שאלה

עידוק

New member
שאלה

האם יש סיכוי 'לאלף' תוכי לא מוחתם? לא לדברים מסובכים אלא לעלות על היד וכו' דבר נוסף, האם תוכי לא מוחתם, יכול להפוך לחברותי באופן ביתי, כלומר אני אהיה איתן המון, ואז הוא יתחב אלי,יעלה עלי, וכאלה, או שהוא לא יתייחס אלי בכלל? והאם הוא יתקוף שאני מנסה לדעת בו? [3 שאלות-לאלף,להפוך אותו לחברותי,יתקוף] תודה רבה, אני חייב לכם כ"כ הרבה על המידע, אתם פורום מדהים!!!

רואי

New member
אז ככה

סיכוי תמיד יש, אבל הוא אף פעם לא יגיע לרמה של תוכי שהוא באמת האכלת יד לכל היותר יהיה אפשר לגעת בו קצת.. אבל אני מדגיש- חבל על המאמץ ועל עוגמת הנפש שתגרם לך ולתוכי, רחוק לא תגיע עם תוכי כזה והכי טוב זה להוסיף עוד כמה שקלים ולקנות תוכי האכלת יד. לגבי השאלה אם הוא יתקוף אותך- זה תלוי בסוג התוכי ובאופי שלו, אבל ברור שאם הוא פראי ותנסה לתפוס אותו אז כנראה שהוא ינשך אותך

עידוק

New member
ידוע לך כמה זה ה'כמה שקלים'?

אני מעוניין לקנות בערך 5-6 תוכונים, ידוע לי שכל אחד עולה בערך 30 ש"ח, כמה עולה אחד שהוא האכלת יד? ואפשר לשלב? כלומר לקנות נגיד 4 שהם רגילים ועוד 2 האכלת יד, ולשים אותם ביחד באותו כלוב?

174M4R

New member
תשובות + סיפור קטן

תוכון האכלת יד עולה בין 50 ל 100 אני יכול לתת לך אתר שמוכרים שם ב 60. אם אתה קונה תוכי האכלת יד לא רצוי לשים אותו ביחד עם עוד תוכי האכלת יד ובטח שלא עם תוכים פראיים כי אז ההחתמה שלהם תהיה פחות טובה והוא יקשר יותר אלייהם מאשר אלייך. תוכון לא פראי עולה 25... יש לי סיפור קטן בשבלך: לפני שקניתי את הקוקטייל שלי.. זה היה לפני בערך חודש... היה לי בחדר תוכון פראי שכל שאר התוכונים ניקרו.. אז לקחנו אותו אליי לחדר... ביום הראשון שהוא היה אצלי הכנסתי את היד ללטף אותו וכמובן שהוא לא נתן לי... ככה כל יום הייתי מכניס את היד לתוך הכלוב למשך 10 דקות בערך וכעבור 5 ימים הוא עלה לי על היד... יכלתי ללטף אותו והכל.. כמובן שהכל היה בתוך הכלוב! ולא בחוץ! וזהו... כמובן שזה לא היה כמו תוכי מוחתם אבל זה ממש לא היה כמו תוכי פראי.

עידוק

New member
האם זה אפשרי גם בכלוב ענק

שבו יהיה לו איפה לברוח, אני אכנס לתוך הכלוב ואחרי כמה ימים שבועות חודשים הוא יתרגל אלי ויתן לי ללטף אותו? זה אפשרי? או שזה לא יעבדו במקום שיש לו לאן לברוח ויש עוד תוכים

174M4R

New member
לא נראה לי שיעבוד

תיקנה אחד מוחתם וזהו.. 60 שקל...

עידוק

New member
אבל

זה יהיה בזבוז בכלוב כזה גדול לשים רק אחד, לא נורא, אני אסתדר גם אם הם לא יתנו לי לגעת בהם... תושה רבה רבה על כל התשובות, זה יעזור לי מאוד מאוד...

174M4R

New member
מי אמר?

