שאלה

שאלה

קורס חובשים צבאי.... מתקשר איכשהו לקורס חובשים במד"א? הבדלים? דמיון? סמכויות?

New member
תשובה

קורס חובשים צבאי דומה במעורפל לקורס חובשים במד"א. הדימיון בין הקורסים הוא ששניהם מבוססים ע"פ אותם סכמות בינלאומיות ששונו בשביל להתאים למצב בארץ\בשדה הקרב. ההבדלים העיקריים הם שינויים קטנים (ויש שיגידו קריטיים) בסכמות שמלמדים, במשך הקורס ובכך שבקורס חובשים מכשירים חובש להיות גם עוזר לרופא בשגרה ככה שמלמדים הרבה חומר שמשמש בשגרה ולא נלמד במד"א. מכך, הסמכויות של החובש הצבאי מורחבות יותר והן כוללות מתן מספר קטן של תרופות ע"פ שיקולים עצמיים, מתן של תרופות באופנים שונים בהוראת רופא, שאיבת דם וכו'. הצבא לא ממש מכיר בהכשרה של מד"א ומד"א מכיר חלקית בהכשרה של הצבא (בעיקרון חובשים צבאיים יכולים להתנדב במד"א ללא הכשרה נוספת אך השאיפה היא להעביר אותם קורס חובשים של מד"א בהקדם). אבירם.

לפי דבריך

אני יכולה לגשת לתחנת מד"א הקרובה, להגיד שעברתי קורס חובשים צבאי (לפני כחצי שנה ואני משרתת כחובשת כעת...) ואני אוכל להתחיל להתנדב ללא צורך בהכשרה נוספת?

amitp

New member
שלום לך

וברוך הבא

amitp

New member
כן, אבל

קודם כל שלום
עכשיו לגבי האבל, זה נכון שאת יכולה פשוט לגשת לתחנת מד"א הקרובה (בשאיפה תחנת מוקד), לדבר עם רכז המתנדבים ולהתחיל להתנדב ללא הכשרה נוספת (צריך לשלם ביטוח ולמלא קצת טופסולוגיה, אבל חוץ מזה לא יותר מדי), אבל אני ממליץ לך בחום לבקש ממתנדב ותיק שיחנוך אותך טיפה או שלפחות יסביר לך קצת על צורת העבודה ומי נגד מי (מנסיון, גם אני התחלתי ככה). עשדי לעשות את החיים קצת יותר קלים ולחסוך קצת פאדיחות בהתחלה
וחוץ מזה, שיהיה בהצלחה.. לאיזה איזור את מצטרפת?

אוקיי...../images/Emo4.gif

אני מב"ש ויש לנו כאן תחנת מוקד.... אני עדיין בצבא, ושבוע שעבר היה לי "שבוע השתלמות נט"ן" למי שלא מכיר זה שבוע שמארגנים לנו מהבסיס, כל חובש יוצא כל שבוע לתחנת מד"א אחרת בארץ. אז בשבוע שלי אמרו לי שמד"א לא מכירים בקורס הזה..... מה שכן, הרבה בתחנה התלהבו מהקורס הצבאי ורצו לדעת עליו יותר ואיך מתקבלים ושאר ירקות. אבל אם אתה אומר, שאני יכולה לגשת ולהתנדב בלי הכשרה נוספת, אז אני ממש שמחה, כח זה חוסך לי זמן....

כעקרון

ההשתלמות שעברת היא השתלמות צבאית ואין היא מהווה הכשרה במד"א בכל מקרה אם את רוצה להתנדב יש אפשרות, תלוי בנוהלי אותה תחנה רק לידע כללי את לא תוכרי כחובשת אלא במע"ר בכיר ככה שאם אי פעם תרצי להיות מוכרת כחובשת או לעשות קורס נהגים תצטרכי לעבור קורס חובשים של מד"א

תוכלי אולי להיגד לי

מה ההבדל בין מע"ר בכיר לחובש בסמכויות? איך הולכים התפקידים במד"א? מע"ר מע"ר בכיר (?) חובש חובש בכיר (?) פאראמדיק?

meijin007

New member
ההבדל

ההבדל הוא בסמכות להיות ראש צוות, ו"לפקד" על צוותים אחרים. בנוסף, בשביל לעשות קורס נהגי אמבולנס, חובה להיות חובש לפחות. ואכן זה הסדר של התפקידים, רק שכחת רופא

