שאלה....

Illithid

New member
אל תהיה כל כך אגרסיבי

אתה מאוד מתלונן על הנימוסים שלי... כן, אולי נעלבת מההודעה ההיא שלי בקשר לפיצול אישיות. אני התנצלתי יפה ובכנות, ואני לא רואה שום סיבה שתגרום לך לא לקבל אותה (בעיקר כי הכוונה לא היתה רעה) עכשיו, אם אתה כל כך רוצה דיון יפה ומתורבת, בוא נסכים שגם אני וגם אתה נכתוב עם יותר כבוד אחד לשני. מוסכם? עכשיו אני אצטט כמה דברים. 1."אי אפשר סתם לעשות איתו שלב נזק אחד למעלה בלי להגדיל אותו". ציטוט זה הוא מההודעה הראשונה בתגובה ללוחם שהצעתי למעלה. 2."כל מה שאני אומר, זה שאי אפשר להגדיל נזק של נשק סתם ככה כי הוספתם איזה פיט. זהו." זה מה שאני אמרתי בהודעה שקדמה לזאת 3. "אנחנו יודעים מה אתה מציג ומה אתה לא מציג. פשוט לא מסכימים" ציטוט מההודעה שזאת מגיבה אליה. מה שאני רואה זה חוסר הקשבה והבנה, ולדעתי זו הסיבה היחידה שבגללה אנשים ממשיכים להגיב להודעות כאן (כן, וזה גם מאוד משעשע לראות אנשים מתווכחים... אז אולי גם זה) אני אסכם חלק מהנקודות שניסיתי להגיע אליהם, וכולם מוזמנים לענות ולהגיב. 1. הגדלת נזק של נשק כאילו הוא עלה בגודל, מבלי שהוא הועלה בגודל, יכולה להוציא משחק מאיזון. 2.לדעתי כמה מהפרוסטיג'ים והמקצועות במדריך השלם ללוחמה יכולים להיות משומשים לרעה במידה גדולה יותר מדמויות בספרי המקור. 3. לדעתי כמה מהפיטים (כמו monkey grip למשל) יכולים להוציא את המשחק מאיזון אם שכחתי משהו הוא בוודאי יופיע בהודעות הבאות שלי.

Ferenheit

New member
תגובה עניינית

1. היא לא מאוזנת, אבל יש הבדל בין זה לבין "להוציא משחק מאיזון". גם אם זה נראה בעיניך רק ניטפוק - זכור שזה לא משהמגדיר השלם ללוחמה קבע. הוא לא קבע שאתה יכול לקחת כל נשק וליצור לו גירסה משופרת אקזוטית. הוא נתן אפשרויות ספציפיות. זה לא אומר שאתה יכול לפמפם כל נשק שבא לך על אותו עיקרון. זה לא "יוצר תקדים". 2. נכון. זה נכון לגבי כל ספר שיוצא אחרי ספרי המקור. באופן כללי, יש עליה מתונה ואיטית למדי ברמת העוצמה של המשחק. שילוב של ספרים של כותבים שונים מחברות שונות הוא הסיכון האמיתי של יצירת דמויות אובר-עוצמתיות (אם אתה רוצה דוגמאות באמת מופרעות אפשר לטפל בזה). 3. מונקי גריפ לדעתי מאוזן היטב. נעשה לו גם פלייטסטינג רציני. מונקי גריפ נותן לדמות בינונית להשתמש בנזק גדול ביד אחת. הוא בוודאי היה לא מאוזן אם היית יכול להחזיק בעזרתו נשק ענק בשתי ידיים - אבל זה לא משהו שהוא מאפשר.

Illithid

New member
אני מאמין שהגענו להסכמה

הגענו למצב שכל אחד הביע את דעתו בקיצור וביעילות. יותר מזה כבר לא יהיה (אני לא חושב שיש לי זכות או סיבה לנסות להשפיע על הדעה הבסיסית שלך) מזל טוב לכולנו

Ferenheit

New member
זה לא ממש דיון

לא יודע מה איתך, אבל אני רוצה להקשיב להערות והתייחסות לגבי הדיעה "הבסיסית" שלי. התגובה שלי הייתה מבוססת על עובדות, למיטב ידיעתי, ופחות על העדפה אישית. אם בזה נגמר הדיון מבחינתך, בהצהרת עמדות, אז שיבושם לך.