לא שמעתי על הרבה אנשים ששמים תוכונים האכלת יד בכלוב גדול בחצר... בחצר שמים תוכים פראיים (בדרך כלל) תוכי האכלת יד שמים בתוך הבית בכלוב שמתאים לו.. זה לא צריך להיות כלוב ענק ביגלל שהוא מחוץ לכלוב כל היום.. רק בלילה הוא בכלוב... בבקשה

עידוק

New member
אני יודע

אני מתכוון לשים תוכים פראיים, ונראה לאן זה יתקדם, הם לא אמורים להיות פראיים מאוד, שמתקיפים וכאלה, אבל שסתם יעופו מסביב, אולי יום אחד הם יתנו לי לגעת בהם תודה שוב

174M4R

New member
פראי זה פראי...

כשאומרים על תוכון שהוא פראי לא מתכוונים שהוא קניבל או עבריין... אתה יכול אולי כשיהיו לך גוזלים של התוכונים להחתים אחד...

עידוק

New member
חשבתי על זה,

אבל לעשות את זה לבד זה יותר מידי קשה מסובך ומסוכן [אם ה לא מסתדר, ואני מחזיר אותו לאמא שלו, היא לא תטפל בו, לא?], ולקחת למישהוא שיעשה את זה, זה מיותר כי גם ככה זה יהרס אחרי קצת זמן...

174M4R

New member
כך גם אני חשבתי....

בשבועות האחרונים החלטתי שמכיוון שבחודשיים האחרונים אני מתעניין בתוכים יותר מאיי פעם החלטתי שמכיוון שבימיי לימודים אני לא יכול להחתים תוכון בגלל שצריך להאכיל אותו כל 4 שעות ואני בבצפר... אז בחופש הבא אני יבנה עוד 2 כלובים לרביה וישים זוג תוכונים בכל כלוב ואני יקח 2 תוכונים ואני ינסה להחתים אותם... אני אשמח אם תגידו לי: 1. יש גיל מסוים של גוזל של תוכון שבוא אפשר לא להאכיל 6 שעות ועדיין יהיה אפשר להחתים טוב? 2. עדיין לא ניגמרה עונת הרביה? בין אילו תאריכים היא חלה? תודה

ran 15

New member
תשמע ..תראה...

תוכונים פרסונטות לאב בירדס קוקוטילים וכל הקטנים הדומים לזה... אני אישית אילפתי בייחד עם ההרוים ז"א כל יום פעמיים אוכל בנוסךלהורים.. אני מוציא אותם משחק איתם מאכיל אותם מחזיר להורים וככה עד שהם גמולים ומרחיקים אותםמההרוים..מניסיון של שני סוגי האילוף אלה שגודלים יחד עם ההורים פשוט רגועים יותר!...שמנים יותר יפים יותר. ושבתבין הייתי קם בלילות להשלים ללוכים שלי אוכל ...נרי כל שש שעות מגיל שבועיים וחצי. בקיוצר תאלף יחד עם ההורים וגל להתחלה זה תמיד טוב נניח לא הבאת לו מספיק אוכל??...מבין? ובקשר לזה שההורים לא מקבלים כלום עם רחשלאדם..זה בולשיט כל הכלוב שלהם זה ריח אחד גדול של אדם ואתה תראה ההורים מתרגלים שאתה מכניסאת היד הם הולכים לפינה מסוימת מחכים לגוזלים לחזור וזהו אפילולא משתוללים... בקרוב אני אעלה תמונות של הגוזלים החמודים שלי שלהלאב בירדס... ודרך אגב יש פה אנשים שקנו בערךלפני שנתיים קוקוטילים אפורים מאולפים מקניון החיות בעכו???..אם כן הייתי רוצה לדעת מה עם התוכי ואיך הוא היום כי זה אילוף שלי ומעניין אותי אם הם נשמרו.....(סוג של נצל"ש)

אלTK

New member
מה עם תוכונים ?

האם זה בדוק גם בתוכונים? 2. מאיזה גיל התחלת להאכיל יחד עם האמא?

ran 15

New member
מגיל שבוע וחצי שבועיים...

הם יוצאים לפי דעתי הרבה יותר רגועים וחמודים מניסיון עם שתי הדרכים.בקרוב תמונות של הפרויקטים האחונים שלי ושל האמא הלאבבירדסית... וכן זה עובד!...

ואם היית ממשיך...

גם היית יכול להוציא אותו מהכלוב והכל והוא היה יכול להיות בדיוק כמו תוכון מוחתם! מנסיון....

למעלה