שאלה....

goro123

New member
שאלה....

טוב אז ככה: יש איזה feat הנקרא " improved toughtness " הוא נמצא בספר complete warriror מה שהוא עושה זה מוסיף 1 HP על כל HD עכשיו השה''ם שלי לא מרשה לקחת את הפיט הזה?!
האם לדעתכם הוא צודק?

Ferenheit

New member
כן

השה"ם הוא הפוסק האחרון בעניין זה. בכל מקרה לא הפסדת משהו ממש מהותי, וגם אם כן, לבקש זה כמעט כל מה שאתה יכול לעשות. זה לא נראה לי כמו משהו ששווה להתעקש עליו.

Illithid

New member
complete warrior

complete warrior הוא ספר מושחת להפליא... אני בתור שה"ם לא מרשה לשחקנים לקחת דברים ממנו כמעט בכלל... קשה מאוד למצוא פיטים וחפצים לא מושחתים בספרים שלא מצויינים כ-core rulebook.

Gilgam69

New member
אני חושב שאתה *קצת* מגזים

הספר מכיל חומר עזר רב ושימושי למדי. לדעתי האישית אין סיבה לפסול דברים מתוכו - הם אינם עוצמתיים יותר מאשר כל מקצוע יוקרה, כשרון, או כל דבר אחר המופיע בספרים האחרים. יחד עם זאת, אם שה"ם ספציפי אוסר על לקיחת כשרון מסוים מתוך הספר זו זכותו המלאה בתור מנחה המשחק והקובע הבלעדי של מה נכנס למשחק ומה נשאר בחוץ. אני בטוח שהוא לא עושה את זה על פי גחמותיו אלא עם מחשבה מסוימת.

DDN

New member
למה?

הכל שם מאוזן לחלוטין. שחקן שיודע מה הוא עושה יבנה לך "דמות מחץ" גם עם ספרי הבסיס. הוא ממש לא בורח מאיזון, הוא מרחיב לך את הקיים.

Illithid

New member
יש ויש

אני חייב להודות שהספר לא מושחת לגמרי... רק רובו... לפני שמישהו ירצה להגיב לתגובה הקודמת שלי, כדאי מאוד שיעביר מבט על הפיטים, על האייטמים וכמובן על המקצוע החדש hexblade מהספר. אם אחרי מבט על אלה אתם עדיין חושבים שהוא מאוזן... חבל מאוד... באמת

Gilgam69

New member
יותר ממבט הועבר...

ובתור מישהו שמכיר את הספר בצורה טובה למדי, אני מאוד חושב שאין בו דברים יוצאי דופן ושוברי איזון. ואתה יודע מה? צודק... ה-Hexblade לא מאוזן... הוא קצת חרא מדי.

Illithid

New member
אם לזה קוראים איזון... חבל

hexblade הוא אחד הדברים המושחתים ביותר שראיתי במשחק... ויש עוד כל כך הרבה דברים אחרים בספר... רוצה דוגמאות? אין בעיה. למשל, החנית שעושה הכי הרבה נזק בplayer's handbook היא longspear. אם דמות לוקחת את הפיט wield oversized weapon היא יכולה לשאת חנית גדולה יותר שעושה 2d6 במקום 1d8. בשביל הפיט הזה צריך base attack bonus 21, strength 25 ואת הפיט monkey grip (דרך אגב, גם זה לפי complete warrior). ב-complete warrior יש חנית שנקראת greatspear שעולה 25gp ועושה 2d6 וכל מה שצריך זה exotic weapon proficiency. אם איזון, לדעתך, אומר שדמות רמה אחת יכולה להיות בדיוק כמו דמות ברמה עשרים ואחת, אז באמת שאין טעם להמשיך עם הוויכוח הזה. greatspear היא רק דוגמא אחת מכלי הנשק, וכלי הנשק הם רק דוגמה אחת מהספר. אני לא אתחיל לפרט על כל הדברים הלא מאוזנים שם... באמת שזה יקח יותר מדי זמן. אני רק אגיד שהצעד הבא הוא לאשר חוקים מה-munchkin player's handbook (שהוא, דרך אגב, ספר מומלץ ביותר - כל עוד לא משתמשים בחוקים שלו למשחק רציני...)

Gilgam69

New member
ושוב... מה הבעיה?

