שאלה

בן עמי

New member
שאלה

לפני כמה דקות הסתיימה השעה הראשונה של 'מה בוער' בגל"צ, והתחילו, כרגיל, הגי'נגלים שלפני חדשות. אבל היתה איזו תקלה והגינג'ל הראשון (פרסומת לתכנית המנוים של מפעל הפיס) "נתקע". ואז, במקום שיעברו מהר לג'ינגל הבא, התחיל שיר של אריאל זילבר (שיר קצר וחמוד שלא מושמע בדרך כלל, "מובטל בלוז", 2:15 דקות) שהסתיים בול על השנייה לחדשות של 10:00. שמחתי לשמוע את השיר (תמיד עדיפה מוסיקה על ג'ינגלים ופרסומות) אבל השאלה שלי אחרת. האם זה היה אלתור מולצח של הטכנאי או שזה המחשב שמשדר את הג'ינגלים? האם הכניסו למחשב הרבה שירים קצרים באורכים שונים בדיוק למקרה כזה שיש תקלה עם הגי'נגלים וצריך להכניס שיר שיסתיים בתזמון מושלם עם שעה עגולה? בכלל, איך עובד המחשב הזה של הג'ינגלים ועד כמה הוא גם עורך מוסיקלי? (אני מדבר על שידורי היום של גל"ץ, לא המערכות של שידורי הלילה הרצופים כמו גלגל"ץ).

תשובה... ../images/Emo13.gif

שאלה נפלאה. טכנאית גל"צ מיכל סורני ענתה עליה בשביל הפורום: "מה שלדעתי קרה זה שנתקע המגטון (מחשב שידור הזמרירים של גלי צה"ל)... ואז השיפטר (הקריין התורן האחראי על הכנסת השירים) הכניס שיר (תמיד יש להם שיר קצר מוכן למקרה של תקלות)... ובמקרה הוא הסתיים בדיוק בזמן החדשות... אם הוא לא היה מסתיים בדיוק בזמן אז היו מפיידים אותו..." הערה אישית שלי: פרטים נוספים על מחשב הזמרירים המשמש גם את גל"צ (המגטון) תוכל למצוא באתר הבית של החברה. בעיקרון, טכנאֶי המחשב של התחנות השונות מכניסים שירים, אפקטים, זמרירים ואותות שידור אליו, והשדרנים יכולים להשמיע שיר או כל קטע קולי אחר כרצונם כל אימת שירצו. עוד אופציה היא להפעיל את האופציה של "הפעלת שידור אוטומטי", המשמיע שירים ע"פ סגנון מסוים (עברי, לועזי, קצבי, 60' וכו'... בהתאם לשירים שהוכנסו למחשב) ברצף מסוים, תוך הכנסה אוטומטית של הג'ינגלים השונים המכוונים במחשב. רוב תחנות הרדיו בארץ משתמשות במגטון כתוכנת השידור הראשית במחשבים שלהן.

למעלה