שאלה

Eilleen

New member
שאלה

Remember, when your dreams have ended איך אני מתרגמת את השורה הזאת לעברית...?

Woking

New member
tricky one

the perfect tense makes it harder to translater into Hebrew. Moreover this is a line from a poem, so the context have to be considered. In my opinion using the word "אחרי" will best convey the meaining expressed here, i.e.:​
זכור/זיכרי, אחרי שחלומותיך יסתימו ...

Eilleen

New member
תודה לכולם, יש לי בקשה נוספת

מחר, הוא יום השלושים של אבא שלי (גילוי מצבה) ואני רוצה להקריא את השיר שמתוכו לקחתי את השורה הנ"ל להקריא, בעברית.... בעזרתו של אחד מחברי הפורום תרגמתי את הבית הראשון (OK הוא תירגם לבד...) אם אתם יכולים בבקשה לעבור על שאר הבתים (שאני תרגמתי לבד) ולהשוות מול המקור ולהגיד לי אם יש טעויות דרסטיות או אם יש לכם איזשהן הערות/תיקונים/הצעות יעול :) בבקשה זה באמת ממש ממש חשוב לי מודה לכולם מראש גל :) התרגום שלי: זכרו, אני עדיין אהיה כאן כל עוד אני חבוק בזכרונכם זכרו, אחרי שיסתיימו החלומות על הזמן יהיה ניתן להתעלות, רק זכרו אותי אני הכוכב האחד שממשיך לבעור בבהירות (אני) הוא האור האחרון שמתעמעם לתוך השמש העולה אני איתכם בכל עת שאתם מספרים את הסיפור שלי כיוון שאני כל שעשיתי זכרו, אני עדיין אהיה כאן כל עוד שאני חבוק בזכרונכם זכרו אותי אני הקול האחד הזה ברוח הקרה שלוחשת ואם תקשיבו, אתם תשמעו אותי קורא דרך השמים כל עוד שאני יכול להגיע ולגעת בכם אז אני לא אמות לעולם זכרו, שאני לעולם לא אעזוב אתכם! אם רק תזכרו אותי... זכרו אותי זכרו! אני עדיין אהיה כאן כל עוד אני חבוק בזכרונכם זכרו, אחרי שיסתיימו החלומות על הזמן יהיה ניתן להתעלות! אני אחיה לנצח ! זכרו אותי... זכרו אותי! 10.9.1959 - 15.7.2004 המקור: Remember Me Remember, I will still be here As long as you hold me in your memory Remember, when your dreams have ended Time can be transcended, just remember me I am the one star that keeps burning so brightly It is the last light to fade into the rising sun I'm with you whenever you tell my story For I am all I've done Remember, I will still be here As long as you hold me in your memory Remember me I am that one voice in the cold wind that whispers And if you listen, you'll hear me call across the sky As long as I still can reach out and touch you Then I will never die Remember, I'll never leave you If you will only remember me Remember me Remember, I will still be here As long as you hold me in your memory Remember, when your dreams have ended Time can be transcended, I live forever Remember me, remember me Remember me

למעלה