לא ברור לי למה אתה מתכוון
ראשית כל, הכוח הצנטריפוגלי הוא כוח מדומה ולא קיים באמת. נדמה לנו שעל גוף מסתובב פועל כוח שכיוונו הרחק מציר הסיבוב ולאורך הקו המחבר את הגוף עם אותו הציר, בעוד שבעצם הגוף פשוט מתמיד במצבו בהתאם לחוקי ניוטון ופועל עליו כוח צנטריפטלי (כוח המכוון למרכז, כלומר בכיוון ההפוך לכוח הצנטריפוגלי) שגורם לו להמשיך במסלול מעגלי. בכל מקרה, אם אתה על פני כדור הארץ, כוח המשיכה יפעל עליך ללא קשר למהירות התנועה שלך ולכיוונה. לא ברור לי למה הכוונה ב"הגוף מאבד את כוח המשיכה" אבל אני אנסה לנחש: למעשה אנחנו לא חשים את כוח המשיכה אלא רק את הכוח המכונה "נורמלי" שאותו מפעילים עלינו הגופים שאנו נלחצים כנגדם עקב כוח המשיכה, ואת כוח החיכוך (למשל חיכוך עם האוויר). אם תיכנס לקופסה סגורה הנופלת נפילה חופשית קרוב לפני כדור הארץ, אזי במהלך הנפילה תרגיש חסר משקל, מפני שאתה, האוויר שבקופסה והקופסה עצמה נעים כולם באותה תאוצה. זה בעצם מה שקורה לאסטרונאוטים במסלול סביב כדור הארץ וכך מצלמים סרטים שבהם מופיעות סצנות של חוסר משקל - כולם נכנסים למטוס מיוחד שנופל נפילה חופשית מגבוה וכמובן נוסק בחזרה לפני הפגיעה באדמה. אם תסובב גוף על פני כדור הארץ במהירות מסויימת, אז תוכל לבחור את המהירות כך שבנקודה מסויימת במהלך הסיבוב הכוחות שפועלים עליו מקזזים זה את זה ולרגע קצר הוא "ירגיש" חסר משקל למרות שעדיין פועל עליו כוח המשיכה. אולי לזה התכוונו בתוכנית. הערה קטנה: השתמשתי בהסברים הנובעים ממכניקה קלאסית בלבד, וכמובן שהאלקטרומגנטיות ותורת היחסות יכולות להוסיף עוד הרבה לנושא (בקשר לכוח הנורמלי, כוח החיכוך, כוח המשיכה ומהירויות גבוהות), אך הנחתי שלא בזה מדובר ובתוכנית התייחסו למכניקה קלאסית בלבד. אם טעיתי אנא תקן אותי.