שאלה.

שאלה.

לאחרונה הרהרתי המון אם אני נוסע לאומן או לא,הבעיה בגדול האם לצאת מותר או אסור,אז ככה: הגמרא ב"ב אומרת כל היוצא לחו"ל עובד כ"ום,הרמב"ם הלכות מלכים כותב שאין לצאת לחול לעולם! (פרט לשלושה דברים שההלכה מדברת עליהם) השולחן הערוך כנ"ל,ישנם עוד המון גמרות שאומרות בפירוש לא לעזוב את ארץ ישראל,הרב נחמן בעצמו אומר שהליכה שבארץ ישראל ארבע אמות טועם אויר של העולם הבא,וישנם עוד מקורות שבפירוש לא מתירות לצאת לחו"ל לקיברות צדיקים,מצד שני עומדת אימרת הצדיק,שכל מי שיגיע אליו הוא ישתדל למענו,ראש השנה אצלי וכו'..אני יודע שבתוך חסידות ברסלב עצמה יש שאלה בין הרב זיינפלד לבין שאר שאר רבני החסידות,אני שואל איך אתם מיישבים את המחלוקת? אפשר להתפלפל המון (הצדיק הוא בבחינת ארץ ישראל,צריך להדבק לצדיק וכו'..) אבל עדיין זה לא ראייה מספיקה חזקה מול ראשונים ואחרונים,מול תנאים וכו'..בקיצור איך אתם מיישבים את זה דבר שני יכול להיות שהרב נחמן דיבר שראש השנה אצלו כל עוד הוא בחיים ?או לשיטה אחרת של הרב זיינפלד,שהכל צריך להעשות מהארץ?

מותר לצאת לקברי צדיקים..

כתוב בשדי חמד (מערכות א"י אות א')- "מותר לצאת מא"י לחו"ל להשתטח על קברי צדיקים, מצד שהיא מצוה רבה" ואני אתן לשאר האנשים פה להביא לך עוד מקורות.. בכל מקרה בהלכה שואלים רב, תפנה לרב של ברסלב ותשאל אותו ותשמע הסבר ממנו.. בכל מקרה כך נוהגים היום כל גדולי ברסלב (ולא רק) אז מן הסתם זה לא 'אסור'...

ועוד דבר...../images/Emo48.gif

רבנו נחמן הצדיק לא היה מצווה אותנו לעשות איסור חס ושלום

ורבנו יודע מה הוא אומר והיא אמר

שהוא קיבל את ראש השנה במתנה מהשם יתברך.אז בכללללללללל

הלכה - ומנהג

בשו"ע נפסק להלכה שמותר בהחלט לנסוע לחו"ל לקברי צדיקים. ראה מקורות כאן. הרב שמעון יוסף ויזנפלד שליט"א הוא היחיד בין חסידי ברסלב שמפיץ את דעתו שאסור לנסוע לאומן לראש השנה. רוב ככל חסידי ברסלב ממשיכים לקיים את ציווי רבינו לנסוע לאומן ולקיים את "הקיבוץ הקדוש" - שהוא אחד משלושת העיקרים של חסידות ברסלב בכלל, כפי מה שקיבלנו מרבינו ומרבי נתן. במאתיים השנה האחרונות נהגו גם תלמידי רבינו ורבי נתן שגרו בארץ ישראל לנסוע לאומן אם היתה להם אפשרות לכך. הנושא עמוק ומורכב, ובאופן טבעי כמו כל משא ומתן הלכתי או 'השקפתי' יש בו שאלות ותשובות קושיות ותירוצים לכאן ולכאן. עיקר תשובת שאלתך הוא: מבחינת ההלכה - אין בכך כל בעיה, וזה היתר גמור (וה"שדי חמד" כותב שיש בכך מצוה). מבחינת המנהג - ההנהגה הברורה של חסידות ברסלב בימינו היא לנסוע לאומן בראש השנה. וממילא יעשה כל אחד מה שחפץ, והעיקר שתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה.

למעלה