במקום לקחת את הפיט Exotic Weapon Proficiency (Greatspear) אתה יכול לקנות ב-50 מ"ז את Greatsword שהוא Martial Weapon שעושה את אותו הנזק (2ק6) עם טווח איום קריטי של 19-20/x2. אז נכון שאין לך את ההישג שיש לחנית, אבל מצד שני אתה יכול לתקוף עם החרב בטווח צמוד ויש לה נתוני פגיעה קריטית עדיפים. אני עדיין לא רואה מדוע דמות שעושה 2ק6 נזק עם הנשק שלה, והיא בדרגה ראשונה, "טובה" בדיוק כמו דמות ברמה 21. אני יכול לחשוב על אפשרויות התעללות חמורות יותר של משחק עם החוקים, אבל כמעט כל דבר ניתן להתעללות והספר "המדריך השלם ללוחמה" ממש לא מכיל שוברי איזון או מנפצי חוקים. הוא מאוזן במיטב המסורת של Wizards of the Coast.

Illithid

New member
דיברתי על המקרה הספציפי של החנית

חוץ מזה, לא תמצא בשום ספר נשק שמחזיקים ביד אחת שעושה 2d6 (ראה warmace) או קשת שעושה 1d10 (ראה greatbow). כלי הנשק האלה רחוקים מרחק רב מאוד מאיזון. תאר לעצמך fighter עם הפיטים exotic weapon proficiency על warmace ,כל הפיטים שמאפשרים לוחמה בשתי ידיים, monkey grip על warmace, ושני warmace גדולים מהרגיל (כך שאפשר באופן נורמלי לשאת אותם רק בשתי ידיים, אלא עם כן יש לו monkey grip, והם יעשו 2d8). זאת אומרת שברמה 2 הוא יוכל בתור נורמלי לעשות 4d8 נזק(8d8 עם שני critical). נשמע מאוזן? בחיים לא תוכל להגיע אפילו קרוב לזה בעזרת ספרי יסוד. אם מסתמכים על החוקים של complete warrior אני יכול בקלות לתכנן דמות ברמה אחת שתעשה למעלה ממאתיים נזק בתור (אם תרצו דוגמא, רק תכתבו לי) חוץ מזה, בקשר לחנית, תסתכל על הטבלה של הגדלת נשק ב- arms and equipment guide ותראה שרק חנית גדולה מדי בשביל דמות נורמלית יכולה להגיע ל2d6.

Illithid

New member
סליחה, warmace זה 1d12

אבל זה עדיין מוגבר ל2d8 ככה שזה לא ממש משנה

Gilgam69

New member
הסתכל בספר לשחקן

חרב אדירה מסבה נזק של 2ק6. אבל אמרת שאתה יכול לתכנן דמות בדרגה ראשונה שתסב למעלה מ-200 נזק בסיבוב. אני אשמח לראות אותך עושה את זה... אפילו אני לא מסוגל לכך. מחכה לדוגמה...

Illithid

New member
סבבה

אם מסתמכים עך complete warrior אפשר להגיע ל-200 . אם חנית בגודל large עושה 1d8 והאקזוטית עושה 2d6 (כאילו היא גדלה גודל אחד) אז heavy lance שעושה 1d8 גם יכול לעשות 2d6, כל עוד הוא אזוטי. עד פה הגיוני? עכשיו, heavy lance הוא נשק בגודל בינוני, ככה שאפשר גם לקחת אותו עוד גודל אחד למעלה ועדיין אפשר להשתמש בו, והוא יעשה 2d8 (בהסתמך על הטבלה בarms and equipment guide) ל-human fighter רמה אחת יש שלושה פיטים, והוא צריך לקחת את הבאים: mounted combat, ride by attak וspirited charge. הנזק שהוא יכול לעשות בcharge שיצאה critical ושתי הקוביות יצאו 8 (ובהנחה שיש לו 18 בעוצמה)הוא 8+8(מהקוביה)+6(הוא מחזיק את הנשק בשתי ידיים כך שהעוצמה שלו מוכפלת ב1.5) את הנזק הזה הוא מכפיל בשלוש מה-charge (ראה למעלה את הפיט spirited charge) ובעוד שלוש מהcritical התוצאה הכללית היא 198. דמות זהה ברמה שתיים יכולה לעשות 207 נזק אם הגזע הוא חצי אורק (רמה 2 כי לאורק אין בונוס פיט ברמה אחת כמו לבני אדם) תעשה את החישוב. אפשר להגיע לתוצאות מטורפות עם שילוב נוסף של rage, weapon spec והקסמות לנשק ברמות גבוהות יותר. כמובן שכל הדוגמא הזאת היא רק הנזק המקסימלי של דמות שיש לה 18 אחד לפחות... אבל זה עדיין אפשרי בהחלט.

DDN

New member
לא מבין על מה אתה מתלונן

שלושת הכשרונות הללו הם בחוקי הבסיס, אף אחד מהם לא ב"מדריך השלם ללוחמה". מה אתה כ"כ נגד הספר ההוא? למרות שלדעתי יש שם איזושהי טעות. לא נראה לי שאתה יכול לקחת את 3 הכשרונות הללו במכה.

