כן.
במבחן הראשון לא ממש למדתי הרבה (באותה שנה הכניסו לי חיבור לאינטרנט בבית, אז פסיכומטרי לא היה בראש שלי). אז לקחתי קורס שוב ושיפרתי בהמון המון נק'. כשאנשים אומרים "חרשתי" הם לא תמיד מתכוונים לאותו הדבר. ללמוד למבחן לבד זה דיי קשה, כי לא יודעים מה החשיבות של כל פיסת חומר, מה ללמוד קודם ואיך. אם אתה עושה קורס, כל ה"חרישה" היא הכנת כל שיעורי הבית (גם אם לא תמיד תספיק את כולם, חשבו שתהיה פחות או יותר באותו level עם שאר הכיתה בשיעורי-בית). זה הרבה פחות קשה כשמכוונים אותך במדויק איך לחרוש. אם אתה עושה את כל שיעורי הבית, אתה כמעט מכוסה לגמרי. מדהים כמה שאתה לומד מהטעויות. וגם השאלות בפסיכו' בד"כ דומות/זהות לאלו שתירגלת כבר. אחרי שעוברים את השלב הזה ומגיעים קרוב לקו הסיום, חשוב לדמות מבחן בתנאים ובאווירה של הפסיכומטרי עצמו. אתה חייב להסתגר בחדר שקט, רצוי באותה שעה שבה קבעו לך את הפסיכו', עם שעון שמצלצל כל 25 דקות. אם אתה קם לשירותים באמצע, זה על חשבון הזמן שלך. תפתור 5 מבחן לדוגמא, ותבוא לפסיכומטרי הרבה פחות שוקיסט. זה נשמע לך זניח, אבל הקטע הזה עזר לי מאוד להתגבר על הלחץ. תראה, המבחן עצמו לא קשה ביחס לבגרויות שכבר עשית, אם אתה בא מוכן. החיסרון היחיד זה המיעוט היחסי של הזמן. כמה שתתרגל יותר, ככה זמני הפיתרון שלך יתקצרו, ותוכל לעצבן את ה"דודות" כשתצא באמצע המבחן לשירותים מלא פעמים, כי פתרת הכל ויש לך מלא זמן. נ.ב. לגבי אנגלית, אני בספק אם הקורס יכול לעזור בהרבה במידה והאנגלית שלך חלשה. לזה יש רק פיתרון אחד (ואת זה יגידו לך גם בקורס עצמו): לקרוא ספר. קח אחד שלא יהיה לך קשה מידי, אבל גם שיהיה עבה מספיק. אחרי ספר 1 מלא מהירות הקריאה שלך תשתפר בהרבה. תתקין "בבילון" על המחשב ותפרש לעצמך מילים לא ברורות.