שאלה

שאלה

אם "הנשר" אוכל את כל התודעות, ז"א שלפי דון חואן אין "הזדמנות שניה" בגלגולים הבאים - כי אין כזה דבר ("בגלגול הבא") והמוות הוא מוחלט! אם אין הזדמנות שניה (או לחילופין כך עלינו להרגיש ולפעול), אז עלינו לפעול בכל כוחינו ע"מ להגשים את עצמינו כלוחמים, אבל לכך דרוש "נגואל" ו"דון חואן" שאין לנו וגם לא יהיה (לפי מה שהבנתי, שושלתו הסתימה בקרלוס קסטנדה)...

התהוות

New member
הרבה מידע חסר לך. אין לך מספיק

חומר לעבוד איתו על-מנת לייצר הגיון שאכן "יעבוד".

אם חסר לי מידע - אנא הפני אותי

למקורות מתאימים לדעתך. מה ז"א "חומר לעבוד איתו"? את בטוחה שאת לא מצטטת משהו/מישהו ששמעת?

ומכל הלב - תודה על התיחסותך

את היחידה שהתיחסה - אמנם לא ברצינות
אבל התיחסת.

foxx

New member
תשובה

לפי דון חואן כנראה שאין הזדמנות שנייה ברגע שבאמת אמרת לא לנשר, אבל מצד שני יש הרבה סתירות ופרדוקסים בדברי דון חואן שהוא טוען שאנו לא מסוגלים להבין בגלל קשיחותה של נקודת המאסף שלנו, אז אין הזדמנות שנייה בגלגולים הבאים - זו הנחה שלך לפי ההיגיון שלך שנובע מהדברים שקראת, לאו דווקא זה מה שדון חואן באמת אומר. בכל מקרה, כדי ללכת בדרך החופש, אני אישית לא רוצה לקחת את הסיכון של מה שיהיה אחרי זה, ולכן בלי הרבה מחשבות על העתיד מנסה כמה שיותר ללכת בדרך, לא אומר שאני מוותר על הכל או עושה דברים בקיצוניות, אבל מנסה ללכת בדרך, להיות מודע לדרך בה אני הולך ושם לב שאני הולך בנתיב עם לב. איזה כיף, הזמנתי לפני חודש את גלגל הזמן באנגלית (קצת יקר כי באנגלית אבל לא נורא) ואחרי הרבה זמן שהם לא התקשרו אלי אני קפצתי אליהם והגיע אליהם הספר, ואז אמרתי שאם כבר אני אקנה עוד ספר (אני גם טס עוד מעט לתקופה) ואז הלכתי מטר וראיתי ב 35 שקל שזה מאוד זול את מעברים קסומים באנגלית :>

כדי לבחון "סתירות"

בדברי דון חואן מטוס צריך לקחת בחשבון שקרלוס קסטנדה כתב את ספריו במצבי תודעה שונים. המקום שממנו הוא כותב את מתנת הנשר הוא מקום אחר ממקום כתיבתו את הספרים המוקדמים שלו. לכן, אני לא מחפש סתירות אלא להבין את מה שנכתב. אני לא מצאתי איזכורים לדרך המיועדת ל"אנשים רגילים" (מלבד מעברים קסומים - וזו לא דרך אלא טכניקה) להפך! במס' מקומות במיוחד בגלגל הזמן (ספר מאוחר) ומתנת הנשר (כנ"ל) לא מדובר על דרך הפתוחה לכולם, מסופר במתנת הנשר על הקושי העצום לגבש קבוצה וזאת ע"י רואים, לוחמים ויוקשים מיומנים המונהגים ע"י נגואל ועל כולם נכפתה ראיית הנשר. דון חואן לא מדבר על גלגולים הוא מדבר על כך שהחידלון מצפה לכולם מלבד... אני מסופק אם ניתן לממש בכלל את דרך הלוחמים ללא מורה מתאים (מהאסכולה) שככל הידוע לנו לא קיים. הספרים מעניינים במיוחד אבל האם יש להם השלכות מעשיות? כאשר קרלוס בגלגל הזמן מדבר על הרצון של השמנים של מקסיקו העתיקה ועל כך שנמשך לאותו עולם בעל כורחו - אם אני אמשך לאותו עולם - האם יש לזה משמעות לגבי? לי אין נגואל! קרלוס היה נגואל! היו לו את החבורה שהרכיב עבורו דון חואן, מה זה מותיר לנו האנשים הפשוטים. גם אם הייתי "רואה" שיודע שהוא "רואה" זה לא היה עוזר! הרכב החבורה הוא הכרח ומהווה מ-פ-ה שעוקפת את הנשר! לא ידועה דרך אחרת לעקוף אותו! זאת השאלה שלי, לא סתירות וסתירות לכאורה. זה נחמד מאד להתעסק עם חלימה ומסעות של הגוף השני - אבל לאן זה מוביל? נתיב עם לב זה באמת נחמד. אל תשכח, בסוף מחכה לך הנשר. אני מקווה שאני לא מצטייר כמזלזל. - נראה לך שתפגוש מישהו שיטפח לך בין השכמות ויזיז לך את נקודת המאסף אל הקשב השני?

charlila

New member
רוצה קישור למישהו שמציג עצמו כנגואל

בפועל המחפש חניכים, וממבט ראשון לא נראה פארש?

תשובה

"אם "הנשר" אוכל את כל התודעות" נו, באמת, בינינו... תסתכל לי בעיניים, אתה באמת מאמין בשטויות האלה? "הנשר אוכל את כל התודעות"... חה חה חה...
אולי החתול אכל את כל התודעות?
"ז"א שלפי דון חואן אין "הזדמנות שניה" בגלגולים הבאים - כי אין כזה דבר ("בגלגול הבא") והמוות הוא מוחלט!" אני מבין שאתה מגלגל לך מחשבות נחמדות. "אם... אז..." מחשב ביולוגי חביב יש לנו כאן, הא?
גם אני אוהב להשתמש בו לפעמים. הוא יודע לחבר כל מיני דברים אחד לשני ולהגיד דברים שמעניינים מחשבים אחרים הדומים לו, בתנאי שהתוכנות השונות מצליחות לקיים ביניהן סוג זה של תקשורת. "אם אין הזדמנות שניה (או לחילופין כך עלינו להרגיש ולפעול), אז עלינו לפעול בכל כוחינו ע"מ להגשים את עצמינו כלוחמים, אבל לכך דרוש "נגואל" ו"דון חואן" שאין לנו וגם לא יהיה (לפי מה שהבנתי, שושלתו הסתימה בקרלוס קסטנדה)..." חה חה חה...
תודה שזה מצחיק מאוד...

למעלה