Illithid

New member
יאללה נעבור נקודה נקודה.

נתחיל עם hexblade. נעבור על היכולות שמפריעות לי לפי הסדר (ואחת בכל פעם) 1. mettle (ציטוט מהספר): "at 3rd level and higher, a hexblade can resist magical and unusual attacks with great willpower or fortitude. if he makes a succesful will or fortitude save against an attack that normally would have a lesser affects on a succesful save (such as any spell with a saving throw entry of will half or fortitude partial), he instead completely negates the effect. an unconscious or sleeping hexblade does not gain the benefit of mettle" היכולת מזכירה את היכולת evasion ש"נוכל" (באמת שאני מנסה להתרגל לעברית) מקבל ברמה שניה. בנוסף לכך, הוא מקבל את אותו היתרון גם בזריקות fortitude(איך מתרגמים לעברית fortitude?) עם המחיר של עוד רמה. דעתי היא שדמות עם בונוס התקפה בסיסי של לוחם, קסמים ונקודות פגיעה (תקנו אותי על טעויות בתרגום) של פלאדין ויכולות מיוחדות אחרות טובות למדי, לא צריך לקבל בונוס גבוהה משל נוכל (בלי קסמים, זורק ק6 לנקודות פגיעה ובונוס התקפה בינוני) ביכולת המיוחדת הזאת.

Ferenheit

New member
מצוין

אם אני לא טועה אנחנו מכירים את METTLE עוד מימי DEFENDERS OF THE FAITH כיכולת מקצוע של הטמפלר. בכל מקרה, זכור שיש הרבה פחות השפעות לחשים עם הצלות קשיחות או רצון שבכלל יש להן השפעה כלשהי בכישלון בהצלה. METTLE, לדעתי שווה ערך ל-EVASION ביעילות שלו, ולא עולה עליו. כמובן שיש להתחשב בשיקולים כללים אחרים כמו תוספי ההצלה וכו' בנוסף - זכור שלהקסבלייד יש 2 תכונות לפמפם לניצול מירבי ולא אחת. מה דעתך?

Illithid

New member
דעתי

גם אם mettle שווה ערך לevasion, זה עדיין יהיה מעט מחוץ לאיזון. כל העוצמה שיש במקצוע הנוכל נובעת מהיכולות המיוחדות שלו (ומכמות הskill points), והתשלום על היכולות האלו הוא הhit die והbase attack bonus הנמוכים יחסית. זה פשוט לא נראה מאוזן שדמות עם איפיונים של לוחם חזק (ובעל יכולת הטלת קסמים) תקבל גישה ליכולות האלו ברמה נמוכה כל כך. לדעתי ההקסבלייד צריך לקבל את היכולת ברמות גבוהות יותר, או בכלל לא (כמובן שאז צריכה לבוא יכולת אחרת במקום... וזה כבר מתחיל לסבך את כל העניין)

Ferenheit

New member
אבל

להקסבלייד יש הצלות קשיחות נמוכה שמקזזת לפחות במשהו את העניין. במקום להשוות אוו ללוחם הייתי משווה אותו לסייר. יש לו לחשים בדרגים נמוכים, ואין לו את הכשרונות של הלוחם. הוא לא רע, אבל סייר טוב פחות או יותר כמוהו (עם קצת יותר כשרונות, חוש פרא וכמה יכולות נוספות).

Illithid

New member
כן... ובכל זאת...

להקסבלייד יש בונוס המבוסס על כריזמה לכל הגלגולי הצלה שלו (ממש כמו divine grace) וזה הופך אותו למשתמש יעיל יותר ביכולת הזאת מאשר הנוכל. אם כבר מנסים לדייק בהשוואות, הייתי משווה אותו לפלדין. פלדין מאוד דומה לסייר בכל מה שקשור ללחשים, בונוס התקפה וכו'. פלוס, לפלדין יש יכולות שמאוד מזכירות את ההקסבלייד (divine grace במקוםspecial mount ,atcane resistence במקום summon familiar ונראה לי שיש עוד כמה)

Illithid

New member
ואו... האנגלית ממש מסתבכת פה...

