שאלה

ajax2003

New member
שאלה

יש לי דומיין מסויים ויש לי רשת שמחולקת להרבה lanים כל lan מחובר עם ראוטר ולכל ראוטר מוגדר net id למה כשאני נכנס לשכנים ברשת אני רואה רק את המחשבים בlan שלי ולא רואה את המחשבים מהlanים אחרים ? למרות ששני הlanים באותו דומיין. אפשר לסדר את שאני יוכל לראות את כל המחשבים משני net idים שונים דרך שכנים ברשת?

Teo Toriatt

New member
WINS

אני לא אוהב את השיטה אבל WINS כפול בשני חלקי הרשת עם סנכרון בניהם יפתור את הבעיה. אני לא אוהב את הפתרון כי הוא מעמיס על הרשת, אם זה דומיין של 2000 ומעלה הייתי הולך על DFS או פונה ישירות למחשב שאני מחפש באמצעות שם ו DNS.

ajax2003

New member
תשובה

אפשר לגשת למחשבים ישירות לפי שם המחשב שלהם... אבל אני רוצה שתופיע לי רשימה של כל המחשבים בדומיין בשכנים ברשת ולא יופיע לי רק המחשבים שנמצאים תחת הnet id שלי

ajax2003

New member
לא עניתי לי על השאלה...

אבל אני רוצה שתופיע לי רשימה של כל המחשבים בדומיין בשכנים ברשת ולא יופיע לי רק המחשבים שנמצאים תחת הnet id שלי... איך עושים את זה?

gaydahan

New member
אתה לא יודע למה ?

אתה יודע לקנפג ראוטרים ואתה לא יודע ששכנים ברשת עובד עם פרוטוקול netbios כלומר broadcast שמיןהסתם לא יעבור את הראוטר

SgSys

New member
חוץ מ WINS

אתה גם צריך לקבוע כמה מחשבים (בד"כ רק החזקים או השרתים) שיהיו ה - MASTER BROWSER שהם אוגרים בתוך הזיכרון שלהם את שמות כל המחשבים. ובכל שאר המחשבים (תחנות) ברשת לבטל את ה SERVICE הזה (זה גם עוזר להם לעבוד יותר מהר)

למעלה