דיי נמאס לי
אז כמה הבהרות: אם חורשים כמו לא יודע מה, לא רואים אור במשך חצי שנה רק לומדים ויושבים וחורשים אפשר להוציא את המקסימום שבך. כמובן שאפחד (נו בעצם יש מעטים, תוכלי למצוא בפורום זה
) לא ממש עושה את זה, וכולם לומדים ברמה הסבירה שתאפשר להם לחיות. עכשיו אחד הפקטורים החשובים בבחינה הוא לא אחר מאשר מזל, מאחר ובבחינה הפותחת לא ניחשת את השאלות שלא ידעת, וגם אתה לא יודע שיטות, אז אני מאמין שתוכל לשפר ב150 נקודות בקלות. אבל מה הבעיה, שהבחינה היא עם שאלות שונות, אמנם אולי אתה תתקל בדברים דומים בספרים, אבל אי אפשר להשוות ללחץ ולאווירה בבחינה. עכשיו המבחן פתיחה הזה לא מלמד שום כלום על הבן אדם ועל התוצאה האמתית שלו, כמו מבחן הפסיכומטרי עצמו, אבל זה כבר נושא אחר. נגיד קיבלתי 10 אחוז בבחינה, עדיין יש אפשרות שאני אקבל 800, כי בראסמי מי זוכר חילוק ארוך ומי יפתור בעיות בגיאומטריה בדקה. אבל לומדים שיטות, מתאמנים וכמו בספורט גם בזה משתפרים אם מתמידים. אמנם אני חייב לציין שפקטור המזל הוא פקטור מאוד משעומתי, בבחינה א' את תוכלי להוציא בהרבה יותר גבוה מבחינה ב' ששינהם היו באותו תאריך. ואפילו התחושות בטן שלך אם זה א' או ב' תלויים בהרבה גורמים.