הכוונה היתה לspecial mount ו arcane resistence

Naruto007

New member
התחלתם בעניין complete warrior אז..

אז לפני שאני אתחיל, אני אבקש מחברי הפורום לא לכתוב דברים כמו שנאמרו לאיליט'יד (אחלה שם) על חדשים וותיקים בפורום. זה היה די מגעיל לדעתי, בעיקר שאף אחד לא יודע כמה זמן הוא משחק. בחזרה לנושא, מה דעתכם אם אני אראה לכם פרסטיג' אולי הכי מוגזם שראיתי: order of the bow initiate. למי שלא שם לב, בע"מ 68 תוכלו לראות יכולת של הפרסטיג' ברמה שתיים (מה שהופך את זה ליכולת נרכשת ברמה 7) שמאפשרת לו לירות על אויבים צמודים. הסתכלתי ב"epic guide book" ולהפתעתי הרבה מצאתי בע"מ 52 (תסתכלו, זה באמת שם) epic feat שנותן את אותה היכולת. אני אפילו לא מדבר על שאר היכולות המוגזמות שיש שם, אבל זה בלבד יכולה הייתה לגרום לי לקרוע את הספר (אם הוא לא היה על המחשב שלי
). ואגב, הנשקים בספרים הם דוגמאות, ככה שלפי "הספר המלא ללוחם" אפשר לעשות את מה שאיליט'יד אומר. צריך להתבסס על חוקים מספרים אחרים כשממציאים נשקים, כך שאין מגבלה. למשל, אני יכול ליצור חרב שהיא עם אותם תכונות כמו של gnome hook hammer רק שצד אחד הוא dagger וצד שני הוא short sowrd זה לא בדיוק אותו דבר כמו מה שאיליט'יד אמר, אבל זה הבסיס ליצירת נשקים חדשים או כל דבר חדש אחר.

Illithid

New member
אם כבר אז כבר

בעקרון אני ופרנהייט התחלנו לדבר על הקסבלייד... אבל אם כבר העלית את order of the bow initiate לדיון, אני בהחלט יכול להגיד שזה היה ברשימת החוסר איזון שלי. בנוסף לנקודה שהעלית, יש גם את העניין הקטן של "ranged precision"... לתת יכולת מקבילה לסניק אטק (אפילו יותר טובה... 1ק8 במקום 1ק6) לדמות שכבר ככה הרבה יותר טובה מנוכל...? אם מישהו יכול לומר משהו שישכנע אותי שיש איזון בפרוסטיג' הזה, אני מוריד בפניו את הקובע, ואת ארבעת הזרועות הסגולות. ברוך בואך לפורום דרך אגב... יש לי הרגשה שנסתדר טוב.

Ferenheit

New member
תגובה

למעשה התוסף כריזמה להצלות חל רק לגבי לחשים ויכולות דמויות לחש, לא לגבי הכל. אני לא רואה הרבה דמיון בין MOUNT ל-FAMILIAR אבל בסדר. הקסבלייד הוא לוחם קל, בניגוד לפלאדין, ולכן מזכיר לי יותר את הסייר, אבל מילא. בניגוד לפלאדין, יכולות המקצוע שלו שוליות יחסית - לכפות מחסר על יריב זו יכולת בינונית במקרה הטוב, ולזכות להגנה דמוית לחש למשך תוסף כריזמה+3 סיבובים ביום גם היא לא בדיוק יכולת עוצמתית. יש לו מגבלת לחשים די חריפה והוא לא עובר את דרג 4. בסך הכל הוא מקצוע לא רע בכלל, אבל אני לא רואה מה לא מאוזן בו. הרבה מהיתרונות למראית עין עוצמתיים יותר משהם באמת (FAMILIAR לדמות לוחמנית כמוהו זו סכנה, לא ברכה בקרב, להשימושיות שלו מוגבלת על ידי דרגות המטיל המעטות יותר שלו בחישוב, ובכל מקרה, זה לא מה שמערער את האיזון לדעתי). לסייר של 3.5 יש יכולות מקצוע רבות בעלות עוצמה כללית בינונית, ההקסבלייד בכיוון הנכון, והוא בטח לא עושה את מה שהנוכל עושה טוב יותר, הם לא יושבים על אותה נישה.