Illithid

New member
אין לי בעיה עם חוקי בסיס

אבל יש לי בעיה שהם משולבים יחד עם רומח חזק במיוחד. וכן, אפשר לקחת אותם במכה. תראה, אני לא אומר שאי אפשר בשום אופן להיות חזק רק עם חוקי הבסיס, אני רק אומר שיש דברים חזקים יתר על המידה בcomplete warrior.

Ferenheit

New member
כמובן שאתה טועה בטירוף

1. לא, זה לא הגיוני. רומח הוא נשק דו-ידני שעושה 1ק8 נקודות נזק כשיצור בינוני אוחז אותו. גירסה מוגדלת שלו תעשה 2ק6, ותדרוש ממך להיות בגודל גדול או לקחת פיט מיוחד, נניח (יש כאלה, בסדר). 2. אי אפשר להגדיל אותו עוד רמה אחת למעלה. זה נשק גדול, לא בינוני (ראה 3.5\ארטה?) ובכל מקרה כבר הגדלנו אותו לפני שניה (בסע' 1 - אי אפשר סתם לעשות איתו שלב נזק אחד למעלה בלי להגדיל אותו). 3. אז הוא עושה 2ק6 נקודות נזק, אבל אתה גם ככה מחזיק אותו בשתי ידיים בכל מקרה זו דרישה בסיסית שלו ואתה לא מקבל עליו בשום אופן פי 1.5 תוסף כוח. 4. נניח שיש לך כוח 24, תוסף 8+ ונזק רגיל של 2ק8+8, לצורך העניין. אתה סמתער עם הסתערות שוצפת (SPIRITED CHARGE) לנזק משולש. נניח שעשית פגיעה חמורה. המכפילים לא מוכפלים מחדש אלא נספרים. זה אומר ששילוש של שילוש מהווה הכפלה פי 5, לא פי 9. 5. סה"כ הנזק כאמור הוא 120, בגלגול ממוצע הוא יגרום 85 נק"פ. בקיצור יש לנו דמות שעושה המון נזק (לא כמו בחישוב שלך, אבל מילא). הסיכוי שלה לעשות פגיעה חמורה וגלגולים מקסימליים כל הזמן אפסי, במיוחד כשהיא משתמשת בגירסה אקזוטית של נשק שאין לה כישרון לשימוש בו. הסיכוי שהיא תוציא פגיעה חמורה הוא 5% ונגד רוב היריבים רוב הסיכויים הם שהיא תחטיא בכל גלגול אחר. בכל מקרה מדובר על סיבוב ראשון של קרב בדרך כלל, ואת הסוס של הדמות עלולים להוריד תוך 3 שניות בשדה הקרב. גם אם נתמש בנתוני מו"ד 3 בלי עדכון וארטה, עדיין הנזק שחישבת מוגזם, וכמובן, הסיכוי לגרום אותו בפועל אפסי. כן, אפשר להתמקד במקום אחד, אבל זה מסוכן למדי אם נעשה בחוסר זהירות. בשורה התחתונה, כל מה שאמרנו למעלה, אגב, לא מיוחד בכלל לשימוש בחוקי המדריך השלם ללוחמה - חוץ מהקביעה שאפשר ליצור גרסאות גדולות יותר ואקזוטיות יותר של נזק כדי לפמפם נזק (שהיא קביעה מוטעית), אין שום הסתמכות על המדריך ללוחמה.

