שאלה-

GUYLI9

New member
שאלה-

אני מתכוון לקנות כלוב מזכוכית לאיגואנה שלי שהיא בת שנתיים אני רוצה שזה יהיה כלוב קבוע שאני לא אחליף אותו בעוד כמה שנים. השאלה שלי- איזה גודל כדי לכלוב להיות? (ולא להגיד- כמה שיותר גדול יותר טוב) אני מתכוון להביא לאיגואנה שלי עוד חבר. אז עוד שתי שאלות: איגואנות בגילים שונים יכולות להסתדר? אני חושב ששלי זכר אז שני זכרים לא יתקפו אחד את השני? תודה לכל מי שעונה לי!

עדיף לך כלוב מרשת טוב ולא זכוכית

איגואנות אוהבות לטפס ואיגואנה בוגרת צריכה כלוב של לפחות מטר רוחב שני מטרים אורך ושני מטרים גובה ומרשת יותר קל לבנות וגם יותר מתאים לאיגואנות. איגואנה אחת יכולה להסתדר מצויין בלי חברה ושני זכרים יתקפו אחד את השני ברגע שהם יגיעו לבגרות מינית ולפעמים אפילו לפני. אצלי היו שתי איגואנות שמתי שהגיעו לאורך 60 ס"מ כולל זנב אחת כמעט תלשה לשניה רגל ולקח לפצע הרבה זמן להחלים.

GUYLI9

New member
אין לי איפה לשים כלוב כזה...

וגם שאתה אומר שהם יתקפו אחד את השני זה באמת בעיתי.... יש אפשרות להרגיל אותם אחד לשני? האיגואנה שלי עברה את ה-60 ס"מ אבל יש סיכוי שאם אני אקנה אחת קטנה יותר הם יתרגלו? יש מקום שאני יכול לקנות נקבה צעירה? (כי בחנויות מוכרים רק זכרים)

אילון פ

New member
אם אין לך איפה לשים כלוב כזה אז

אתה בבעיה! גם הכלוב מזכוכית אמור להיות בגודל כזה, פשוט יותר קל מרשת.

GUYLI9

New member
אבל אין לי בית פרטי

בעוד הרבה שנים שהיא תגדל אני מתכוון שהיא תיהיה משוחררת בבית או בחדר ולא עניתם לי על השאלה- אני רוצה לקנות עוד איגואנה אבל אני מפחד ששני הזכרים יריבו. אז יש סיכוי שאני יכול להרגיל אותם אחד לשני?

GUYLI9

New member
ומשהו אחרון-

אני רוצה לגזור את הציפורניים לאיגואנה שלי כי הם ממש מכאיבות אפילו שהיא לא מתכוונת לכך. איפה המקום הכי קרוב לפ"ת שאפשר לגזור לה? וגם איפה יש וטרינר טוב בסביבה?

הנה קישור לרשימה

של וטרינרים שמתמחים בזוחלים בארץ... נ.ב מקווה שזה יעלה

1צחי

New member
לא

מתכוון להגיב לגבי מקום....איגואנות יכולות להסתדר יחד ויכולות שלא. שני זכרים =סיכוי קטן יותר,לי יש זכר ונקבה כאשר הנקבה יותר גדולה אך בשנייה שהזכר ראה אותה בכלוב שלו התוצאה הייתה נשיכה בזנב אשר הותירה את חותמה לעד. לעומת זאת היו לי איגואנות אשר גדלו יחד והיו בוגרות ולא גילו סימני טריטוריה. איגואנה לא זקוקה לבן\בת זוג ולכן עדיף לגדל אותו לבד.כלוב רשת עדיף. גם שיחרור מבוקר בחדר בהחלט ניתן ורצוי.

למעלה