Illithid

New member
הצעה לשיפור

תנסה לכתוב את ההודעות הבאות שלך במספור (כמו שעשית כבר בעבר כמה פעמים) זה יקל מאוד על שנינו. 1) לחשים ויכולות דמויות לחשים הם חלק נכבד ביותר מזריקות ההצלה. לא הייתי מתעלם מזה סתם כך. אני עדיין חושב שביחד עם METTLE זה לא מאוזן. 2) למה הכוונה ב"לוחם קל"? 3) הלחשים של ההקסבלייד הרבה יותר שימושיים מרוב הלחשים של פלדין/סייר. 4) ברגע שההקסבלייד יכול להרשות לעצמו (שזה צריך להיות ברמות מאוד נמוכות) הוא יכול לקנות FAMILIAR CARRIER. זה כבר מספק הגנה לא רעה בכלל לFAMILIAR. ברמות מעט גבוהות יותר, הוא יכול לקנות FAMILIAR POCKET (לא זוכר מאיפה הפריט הזה... מישהו זוכר?). ברגע שיש לו את זה הFAMILIAR שלו כמעט לא נמצא בסכנה, והוא עדיין מקבל את היתרונות. 5) לא אמרתי שהוא עושה את מה שהנוכל עושה, אני השוותי בין METTLE לEVASION. לדעתי METTLE בשילוב עם הבונוסים לזריקות הצלה עולה על EVASION של הנוכל.

Ferenheit

New member
הקסבלייד

1. נכון, לא התעלמתי, אבל METTLE לא טוב בהרבה מאשר EVASION, רק נדיר יותר, ובלי גירסה משופרת. 2. הכוונה היא שהוא לא משוריין בכבדות. 3. לא ממש מסכים, וגם אם כן - יש לו דרגת מטיל נמוכה ומבחר לחשים מועט ביותר. הקסבלייד בדרגה 15 מקביל ללוחם\סייר. הוא מקבל קצת תוספים להצלות ואת METTLE, יש לו יכולת לגרום למחסרים קלים ויכולת להפעיל השפעה דומה ללחש מדרג 2 (AURA OF UNLUCK), זה שווה ערך מבחינתי להרבה כשרונות\מעט כשרונות (כמות דומה) ויכולות מקצוע כמו של הסייר. 4. מה הוא כבר מקבל מהפמיליאר? כישרון ערנות בעיקר. לחשי ההתקפה שלו מאוד לא עוצמתיים (אני מתייחס להעברת לחשי מגע. והערה: אם הייתי הקסבלייד הייתי משקיע בלחשים שימושיים, לא בכדורי אש). 5. אוקי. אני לא חושב שברור שהוא לא מאוזן. יכול להיות שהוא יהיה ברוב הסיטואציות קצת יותר שימושי או קצת פחות, אבל זה נכון לגבי כל מקצוע. האיזון אינו מושלם ולא אמור להיות - הוא אמור לשור את המשחק מאוזן, לא את הסטטיסטיקות.

Illithid

New member
נקודה אחת אחרונה על ההקסבלייד

בונוס פיטים. בוא נגיד שאם ההקסבלייד היה מקבל רק את היכולות שדברנו עליהם עד עכשיו, לא היתה לי בעיה. בעקרון היכולות האלו מתאזנות עם שאר המקצועות (פחות או יותר). אבל בנוסף לכל הדברים השימושים האלו הוא גם מקבל בונוס פיטים ברמה חמש וכל רמה חמישית אח"כ. אני יודע, זה לא כל-כך הרבה פיטים, אבל זה משמעותי. הקסבלייד בלי בונוס פיטים היה מאוזן. הקסבלייד רק עם בונוס פיטים (אולי יותר... נגיד כל רמה שלישית) היה מאוזן. אבל שניהם נראים לי קצת מוגזמים.

Ferenheit

New member
לא הבנתי

איך עם כל 3 דרגות כישרון זה היה מאוזן? יש לו בסך הכל 4 כשרונות בדרגה 20! זה נחמד, אבל עדיין מעט.

למעלה