שאלה!

gazon

New member
שאלה!

מישהו מכיר אתר של נחשים שבו יש תמונות של כל הנחשים בארץ ושהאתר יוכל לעזור לי לזהות נחשים בטבע?

Rea Livny

New member
כנס

אני מצרף קישור לאתר של יונתן..אני לא יודע אם יש באתר את כל הנחשים אבל יש שם די הרבה. בהצלחה!

oren 1977

New member
יש אתר נוסף?

גם אני מחפש נחש מסויים והוא לא נמצא שם...

oren 1977

New member
זה בדיוק מה שאני רוצה לדעת....

תפשתי אותו ואני לא יודע מאיזה סוג הוא.

gaichuk

New member
בעיה...

הזיהוי יכול לקרות בשתי דרכים. אחת,אתה מצלם ושולח תמונה.זיהוי ודאי ומהיר. שתיים,אתה מתאר ואנחנו מנסים לשער כמיטב יכולתנו. זיהוי אפשרי אבל לא בטוח. בכל מקרה,אתה מחזיק בנחש שאתה לא מכיר,אולי הוא מסוכן ואולי הוא לא. דבר אחד בטוח וזה שהוא חיה מוגנת. כל הנחשים בארץ ולמעשה כל הזוחלים מוגנים על פי חוק ותפיסה,לכידה,החזקה ואפילו משחק בנבלה של נחש-אסורה. מה שאתה צריך לעשות זה לשחרר אותו במקום שמצאת אותו ולעזוב אותו לנפשו... אבל,תן קצת פרטים על הנחש. הראש רחב מהצואר? רק הראש שחור? הטבעות עבות או צרות? הקשקשים חופפים או רועפים אחד על השני? הוא תוקפני? נושף? מנסה לנשוך? דק וארוך?שמן? איטי?מהיר? מתי תפסת אותו? ביום? בלילה? על שיח ? על הכביש? כל פרט שתיתן יכול לעזור. תמונה הכי טוב...

oren 1977

New member
אז ככה:

דבר ראשון הנחש כבר שוחרר. אני עובד ליד באר שבע באיזור ששומם מסביב ולכן יוצא לי לתפוס כאלה מידי פעם. הנחש היה באורך של כ-90 ס"מ (לרוב אני רואה קצרים יותר), בעובי של כ-2 ס"מ, צבע גוף אפור בהיר/חום בהיר, כל 5 ס"מ יש פס דק המקיף אותו בצבע חום, הראש רחב מהגוף (משולש) ובצבע שחור. הוא לא היה כ"כ תוקפני אבל בהחלט נושף. תפסתי אותו בלילה על הגדר המקיפה את המקום שבו אני עובד. יצא לי כבר לראות/לתפוש כמה כאלה ותמיד זה היה על הגדר בלילה. אל דאגה, אני (לצערי) כבר לא ילד ולא מזיק בהם. אני רק תופס, מתפעל ומשחרר. תודה.

naja

New member
התאור מזכיר עין חתול חברבר.

אבל הם לא מגיעים לגדלים האלה. יש תמונות של אחד כזה באחד השירשורים בדף הזה או הדף הקודם.

oren 1977

New member
ראיתי תמונה וזה לא דומה

לא מצאתי בשרשורים אבל מצאתי תמונה באחד האתרים וזה לא דומה. הנחש המדובר בהיר יותר, הפסים שלו מעטים, בהירים ודקים יותר, והראש שחור לגמרי ורחב.

יתכן ומדובר על עין חתול אפור

קרוב של החברבר רק שאצלו הכתמים דוהים עם הזמן והגוף בצבע חום בהיר ורק הראש נשאר שחור. יתכן ויש פרטים להם נשארת טיפה דוגמא.

Nailicq

New member
התאור ללא ספק של עין-חתול אפור

העם הוא נראה כך:

Nailicq

New member
ידידי

כבר אמרתי, מאות תמונותף אמור מה ועם יש תקבל...

למעלה