כזה עם סגנון אמריקאי מודרני יותר ,אולי בגלל השם מארק חחח ומרקוס נשמע כזה שונה אבל עם סגנון יותר אירופאי מיושן נראה לי , קיצר שני השמות יפים לדעתי .. בקשר לקיסר הדבר היחידי שזכרתי אתמול היה שקוראים לו CAESER סיזר או קיסר בעברית חחחח שכחתי גם מהיוליוס .. אבל חפיף..

למעלה