שאלה

שאלה

מה עושים באודישן? בואו נגיד סתם לאיזה סדרת טלויזיה. או נגיד לסוכנות של שחקנים: מה הקריטריונים שלהם? ומה הם בודקים באודישנים? ממש באופן כללי. אין לי מושג, וגם הדברים שנראים לכם ברורים ושלא צריך להסביר אותם לא ידועים לי, אז אשמח מאוד אם מישהו יסביר לי. תודה!

normajean

New member
בכיף חבוב

נאמ, אודישנים מתחלקים פחות או יותר. יש אודישנים מול מצלמה יש מול קהל יש כאלה שאתה נבחן יחד עם אנשים שנידונים למוות יחד איתך. וכל פעם אתה אמור להענות לבקשות אחרות אבל בגדול מאוד אתה צריך לדעת "להזרק" כלומר אומרים לך להיות קוף בעל שלושה ראשים אתה חייב להיענות כאילו זה קטן עליך לגמרי וכל יום אתה בעצם קוף בעל שלושה ראשים. בסוכנויות בד"כ רוצים לראות בך ויתר מסחריות, שתראה טוב שיהיה לך ניסיון כלשהו שהמשחק שלך לא צולע אבל גם לא חייב להיות מרשים במיוחד זה יותר בעניין השואו שלך מאשר המשחק. בסדרות טלוויזיה זה עניין של איך המצלמה תופסת אותך, ואיך אתה מתמודד עם העובדה שכל תנועה ומילה שלך מונצחת על איזו קלטת. עוד דבר ומל מצלמה הוא ההבדל בין המשחק בהצגה לבין בסרט אסור שתראה מוגזם מדי,הגבולות מאוד דקים למשל בהפגנת רגשות או בטון הדיבור שלך והבעות הפנים. [לא בדיוק הצלחתי להתרכז כשהגבתי, מתנצלת אך אם משהו עדיין לא ברור אתה מוזמן לפנות אליי אישית במסרים או בפורום להתמקד אולי יותר ספציפית במשהו] מקווה שהצלחתי לעזור איכשהו ולתרום מידע. יום פסטורלי

עוד משהו שנורמה לא הזכירה

זה העניין של טייפ-קאסטינג. אם זה אודישן להצגה או למופע כל שהוא, בדרך כל יש באודישן מלהקת שתפקידה לקבוע האם אתה מתאים. בדרך כלל לבמאי יש הגדרה בראש למראה של השחקן ולסגנון שלו. העניין הוא שהיום אין למלהקות כוח להגיד לך "תצבע את השיער" או לבמאי "תשמין קצת עבור התפקיד" אז פשוט לא ייקחו אותך כי אתה לא נראה כמו שהם רוצים (ואני כבר שמעתי על מישהו שלא התקבל בגלל שלא היה לו גשר בשיניים...). אז המון פעמים אתה יכול להיות שחקן מבריק ולתת קטע מדהים באודישן, אבל למרות הכל מהרגע הראשון אתה בחוץ כי אתה לא מה שהם חשבו עליו.

אני לא חושבת שיש לי מה להוסיף...חח.

רק אם כבר הזכרת מישהו שלא התקבל בגלל שלא היה לא גשר.. אני נבחנתי לתפקיד לאיזה סרט (אני יודעת שגם יעל נבחנה לזה) והמלהקת אמרה לי שאם הייתי יותר גבוהה הייתי בפנים.. (מה לעשות שהולכים להבחן לתפקיד של שחקנית כדורסל ואת רק מטר וחצי...חחחחח
)

R O O L Y

New member
ואני חשבתי שגשר זה דבר רע...

אבל לדעתי הגובה בטלויזיה לא כל כך משנה כי אפשר לעשות אותך גבוהה או נמוכה לפי זוית צילום...

אוקי, תודה לכם!

ואיפה אני נרשם לסוכנות שחקנים/דוגמנים? איפה אני מוצא אודישנים ובכלל? והאם יש לי סיכוי להתקבל בהנחה שאין לי שום ניסיון אפילו לא חוג דרמה? פשוט משחק זה תחום שתמיד הייתה לי גישה אליו, וזה דבר שאני מאוד אוהב ובא לי באופן טבעי כזה. ובואו נגיד שאני נראה טוב. אז מה הסיכוי שלי לדעתכם, אם אני נגיד הולך לעשרה אודישנים, להתקבל לתפקיד אחד? הם דורשים בכלל ניסיון קודם? ומה היתרון בלהיות רשום בסוכנות? וואללה מצטער שאני מזיין לכם תשכל, אני בטוח שכל זה נראה לכם מובן מאליו לדעת , אבל לי אין מושגגגגגגגג. ותודה על התשובות דרך אגב!

למעלה