שאלה...

Leonti

New member
שאלה...

אני רוצה ליצור דף, שבו תיהיה תיבת טקסט, ובה אני יוכל לערוך קובץ טקסט TXT דרך העמוד. ברצוני לדעת איזה קוד עליי לשים בדף כדי שתוצג טיבת טקסט, ובה כל הטקסט שבקובץ TXT + אפשרות לערוך את הקובץ ולשמור אותו. תודה מראש.

Leonti

New member
עוד שאלה

ואני מבקש תענו על הראשונה גם. יש לי טבלת NEWS שבה כל החדשות, להוסיף אין לי בעיה, אבל אני לא יודע איזה קוד צריך לשים בכדי לערוך ולמחוק את הדברים הנמצאים בתוך הטבלה.

WebKiller

New member
שמע אתה שואל הרבה..

טוב, כדי לערוך יש להשתמש בפקודת הSQL הבאה:
UPDATE table_name SET fild_name1="value1",fild_name2="value2" WHERE fild_name3 = "value3"​
בקשר לעריכת קבצים, כיימת פונקציה בשם fopen

Leonti

New member
תודה אבל

תוכל לפרט יותר? ברצוני ליצור טופס בו אני אוכל לערוך את כל השדות שיש ברשימה (לא בטבלה). אני מתכוון שבטבלה אחת יש כמה דברים, ואני רוצה שיהיה ניתן את כל השדות בדברים האלו. ואני רוצה שיהיה לי טופס, דומה לזה של הוספת פריטים לשדות. במקרה זה מערכת חדשות, כלומר - יש לי טופס של כותרת, ותוכן, ואני רוצה את אותו הטופס, אך של עריכה, שהכותרת והתוכן מקודם יהיו כבר בה, ותיהיה לי אפשרות של עריכה ושמירה.

omer116911

New member
טוב אני אפרט

השאילת שנתתי היא שאילת לעריכה במסד הנתונים, במקום שכתוב אחרי ה SET צריך להזין את רשימת השדות שלך. בקשר למישוש של זה ב PHP זה לא בעיה, אתה מבצע פעולת SELECT כמו זו:
SELECT * FORM table_name WHERE id='num'​
את הערכים שהתקבלו מדפיס בתוך ה:
<input type="text" name="name" value="fild_data" /> או <textarea>fild_data</textarea>​
את הטופס הנל אתה שולח ולאחר השליחה מבצע את שאילתת ה SQL של ה UPDATE מהתגובה הקודמת שלי

Leonti

New member
שמע אני קצת סטום בנושא הזה

שמע, יש לי 3 קבצים. 1. addnews.php 2. dbconnect.php 3. submit.php ב1 טופס ההוספה של החדשות, והוא נראה כך: <HTML dir="rtl"> <form action="submit.php" method="post"> <b>כותרת</b> <BR /> <input type="text" name="title" size="40" maxlength="80" value="" /> <br /> <br /> <b>תוכן</b><BR><textarea name="news" rows="3" cols="40"></textarea> <br /> <br /> <input type="submit" value="שלח" /> <input type="reset" value="אפס" /> </form> </html> ב2 ההגדרות להתחברות לדאטאבייס: <? mysql_connect("localhost","User","pass"); mysql_select_db("Datadb_name"); ?> ב3 הפקודות: <html dir="rtl"> <? //grabs the variables $news = $_POST["news"]; $title = $_POST["title"]; //gets mysql info include("dbconnect.php"); //gets the current date... $date = date("j F"); $addnews =MYSQL_QUERY("INSERT INTO news (id,title,date,news)". "VALUES ('NULL', '$title', '$date', '$news')"); //success... echo("החדשות התווספו בהצלחה!"); ?> </html> אז שמע אחי אני צריך גם כאלה קבצים, רק של עריכה, ואם אתה יכול גם של מחיקה :) תודה

WebKiller

New member
אוקי

מספר דברים יש לי להגיד לך: 1. אתה לא מבצע פקודות של or die לאחר כל פעולה של המסד, כי אין טעם להמשיך אם אחת הפעולות נכשלה. 2. אתה לא מבצע commit לאחר הכנסה למסד, פעולה אשר חשובה כדי לאשר את שמירת הנתונים, אחרת במקרה של תקלה, כל המידע שנשמר אחרי ה commit האחרון ימחק.
<?php include "dbconnect.php"; if(preg_match("[^0-9]+",$_GET['id'])) die("id is not a number"); $query = "SELECT * FROM news WHERE id='$id'"; mysql_query($query) or die(mysql_error()); $newsData = mysql_fetch_array(); if(!$newsData) { die("id not exist"); } else { echo "<html>\n\r<head>\n\r <title>update</title>\n\r</head>\n<body>\n\r" ."<form action=\"update.php\" method=\"post\">\n\r " ."<input type=\"text\" name=\"title\" value=\"".$newsData['title']."\" />\n\r " ."<textarea name=\"news\">".$newsData['news']."</textarea>\n\r " ."<input type=\"hidden\" name=\"id\" value=\"".$newsData['id']."\"" ."</form>\n\r</body>\n\r</html>"; } ?>​
עכשיו כל מה שנשאר לך זה ליצור עמוד עדכון שיבצע עידכון כמו שאמרתי קודם.

למעלה