תשובה

מדא לא מקבל חובשים שסימו קורס חובשים צבאים! וגם זה לא כל כך כיף להיות במדא אולי רק בהתחלה ! אתה בסך הכל הסבל של הנהג

amitp

New member
תיקון לתשובה

שלום לך מד"א מקבל חובשים שסיימו קורס חובשים צבאי (אני התחלתי ככה במד"א, ועוד הרבה אחרים), למרות שכמו שכתבו קודם - לא בתור חובשי רפואת חירום אלא בתור מע"רים בכירים. לגבי עד כמה זה כיף להתנדב במד"א אני מניח שזה נורא אישי. אני מבין שאתה לא כל כך נהנית אבל יש הרבה שכן. לגבי העובדה שאתה מרגיש כסבל של הנהג - זה לא אמור להיות המצב. מה שכן, מקסימום תעשה קורס נהגים ותהיה הסבל של עצמך...

עמית, בנוגע למערי"ם בכירים

הם רשאים להחדיר עירוי באמבולנס רגיל? ואני מתכוון למערי"ם הבכירים של מדא ולחובשים הצבאים שהוכתרו בתואר הזה.

zurk

New member
מע"ר בכיר??...

כמדריכה במח' ההדרכה בשנים האחרונות,לא זכור לי קורס מע"רים בכירים...מה זאת החיה הזאת? האם הכוונה היא למע"ר בוגר?כזה שעבר את גיל 18? האם הכוונה היא לקורס חובשים בכירים?כי זה בהחלט לא מע"ר.. כל מוסמך קורס 60,44,88 הוא מע"ר (ישנם שיסווגו קורס 88 כחובש מלווה-למרות שחובשים מלווים היום עושים קורס נהגים ללא השתלמות נהיגה). אז מה זה מע"ר בכיר?

amitp

New member
מע"ר בכיר

זה קורס 88 (או קורס מגיש עזרה ראשונה לבוגרים) ונכון, לא כל כך מעבירים אותו מכיוון שבדרך כלל מעדיפים להעביר כבר קורס נהגים. מע"רים בכירים רשאים להחדיר עירוי במהלך משמרת. עד כמה שידוע לי זה צריך להיות בנוכחות חובש/נהג אמבולנס ומעלה.

EMT D

New member
יקירתי ממחלקת הדרכה

עד לפני כשנתיים היה קיים קורס 88 שעות שנחשב בתואר מע"ר בכיר סמכויותיו הינם מע"ר בעל סמכות עירוי תחת פיקוח הנהג כיום מע"ר בכיר עבר לשידרוג של חובש מלווה כלומר כל בוגר שרוצה לעבור היום קורס ולהתנדב במד"א חייב לעבור קורס חובשי רפואת חירום גם אם אין לו רשיון נהיגה או לא עומד בקריטריונים של נהיגה באמבולנס ואז הוא מוסמך כחובש מלווה . ישנם כל מיני ורייציות ומוטציות של השלמות למינייהם באיזורים שונים כביכול לרמת 88 אבל למיטב ידיעתי כבר לא קיים. שמעון

zurk

New member
ידוע ידוע...

יקירי EMTD אם היית קורא את המסר עד סופו-היית מבין שמה שאתה כתבת בתשובתך הינו שכתוב של תשובתי... אכן אמרתי כי אין היום דבר כזה הנקרא מע"ר בכיר וכי היום נדרשים לעשות קורס נהגים.. המילה "בכיר" היחידה המופיעה על תעודות המונפקות ע"י מד"א היא בתעודת חובש בכיר. באשר לסמכויותיו של המע"ר הבכיר:אם השאלה הקריטית היא האם מותר לו להחדיר עירוי..כן -תחת הקריטריונים הידועים(מרחק נסיעה,מצב החולה וכו...) חוץ מזה-יום טוב שיהיה..

EMT D

New member
אמנם נכון

אבל קראתי את ההודעה שלך עד הסוף ואני מצטט: " אני מדריכה במחלקת הדרכה הרבה שנים ומעולם לא שמעתי על קורס 88 " עד לשנת 2002 עדיין היו מעבירים את הקרוסי בוגרים שלא נוהגים ומגדירים אותם 88 גם במתנדבים וגם במחלקת הדרכה

EMT D

New member
סליחה תיקון

את קורס 88 היו מגדירים כמע"ר בכיר

zurk

New member
ציטוט?

זהו הקץ להתנגחויות... אבל אם לצטט אז לצטט נכון... לא שמעתי על קורס מע"ר בכיר.זה מה שנכתב. קורס 88 הועבר על ידי פעמים רבות,אך לא קוראים לו קורס מע"ר בכיר,לכן תהיתי.. עד הפעם הבאה-יום טוב ידידי.

למעלה