Illithid

New member
ואו ואו תרגיע

1. ראה player's handbook רומח הוא נשק בגודל בינוני. אם נגדיל אותו, הוא יהיה דו ידני, אלא אם כן נשתמש בmonkey grip (פיט מושחת למדי מcomplete warrior) 2.לא הגדלנו אותו לפני שניה. אם היית קורא את ההודעות הקודמות בעיון, הית רואה שהתלוננתי שהגדילו נזק של חנית "כאילו" היא הוגדלה פעם אחת, בלי שהיא הוגדלה. התלונה שלך אלי, למעשה, היא בדיוק אותה תלונה שלי אל complete warrior אם תשים לב. 3. לפי כללי complete warrior לחנית, אני שיניתי את הנזק של הרומח בלי להגדיל אותו (כמו החנית), ואז גם הגדלתי אותו (זו אחת התלונות שלי, הנזק המטורף שאפשר להגיע אליו ככה) 4. ראה פרק combat בplayers handbook ע"מ 117 (שם מפרטים שמקבלים 1.5 לעוצמה כאשר משתמשים בנשק בשתי ידיים. 5. אני רוצה לראות את המקום שכתוב בו שמוסיפים את המכפילים במקום להכפיל אותם (אני אומר זאת מתוך סקרנות, לא משלילה) 6.כן, שכחתי שצריך גם עוד פיט בשביל ההתמחות (טוב נו, אז דמות רמה 2 תעשה 200 נזק... פהמפ). לא אמרתי שהדמות (או הסוס) צריכים לשרוד קרב, אמרתי שיש סיקוי לעשות נזק מטורף) 7. לא אמרתי שהדמות תעשה את הנזק הזה כל סיבוב, אני הבאתי את המקסימום של המקסימום, רק בשביל להדגיש. עכשיו נערוך השוואה של הנזק: עם ובלי חוקים מcomplete warrior.(הנזק המפורט הוא המקסימום האפשרי לשם הנוחות) עם: 3d6 מהרומח (18) + 6 מעוצמה ונכפיל בתשע: התוצאה היא 216 בלי: 1d8 מרומח נורמלי (8) + 6 מעוצמה כפול תשע: התוצאה היא 126 (מאוד מושחת, אבל הרבה פחות)

Ferenheit

New member
מה, להסביר לו?

1. רצוי שתיסגר על איזה גירסאות אתה מדבר. אם ניקח את הסל"ש אז הנשק בינוני, חד ידני (לדעתי ברומח אי אפשר להשתמש בשתי הידיים בהסתערות, איפה אתה מחזיק ביד השניה?). אם תגדיל אותו ותשתמש ב-MONKEY GRIP (שהופיע כבר ב-SWORD & FIST, וכולל גם חסרונות אגב) תעשה נזק רב יותר, אבל אתה לא יכול להשתמש במונקי גריפ שנותן לך להחזיק ביד אחת נשק גדול מהרגיל כדי להחזיק בשתי ידיים נשק גדול עוד יותר ממנו. זה לא בתחום האפשרות שמונקי גריפ מאפשר. 2. הגדלת הנזק לא מרגשת אותי בכל מקרה. הנקודה היא שאתה סופר משהו שעלול לקרות אחת לעשרות אלפי פעמים, וכל אחת מהפעמים הלאה חייבת להיות הסתערות רכובה עם רומח. הלוחם האמור לא יחייה זמן רב בהכרח.4 גובלינים יחסלו אותו, והוא יכול לנסות להסתער עד מחר. 3. הגדלות מחזקות מאוד את הנזק. נכון מאוד. יצורים גדולים חיים עוד יותר טוב (ההגדלות שלך מוגדלות שוב). זה לא לא מאוזן, יש חסרונות ויש יתרונות וצריך למדוד דברים כלא מאוזנים בכל מיני היבטים. 4. שימוש ברומח ברכיבה כופה עליך לעשות בו שימוש ביד אחת, כאמור לעיל. כשאתה על הקרקע אתה יכול להילחם איתו (וחיי בלעשות זאת בעזרת 2 ידיים). 5. תחת הכותרת "הכפלה" עמ' 272 בספר בעברית. זה חוק כללי שחל תמיד במו"ד (וברוב המשחקים האחרים). 6. בקיצור, הנזק שאתה מדבר עליו לא נובע מהלוחם המושלם. את ההגדלה אפשר לעשות בכל מקרה, וההגדלה הנוספת במחיר של כישרון נראית סבירה למדי (יעילה בהחלט, כמו כשרונות רבים אחרים).

Illithid

New member
מתי תבין?

אני לא מנסה להביא את הלוחם המושלם. אני מתאר מקרה אפשרי. אני מראה שזה לא מאוזן להגדיל נזק בלי להגדיל את הנשק. תקרא את ההודעות שלי לפני שאתה מגיב... באמת כדאי. מה שיותר כדאי זה שנרד מהנושא ונפסיק לבזבז זמן על כזאת שטות. תמשיך להגיב מצדי... אני לא נמצא

Ferenheit

New member
אחי, תירגע, מה הלחץ?

אני פשוט לא מסכים איתך שהספר לא מאוזן, ועז זה נסוב הדיון. הנקודה היא שלהגיל נזק במחיר של כישרון זה לא רעיון מי יודע מה טוב, אבל זה גם לא מה שהלוחם המושלם עושה בלי אבחנה. אין לי עותק לידי, אבל נדמה לי שנשקים מקבלים גירסאות ספציפיות שכאלה שהן טובות למדי. בסדר. אוציות אטרקטיביות זה בסדר יש להן גם חסרונות לא מעטים. האם יש בעיה שלא נסכים בעניין הזה?

למעלה